• MLADOST TURIST
    Prag
    Prag - autobuski prevoz
  • Prag - autobuski prevoz
  • Prag - autobuski prevoz

Evropski gradovi MLADOST TURIST, Češka Republika, Prag

Prag Evropski gradovi 2019

6 dana
3 noći
Prevoz
autobus
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Prag - Grad stotinu tornjeva (iako ih ima oko 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi Grad, Hradčani, Mala Strana). Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom i kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a. Grad u kome su živeli, radili i školovali se mnogi svetski arhitekti, pisci, glumci..

1.DAN putovanja (četvrtak) BEOGRAD - PRAG Sastanak grupe u 18.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „BAS“, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice  (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 19.00 h. Vožnja preko Novog Sada, Subotice, Mađarske, Slovačke sa kradim usputnim zadržavanjima radi odmora.
 2.DAN (petak) PRAG  Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada – pešačka tura (Hradčani, Kraljevski dvorac, katedrala Sv.Vita, Karlov most, Staromesne namjesti, Vaclavske namjesti...). Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE. 3.DAN (subota) PRAG  - DREZDEN – PRAG DORUČAK. Slobodan dan u Pragu  ili fakultativni, celodnevni izlet u Drezden,  jedan od najlepših nemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored reke Elbe. Drezden takođe preporučujemo i ljubiteljima šopinga koji je u ovom gradu pravo zadovoljstvo. NOĆENJE.
4.DAN (nedelja) PRAG  - ČEŠKI KRUMLOV – PRAG DORUČAK. Sobodan dan u Pragu ili fakultativni celodnevni izlet za Češki Krumlov, čarobnom srednjevekovnom gradu, koji je  smešten iznad reke Vltave a pod zaštitom Unesco-a od 1992 godine. Sam grad je nastao u 13 veku  i razvijao se oko zamka koji dominira gradom, a drugi je po veličini u Češkoj ,odmah iza Hradčana. Grad je impresionirao brojne umetnike pa tako i ne začudjuje što su filmovi "Hostel" i "Iliuzionista" snimljeni upravo u ovom bajkovitom gradu.  Po dolasku informativno razgledanje grada , šetnja do dvorca  uskim gradskim uličicama kao i do crkve Sv.Vita i galerije Egona Šilea. Slobodno vreme za individualno razgledanje.  Povratak u Prag u popodnevnim satima.  Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativno vožnju brodom po Vltavi gde ćete uživati u  romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog  Bedžiha Smetane. NODENJE.  
5.DAN (ponedeljak) PRAG  - KARLOVE VARI – SUBOTICA – NOVI SAD -BEOGRAD  Napuštanje hotela posle doručka i fakultativni izlet Karlove Vari - najpoznatiju banju Evrope gde su boravili mnogi evropski vladari, vrhunski slikari, pesnici... Povratak u Prag u popodnevnim satima.. Slobodno vreme za individualno razgledanje  do 17.00 h kada je predvidjen  polazak grupe sa dogovorenog mesta ka Srbiji. Nodna vožnja  preko Subotice i Novog Sada uz krada usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti....
6.DAN (utorak) -BEOGRAD  ..Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smene

07.03;14.03;21.03;28.03;03.04;10.04;08.05;15.05;22.05;29.05;05.06;12.06;19.06.2019.

Napomene o ceni

Cena je izražena po osobi u Eur.Prilikom rezervacije plaća se 55 € po osobi (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate), a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 25 dana pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

U cenu je uključeno

Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvadenih usluga pida, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u hotelu u Pragu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. .

U cenu nije uključeno

Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera ) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

Cena od
99 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Prag putovanje Prag autobus }
Prag - autobuski prevoz
Izdvojeno
Prag putovanje Prag autobus }
Prag - USKRS I PRVI MAJ -autobuski prevoz
Izdvojeno
Prag putovanje Prag autobus }
Prag - PRVI MAJ- autobuski prevoz

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete