• ODEON WORLD TRAVEL
    Kairo
    KAIRO – KOLEVKA SVETA
  • KAIRO – KOLEVKA SVETA
  • KAIRO – KOLEVKA SVETA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja ODEON WORLD TRAVEL, Egipat, Kairo

Kairo Daleka putovanja, KAIRO – KOLEVKA SVETA

6 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan  - (20. septembar 2019. - petak) BEOGRAD – KAIRO                                                                                  

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu kod šaltera 702, Odeon World Travel u 21:10h. Poletanje aviona za Kairo u 23:10h (let JU876), let traje oko tri časa.

2. dan(21. septembar 2019. - subota) KAIRO

Dolazak u Kairo u 02:05h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj, noćenje. Nakon doručka, razgledanje grada: poseta platou Gize na kome se uzdižu Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa čuvenom statuom Velike Sfinge. U nastavku, panoramsko razgledanje Kaira autobusom: zoološki vrt, botanička bašta, Kairski univerzitet, najviša zgrada u Kairu - Kairska kula, Opera, palata Arapske lige... Poseta Nacionalnom muzeju, gde je uz mnoge dragocenosti iz drevnog Egipta izloženo i neprocenjivo blago otkriveno u Tutankamonovoj grobnici. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan(22. septembar 2019. - nedelja) KAIRO – ALEKSANDRIJA – KAIRO                                     

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Aleksandriju. Razgledanje jednog od najslavnijih gradova ljudske civilizacije. Poseta katakombama Kom el Šugafa (II vek nove ere), zatim obilazak parka Montaza, u kome se nalaze nekadašnje letnje rezidencije egipatskih kraljeva. U nastavku dana, razgledanje centralnih delova grada: tvrđave Kaitbej koja se uzdiže na mestu čuvenog Farosa – drevnog aleksandrijskog svetionika, džamije Abu el Abas el Mursi, kompleksa nove aleksandrijske biblioteke i centralnog trga Saad Zaglul. Ručak i slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada. Povratak u Kairo. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (23. septembar 2019. - ponedeljak) KAIRO                                                                            

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, Sakkara i Dahšur; razgledanje arheoloških nalazišta i spomenika najstarije prestonice drevnog Egipta: alabasterna sfinga i velika statua Ramzesa II i njegovih velikih nekropola, gde se uz mnogobrojne grobnice velikodostojnika – mastabe, uzdižu prve džinovske kamene građevine na svetu, Zoserova Stepenasta piramida i Snofruove piramide - Oborena i Crvena. Povratak u Kairo. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan(24. septembar 2019. - utorak) KAIRO

Doručak. Sobe se napuštaju do podneva. Mogućnost produženja boravka u sobama uz doplatu, ukoliko raspoloživost hotelskih kapaciteta to dozvoljava. Slobodan dan do večernjeg transfera na aerodrom ili fakultativni izlet: Stari Kairo i Koptska četvrt, Citadela i Han el Halili. Razgledanje najstarijih delova Kaira i poseta koptskoj četvrti i jednoj od drevnih crkava. Zatim razgledanje kairske tvrđave – Citadele i poseta Alabasternoj džamiji, jednom od simbola grada. U nastavku programa odlazak do najvećeg bazara Kaira, gde se mogu kupiti razni suveniti uz neizbežno cenkanje. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Uveće fakultativni izlet: Plovidba Nilom. Putnici će uz večeru i zabavni program imati priliku da sa reke upoznaju centralne oblasti Kaira.  Po završetku plovidbe, transfer na aerodrom.

6. dan(25. septembar 2019. - sreda) KAIRO – BEOGRAD                                                                 

Dolazak na kairski aerodrom. Poletanje za Beograd u 02:50h (let JU877). Sletanje na beogradski aerodrom u 05:55h. Kraj usluga.

Smene

20.09. | 18.10. | 08.11. 2019.

Napomene o ceni

Popust od 50€ za uplate do 30.06.2019.

U cenu je uključeno

- prevoz direktnim letovima Beograd-Kairo-Beograd kompanijom AirSerbia, - aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (116 € – plaća se uz aranžman), - autobuski transferi prema programu, - smeštaj u navedenim hotelima, prema izboru putnika: 4 noćenja sa doručkom, - razgledanja i posete prema programu sa svim ulaznicama kao što je navedeno u programu, u pratnji profesionalnih vodiča na srpskom jeziku, - troškovi organizacije i vođenja programa.

U cenu nije uključeno

- troškovi lokalne usluge i pribavljanja egipatske vize (25 USD), plaća se po sletanju, na kairskom aerodromu. Putnici mogu samostalno pribaviti egipatske vize ako lično odu u ambasadu Egipta u Beogradu, minimum dve nedelje pred putovanje. Potrebna dokumentacija za vizu: pasos koji je važeći najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja i ima barem dve slobodne stranice; dve fotografije kao za pasoš (na svetloj pozadini); vaučer i print rezervacije avio karata; iznos od 12 USD po pasošu. - fakultativni izleti u pratnji profesionalnog vodiča na srpskom jeziku, - obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja i ostali individualni troškovi, - napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 15 € po osobi (ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji) - međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Cena od
540 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete