• FELIX TRAVEL
    Kapadokija
    Kapadokija 2021
  • Kapadokija 2021
  • Kapadokija 2021

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Autobuski prevoz FELIX TRAVEL, Turska, Kapadokija

Kapadokija Autobuski prevoz, Kapadokija 2021

10 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN - BEOGRAD
Polazak sa Sava Centra, skup putnika u 12:00h, polazak u 12:30h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN - ČANAKALE
Dolazak u Čanakale u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za razgledanje grada i uživanju u individualnim aktivnistima.
Šta sve može da se obiđe u Čanakalama? To je svakako drveni Trojanski konj, gradska sahat kula, gradske tvrđave, nekoliko muzeja, zgrada Kulturnog centra i stare gradske kuće. Replika Trojanskog konja, izrađena je od drveta za potrebe snimanja filma Troja iz 2004. godine, sa Bred Pitom i Orandom Blumom u glavnim ulogama. Nakon što je film snimljen drveni konj je direktno iz Holivuda stigao u Čanakale i postavljen je uz gradsku obalu. Gradska sahat kula nalazi se preko puta feribotnog pristaništa. Izgradio ju je 1897. Godine Italijan Emilio Vitali, trgovac i državni činovnik. Nedaleko od kule stoji veliki top, koji je korišćen u borbama na Galipolju tokom Prvog svetskog rata.Stare gradske kuće raštrkane svuda pogradu , interesantne su zbog svoje orijentalne arhitekture, a u njima se danas uglavnom nalaze prodavnice i restorani. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN – TROJA – IZMIR
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak drevne Troje. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: “Ne veruj Danajcima ni kada darove daju”. Obilazak i poseta muzeju.
Nastavak putovanja ka Izmiru. Svraćanje u Pergamon, slobodno vreme. Mogućnost individualne posete Akropolju i Asklepionu. Dolazak u Izmir, prelepi grad na Egejskom moru. Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Za Izmir kažu da je grad jedinstvene lepote sa širokim bulevarima, brojnim palmama, otmenim radnjama, modernim hotelima i tradicionalnim restoranima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. DAN – IZMIR - DENIZLI - Doručak. Slobodno vreme Ili fakultativni izlet u Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…
Obilazak lokaliteta sa vodičem. Nakon obilaska slobodno vreme za odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je po verovanju Bogorodica provela poslednje godine svog života, odakle se “uspela” u nebo. Povratak u Izmir..Nastavak putovanja ka Denizliju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. DAN - DENIZLI - PAMUKALE - NEVŠEHIR
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pamukkale, ili Pamučnu tvrđavu, kako bi je nazvali na našem jeziku. Jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.
Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sazidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Napomena: moramo biti bosi. Nastavak putovanja ka Kapadokiji I Nevšehiru. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN - NEVŠEHIR – GOREME - DOLINA DERVE “Severna kapadokijska tura”
Doručak. U ranim jutarnjim časovima, pre doručka odlazimo na fakultativni let balonom. Jedno od najlepših doživljaja jeste upravo vožnja balonom Iznad Kapadokije. Sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se ukrcavamo i polećemo. Na stotine šarenih balona prekrije nebo iznad ove mistične oblasti. Uživaćemo u nestvarnom prizoru Izlaska sunca. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Povratak u hotel. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “Severna kapadokijska tura” . Tokom ove prelepe ture upoznaćemo se sa najlepšim predelima Kapadokije. Naša prva pauza je na veličanstvenom vidikovcu iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama. Posle panoramskog pogleda obilazimo muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusini u mestu Avanos. Pauza za tradicionalni ručak. Nastavak do doline Monaha poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka i po stenama u obliku životinja. Foto pauza. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN - NEVŠEHIR - KAYMAKLI - DOLINA IHLAHARA - UCHISAR
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “Južna kapadokijska tura” . Na ovom fakultativnom izletu obići ćemo podzemni grad Kaymakli, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlahara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U poslepodnevnim časovima povratak u Nevšehir i nastavak putovanja ka Ankari. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. DAN - ANKARA - BURSA
Doručak. Obilazak Ankare. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Bursi. Po dolasku, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Velika džamija "Ulu džamija", Trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Slobodno vreme. Nastavak ka Istanbulu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9. DAN - ISTANBUL
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.

10. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Smene

08.10. - 17.10.2021.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja - Smeštaj u Čanakale u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Izmiru u hotelu 4* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Denizliju u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Nevšehiru u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom i večerom, smeštaj u Ankari u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama - Usluge vodiča i pratioca grupe - Agencijske usluge - obilazak prema programu: Izmir, Ankara i Bursa

U cenu nije uključeno

- Putno zdravstveno osiguranje - Individualne troškove - Doplata za jednokrevetnu sobu 120 eur FAKULTATIVNE IZLETE: - TROJA - 20€ ( ulaznica ,usluge lokalnog vodiča ) - EFES I BOGORODIČINA KUĆA - 30€ ( ulaznica ,usluge lokalnog vodiča ) - PAMUKALE - 20€ ( ulaznica,usluge lokalnog vodiča ) - “SEVERNA KAPADOKIJSKA TURA” - 45€ - “JUŽNA KAPADOKIJSKA TURA” - 45€ - KRSTARENJE BOSFOROM - 20 € - VOŽNJA BALONOM NA UPIT PAKET IZLETA ( NE UKLJUČUJE VOŽNJU BALONOM ) - 160€ NAPOMENE: ZA FAKULTATIVNE IZLETE JE MINIMUM 25 PAX.

Cena od
379 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?