• OLYMPIC TRAVEL
    Kolombo
    ŠRI LANKA
  • ŠRI LANKA
  • ŠRI LANKA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja OLYMPIC TRAVEL, Šri Lanka, Kolombo

Kolombo Daleka putovanja 2019

8 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • All inclusive

Program putovanja

ŠRI LANKA JE  posebna i egzotična zemlja, ostrvo koje nazivaju biserom Indijskog okeana i suzom Indije. Posetiti Šri Lanku znači uživati u  neprikosnovenoj lepoti prirode, plavetnilu morskih dubina , lepoti peščanih plaža do kojih stižu blagi okeanski vetrovi, zelenim lagunama, koralnim grebenima moćnim vodopadima u tropskim planinskim šumama, džunglama u centralnom delu ostrva, obilju cveća i plodova, kokosovim šumarcima , baštama sa aromatičnim začinima, plantažama čuvenog cejlonskog čaja… Fasciniraju istorijska mesta i ostaci starih gradova ,veličanstveni budistički hramovi i crkve iz vremena kolonijalne vladavine, mala autentična ribarska sela. Ova po svemu posebna zemlja nekada se nalazila  na čuvenom putu svile po kojoj je do danas poznata, kao i po proizvodnji cimeta, kafe, kokosa  i čuvenim rudnicima dijamanata…Na ovom rajskom mestu caruje  atmosfera blaženstva i mirnoće, a sve je opet posledica mnogovekovnog budističkog učenja i pogleda na svet. Ljudi u Šri Lanki  deluju smireno, strpljivo, opušteno. Oni brižljivo čuvaju kuluturu, običaje i tradiciju, a krajnje su ljubazni i srdačni domaćini, zbog čega ŠRI LANKU nazivaju i zemljom osmeha!Filozofija budizma je upisana u brojne spomenike i hramove sazidane s ljubavlju i ukrašene džinovskim statuama Bude...  Putnicima jedino ostaje da se svemu dive i pitaju se kako je sve to moguće na jednom ostrvu.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – ABU DHABI

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 11.00 sati. Poletanje aviona za Abu Dhabi (let EY 072) u 13.00. h. Sletanje u Abu Dhabi u 20.20. Nastavak puta  za Kolombo u 21.20 h (let EY 266).

2. dan  KOLOMBO -WASKADUWA

Sletanje u Kolombo u 03.30h. Posle završetka aerodromskih formalnosti, transfer do hotela u Kolombu. Smeštaj. Kasni doručak u 10,00h. Posle doručka odlazak na razgledanje najvećeg grada Šri Lanke koji je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi... Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Tamo se nalazi orijentalni bazar sa mešavinom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, pun džamija i hramova... Odlazak do Gangarama hrama, glavnog budističkog centra grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju. Nakon razgledanja polazak za Waskaduwa. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

4. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

5. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti  ili odlazak na celodnevni izlet: Krstarenje po reci Madu i obilazak grada Galle. Krstarenje rekom Madu se organizuje brzim čamcima i predstavlja  izvanredan način da se bliže upozna složeni ekosistem jednog od poslednjih močvarnih područja na Šri Lanki, koja je okružena  neobičnom šumom mangrove. Dok čamci klize pod nadstrešnicom šumskih tunela mogu se videti  stotine, ptica, biljaki, riba i životinja. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi specifičan tradicionalan način ribolova (Kraal fishing)  na Sri Lanki. Na pauzama tokom plovidbe turisti mogu uživati u neobičnom tretmanu stopala koje se naziva „Fish Spa“.

Galle je glavni grad južne pokrajine Sri Lanke sa  burnom istorijom. Veličanstvena tvrđava je najpopularnija atrakcija grada i jedna je od lokacija UNESCO svetske baštine. Ova 300-godišnja građevina  i dalje odiše živom atmosferom i privlači turiste iz celog sveta. Galle je  prepoznatljiv po uskim ulicama , živopisnim građevinama kolonijalne arhitekture, tradicionalnim crkvama i malim prodavnicama čipke i nakita. Ovo šarmantno područje najbolje je istražiti pešice, putem koji vodi do svetionika na obali mora. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno poludnevni izlet obilazak plantaže čaja. Mesto Handunugoda gde se proizvode Hermans čajevi smešteno je  između zelene prašume i prostranog plavog Indijskog okeana.  Najpoznatiji od svih čajeva je „Virgin White Tea“ -devičanski beli čaj  koji prema legendi ima tradiciju još od kineskih careva. Prirodni raj , pejzaž koji čine zelene planine , tropske kišne šume i nepregledna polja čaja oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan WASKADUWA –KOLOMBO –ABU DHABI

Doručak. Slobodno vreme do ručka. Polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Abu Dhabi u 21.20. (let EY 265). Obrok u avionu.

8. dan ABU DHABI - BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Abu Dhabiu  u 00.20 h .Nastavak leta za Beograd u 02.55h (let EY 069). Sletanje na beogradski aerodrom  Nikola Tesla u 05.45h. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, program se može relizovati uz korigovanje cene. Za putnike, državljane Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za Šri Lanku. Potrebno je najkasnije do 15.05.2019. dostaviti skeniranu stranicu pasoša gde se vide svi podaci. Cena vize je 35,00 € po osobi. Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska. PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 ra

U cenu je uključeno

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Abu Dhabi– Kolombo – Abu Dhabi - Beograd Jedna noć u Kolombu hotel 4* na bazi noćenja sa doručkom Smeštaj u hotelima turističke klase sa 4* ili 5* na bazi all inclusive usluge Prevoz turističkim autobusom Usluge lokalnog vodiča Usluge vodiča agencije Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Aerodromska taksa (€ 315 ) Fakultativni izleti Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20) Usluge koje nisu napomenute u programu putovanja Doplata za jednokrevetnu sobu Troškovi pribavljanja vize

Cena od
999 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete