• SUPERNOVA TRAVEL
    Helsinki
    BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Helsinkiju TALIN - HELSINKI – RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski dvorac)
  • BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Helsinkiju TALIN - HELSINKI – RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski dvorac)
  • BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Helsinkiju TALIN - HELSINKI – RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski dvorac)

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Daleka putovanja SUPERNOVA TRAVEL, Finska, Helsinki

Helsinki Daleka putovanja, BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Helsinkiju TALIN - HELSINKI – RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski dvorac)

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (subota, 5.oktobar 2019.)  BEOGRAD – TALIN

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera  broj 709 u 15:00 h. Poletanje za Varšavu u 17:05h (let LO 574). Dolazak u Varšavu u 18:45 h. Nastavak putovanja za Talin u 21:00 h (let LO 789). Dolazak u Talin u 23:40 h po lokalnom vremenu. Talin je glavni grad Estonije i velika luka na južnoj obali Finskog zaliva. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (nedelja, 6.oktobar 2019.) TALIN

 Doručak. Obilazak Brda sabora (Toompea) gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim Starog jezgra, nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama.Danas je to  pešačka zona Talina, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (ponedeljak,7.oktobar 2019.) TALIN – HELSINKI – TALIN

 Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom za Helsinki. Odlazak brodom u 10:00 h za Helsinki, koji je udaljen oko 80 km od Talina i nalazi se na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. godine, obnovljena u klasicističkom stilu:  Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta  i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, park Jana Sibelijusa, koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952.godine, Luteranska crkva –podzemna crkva, koja je više poznata  pod imenom Crkva u kamenu, jer zapravo to i jeste. Ova jedinstvena  crkva je pravo remek delo sferičnog oblika i biser finske arhitekture. Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19:00  h, dolazak oko 21:00h u Talin. Transfer do hotela. Noćenje.

4. dan (utorak, 8.oktobar 2019.) TALIN– RIGA

 Doručak. Polazak za Rigu, najveći  baltički grad, prestonicu i  glavnu luku Letonije. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Obilazak istorijskog centra grada peške: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

5. dan (sreda, 9.oktobar 2019.) RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS

 Doručak. Polazak za Vilnjus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige. U blizini mesta Bauska se nalazi palata Rundal, izgrađena sredinom 18. veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Peterburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak parka i palate Rundal.Nastavak putovanja kroz Litvaniju do mesta Šjauljaj gde se nalazi Brdo krstova koje je simbol patnje litvanskog naroda i mnogi ga smatraju svetim mestom. Posle navodnog pojavljivanja Bogorodice na vrhu, narod je počeo da donosi i postavlja krstove. Vremenom je postavljeno preko 100.000 krstova. Veliki talas postavljanja krstova desio se posle Staljina kada su prognani iz Sibira počeli da se vraćaju kući. Da bi to sprečile, sovjetske vlasti su odnele skoro sve krstove ali  krstovi su vremenom počeli opet da se pojavljuju i danas ih ima preko 100.000. Nastavak putovanja za Vilnjus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan (četvrtak, 10.oktobar 2019.) VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski zamak) – VILNJUS.

 Doručak. Pre podne, razgledanje peške i autobusom istorijskog centra Vilnjusa, koji je deo svetske kulturne baštine: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka,  crkva sv. Ane,  crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Univerzitet kula Gediminas, kraljevska palata... Posle podne, fakultativni izlet autobusom za Trakajski zamak. Odlazak do istorijskog gradića Trakaj, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Vilnjusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke – jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Vilnjusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275–1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Vilnjus. Noćenje.

7. dan (petak, 11.oktobar 2019.) VILNJUS – BEOGRAD

 Doručak. Transfer na aerodrom . Predviđeno poletanje aviona u 10:00 h (LO 778) za Varšavu. Dolazak u Varšavu u 10:10 h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Beograd u 11:55 h  (let LO571). Predviđeno vreme dolaska u Beograd u 13:35 h. Kraj programa.

Smene

Polazak: 5.oktobar 2019. (povratak : 11.oktobar 2019.)

Napomene o ceni

CENE IZRAŽENE PO OSOBI Doplata za jednokrevetnu sobu je 135 evra

U cenu je uključeno

● Prevoz avionom na navedenoj relaciji sa avio kompanijom LOT ● Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi ( 114 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni), koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata ● Prevoz autobusom sa audio opremom ● Šest noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Talinu ( 3 noćenja), Rigi ( 1 noćenje) i Vilnjusu (2 noćenja) ● Razgledanja gradova,palate Rundal, Brda krstova prema programu ● Usluge vođe puta sve vreme putovanja ● Troškovi organizovanja putovanja.

U cenu nije uključeno

● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Cena od
703 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete