• BELVI TRAVEL
    Prag
    PRAG - ČEŠKA - PROLEĆE 2019.
  • PRAG - ČEŠKA - PROLEĆE 2019.
  • PRAG - ČEŠKA - PROLEĆE 2019.

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Češka Republika, Prag

Prag Evropski gradovi 2019

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD…

Polazak iz Beograda oko 22h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja preko Srbije, Mađarske, Slovačke sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica.

2.dan ... ČEŠKI KRUMLOV - PRAG

U prepodnevnim satima dolazak u Češki Krumlov, gradić na obalama reke Vltave i jedan od najlepših gradića Češke, nad kojim dominira zamak sa crkvom Sv.Vita. Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Razgledanje grada koji posle Hradčana ima najveći zamak u Češkoj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Pragu. Po dolasku smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, fakultatini odlazak do centra Praga gradskim prevozom sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehničkim informacijama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan MAGIČNI PRAG (NOVI SVET - HRADČANI - MALA STRANA - OSTRVO KAMPA - KARLOV MOST - STAROGRADSKI TRG - JEVREJSKA ČETVRT)

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča… Šetnja ulicama Novog sveta, gde se vreme zaustavilo i gde se nalaze originalne kućice siromaha, sa zlatnim oznakama. Ovaj romantični deo grada bio je inspiracija Milošu Formanu za film Amadeus. Iz Novog sveta idemo u obilazak praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Ɖorđa, Kraljevska palata, Zlatna ulica… Preko Male Strane, spustićemo do ostrva Kampa – male praške Venecije, prelazimo preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog i Karlovom ulicom stižemo do Staromjestskih namjesti, čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Dalje sledi šetnja kroz Jozefov – jevrejsku četvrt, tokom koje ćemo se upoznati sa zanimljivim pričama i sa legendom o Praškom Golemu, koji jos uvek spava u tavanici Staronove sinagoge u Pragu. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan PRAG (FAKULTATIVNO) ŠTENBERG - (FAKULTATIVNO) KONOPIŠTE - PRAG

Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet, tokom kojeg obilazimo dvorac Češki Štenberg i dvorac Konopište. Česki Šternberk je ranogotički dvorac nazvan „Biser Posаzаvi“, koji je postаvljen na strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime „Šternberk“. (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Po dolasku obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča. Nakon slobodnog vremena nastavljamo put ka dvorcu Konopište. Razgledanje prelepog dvorca koji je izgradjen u XIII veku u gotskom, a potom prepravljen u baroknom stilu. Danas je jedan od najpopularnijih dvoraca u Češkoj i nekada omiljena rezidencija Franca Ferdinanda. Možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio strastveni lovac, kolekciju oklopa i srednjevekovnog oružja, salu za gadjanje sa pokretnim metama, kao i baštu sa italijanskim renesansnim statuama.. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje.

5.dan PRAG - (FAKULTATIVNO) KARLŠTEJN...

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Karlštejn je srednjovekovno zdanje, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava… Nakon obilaska zamka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratk u Prag. U popodnevnim satima polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju sa usputnim zadržavanjem radi odmora i prelaska granice…

6.dan ... BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja

Smene

08.05. - 13.05.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Pragu, doručak – kontinentalni (samoposluživanje) razgledanje grada Češki Krumlov u pratnji vodiča razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: međunarodno zdravstveno osiguranje individualni troškovi putnika fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

Cena od
119 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Prag putovanje Prag
ZLATNI PRAG
Prag putovanje Prag
DVORCI PRAGA - ČEŠKA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete