• ODEON WORLD TRAVEL
    Bilbao
    Španska tura
  • Španska tura
  • Španska tura

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Španija, Bilbao

Bilbao Evropski gradovi, Španska tura

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan    (08.april 2020.)                            Beograd – Saragosa – Vitoria - Bilbao

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan čarter let za Saragosu, kompanijom Air Serbia na liniji JU9030. Planirano vreme poletanja 07.00h. Sletanje u Saragosu u 10.05h. Nakon pasoških formalnosti, sledi putovanje autobusom (oko dva i po sata) do glavnog grada Baskije - Vitoria (Gasteiz na baskijiskom jeziku). Jedan je od najzelenijih gradova Španije, zbog čega je 2012. godine poneo titulu „Zelena prestonica Evrope”. Osim toga, poznat je i kao grad sa najbolje očuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Osnovao ga je Sančo VI, kralj Navare, krajem XII veka. Upravo iz tog perioda i potiču neki od najznačajnijih građevina, poput stare gotske katedrale. Pešačko razgledanje grada počinje iz parka Florida (La Florida), u starom delu grada, gde se nalazi i zgrada baskijskog parlamenta. Šetnja dalje vodi ka Trgu Bele Device (Plaza de la Virgen Blanca), gotskoj katedrali Sv.Marija iz XIII veka, kao i palati Bendanja (Bendaña) u kojoj se nalazi i muzej sa najvećom kolekcijom karata za igru u Evropi. Nakon šetnje, slobodno vreme za odmor i šetnju. Nastavak putovanja ka Bilbau, u kasnim popodnevnim časovima. Vožnja traje oko 1 sat. Dolazak u Bilbao u ranim večernjim večernjim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

2.dan    (09.april 2020.)                            Bilbao – San Sebastian - Bilbao

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča. Bilbao je grad sa skoro 700 godina dugom istorijom, najveći je grad pokrajine Baskije i peti po veličini grad u Španiji. Važan je industrijski centar, jedna od najvećih španskih luka i važno kulturno središte na Pirinejskom poluostrvu. Smešten je na obalama reke Narvion, tj. na njenom ušću u Kantabrijsko more. Nastao je početkom XIV veka, od kada je razvijao važnu ulogu u trgovini, koju i danas ima. Panoramski obilazak novog dela grada (Abandoibarra) gde se nalazi i najlepši gradski trg (Plaza de Federico Moyua), stadion Atletiko Bilbaa-San Mames, kao i muzej Gugenhajm, moderno arhitektonsko delo koje je postalo simbol grada. Nastavak ka vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najlepši pogled na grad. Sledi odlazak ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo) i šetnja kroz pešačku zonu, pored Santiago katedrale (Catedral de Santiago), Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), vrlo zanimljivo zdanje sa početka XIX veka, na obali reke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Ovo je ujedno i dobra prilika da se probaju proizvodi tipični za lokalnu gastronomiju. Nakon pauze za odmor i individualne aktivnosti, sledi izlet u San Sebastian (Donostia). Još jedan mondenski biser kantabrijske obale, ujedno je i glavni grad baskijske provincije Gipuskoa. Smešten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. San Sebastian je poznat i po prestižnom međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna školjka”. Razgledanje grada počinje sa brda Igueldo, do kog se stiže žičarom i sa kog se pruža najlepši pogled na zaliv La Konča. Sledi odlazak do starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najlepšeg gradskog parka Alderdi. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vreme za individualne aktivnosti do povratka u Bilbao. Noćenje.

 

3.dan    (10.april 2020.)                             Bilbao – Pamplona - Saragosa

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja u trajanju od dva sata slikovitim predelima Baskije ka pokrajini Navara i njenom glavnom gradu Pamploni. Grad se nalazi u centralnom delu istoimene kotline, na obalama reke Arga. Prema predanju, grad je dobio ime po svom osnivaču, rimskom vojskovođi Pompeju koji je ovde podigao prvo rimsko vojno naselje 75. godine pre nove ere. Danas grad ima 180.000 stanovnika i po mnogo čemu predstavlja jedan od naprednijih u ovom delu Španije. Pamplona je poznata po parkovima koji zauzimaju prostor od pet miliona kvadratnih metara, a svakako i po čuvenoj trci sa bikovima (Encierro), tokom festivala San Fermin u julu mesecu. Njegov duh je u romanu „Sunce se ponovo rađa” opisao i Ernest Hemingvej. Po dolasku sledi razgledanje starog gradskog jezgra, gde se nalazi katadrala, ostaci gradskih zidina iz XVI veka, Trg tvrđave, Trg gradske većnice, arena za borbu sa bikovima…Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Nastavak putovanja ka Saragosi (u trajanju od oko 2 sata), u kasnim popodnevnim časovima. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.

4.dan     (11.april 2020.)                            Saragosa

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada, prestonice španske severoistočne pokrajine Aragon, koja je smeštena na obalama reke Ebro.

Saragosa je smeštena u dolini raznovrsnih krajolika – od pustinsjkih do predela pod gustim šumama. Grad su osnovali Rimljani, o kojima svedoče i ostaci Rimskog teatra. Razgledanje grada obuhvata i palatu Aljaferija (Aljaferija), utvrđenu srednjovekovnu mavarsku palatu, stari kameni most (Puente de Piedra) iz XIV veka. Nakon obilaska grada, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan     (12.april 2020.)                            Saragosa - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor, do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Direktan čarter let za Beograd, na liniji JU9031. Planirano vreme poletanja je u 19.00h.Sletanje u Beograd 21.55h. Kraj programa.

Smene

08.04.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Saragosa – Beograd, čarter letom kompanije Air Serbia - Aerodromske takse 32,71€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti) - Transfere i obilaske prema programu (bez ulaska u pomenute objekte) - 4 noćenja u nekom od navedenih na bazi usluge noćenje sa doručkom (2 noćenja u Bilbau, 2 noćenja u Saragosi) - Usluge vodiča na srpskom jeziku - Organizaciju putovanja

U cenu nije uključeno

- Zdravstveno putno osiguranje - Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja

Cena od
739 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?