• BELVI TRAVEL
    Prag
    Zlatni Prag 2020 - Putovanje autobusom – 6 dana/4 noćenja - utorkom
  • Zlatni Prag 2020 - Putovanje autobusom – 6 dana/4 noćenja - utorkom
  • Zlatni Prag 2020 - Putovanje autobusom – 6 dana/4 noćenja - utorkom

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Češka Republika, Prag

Prag Evropski gradovi, Zlatni Prag 2020 - Putovanje autobusom – 6 dana/4 noćenja - utorkom

6 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (utorak) BEOGRAD - NOVI SAD...       

Polazak autobusom za Prag u 22:00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Polazak iz Novog Sada oko 23:00h (parking kod lokomotive). Vožnja preko graničnog prelaza Horgoša, pored Budimpešte sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan (sreda) …BRATISLAVA - PRAG          

Dolazak u Bratislavu, glavni grad Republike Slovačke u jutarnjim satima. Po dolasku sledi razgledanje starog grada, koji se razvio na istočnoj obali Dunava i čuva najlepše trgove i najznačajnije gradjevine i spomenike ovog grada. Obilazak počinjemo na Trgu Ljudevita Štura, koji je reformisao slovački književni jezik. Dalje sledi šetnja pokraj barokne palate Reduta do Slovačkog narodnog pozorišta i Trga Pavola Hvjezdoslava, poznatog slovačkog pesnika. U srcu starog grada videćemo fontanu iz XVI veka, Gradsku većnicu i palate različitih stilova. Obilazak završavamo ispred Katedrale Sv. Martina, najlepše gotičke gradjevine u Bratislavi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora mogućnost odlaska gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe, radi upoznavanja sa tehničkim informacijama. Povratak u hotel individulano gradskim prevozom. Noćenje.

3. dan (četvrtak) PRAG - HRADČANI - KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO) - PRAG               

Doručak. Nakon doručka, sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča... Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica... Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom.  Noćenje.

4. dan (petak) PRAG - DREZDEN (FAKULTATIVNO) - PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada... Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Ceplerovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan (subota) PRAG - KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG   

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje - Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu... Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Povratak u Prag. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan (nedelja) PRAG - GRATIS IZLET BRNO - BEOGRAD

Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Brnu (planirano vreme polaska oko 7h). Po dolasku obilazak grada: neogotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Kapucinski manastir, Zelni trg sa fontanom Parnas, palata Reduta, Stara gradska većnica, koja čuva Brnjensku aždaju i zanimljivu legendu. Šetnja do Trga slobode na kome se nalazi čuveni Brnjenski sat. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Vožnja preko Slovačke, Madjarske sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica. Dolazak u Novi Sad, Beograd oko ponoći. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANJA:

07.01 - 12.01.2020. 109€
14.01 - 19.01.2020. 109€
21.01 - 26.01.2020. 109€
28.01 - 02.02.2020. 109€
04.02 - 09.02.2020. 109€
*12.02 - 17.02.2020. 109€
18.02 - 23.02.2020. 109€
25.02 - 01.03.2020. 109€
03.03 - 08.03.2020. 129€
10.03 - 15.03.2020. 129€
17.03 - 22.03.2020. 129€
24.03 - 29.03.2020. 129€
31.03 - 05.04.2020. 149€
21.04 - 26.04.2020. 149€
05.05 - 10.05.2020. 149€
12.05 - 17.05.2020. 149€
19.05 - 24.05.2020. 149€
26.05 - 31.05.2020. 149€

Smene

Polasci svakog utorka tokom cele 2020. godine

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje - gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate. CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak u trajanju od 2h - 20€ (obavezno prijavljivanje u agenciji, plaćanje na licu mesta) • Drezden - 30€ • Karlove Vari - 25€. OPISI HOTELA (smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima): • Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com Hotel Slavia 3* je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 5 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95 standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi internet. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak - buffet servis (samoposluživanje). • Hotel Olympic 3* - www.olympik.cz Hotel Olympic 3* udaljen je 200m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju minibar, TV, sef, kupatilo. Doručak - buffet servis (samoposluživanje). • Hotel Uno Prague 3* (nekadašnje ime hotela je bilo Hotel Juno 3*. U junu 2019.godine hotel je doneo odluku da promeni ime) - http://www.unoprague.cz/en Hotel Uno Prag je hotel sa 3*, nalazi se u Pragu 10 i ima dobru povezanost sa centrom grada. Metro stanica "Strasnicka", linija A, udaljena je samo 500 metara od hotela. Nasuprot hotela nalazi se autobuska stanica, a autobus broj 175 je direktna linija do centra grada. Hotel ima 15 spratova i nudi smeštaj u standardnim jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama (ukupno 258 soba, 516 kreveta). Uno Prag je idealan hotel za individualne i organizovane grupe. Smeštaj za grupe je u economy – sobama (jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima i sef. U okviru hotela postoji besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama i 24- časovna recepcija. Doručak - buffet servis (samoposluživanje). Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

U cenu je uključeno

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA: • Prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji • Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom - buffet (samposluživanje) • Razgledanje Bratislave i Brna u pratnji vodiča - pratioca, razgledanje Praga i Hradčana uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana.

U cenu nije uključeno

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: • Doplata za jednokrevetnu sobu - na upit • Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti.

Cena od
109 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?