• ODEON WORLD TRAVEL
    Madrid
    Čarobni Madrid u novembru
  • Čarobni Madrid u novembru
  • Čarobni Madrid u novembru

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Španija, Madrid

Madrid Evropski gradovi, Čarobni Madrid u novembru

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan    (08.novembar 2019.)                       Beograd – Frankfurt – Madrid

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 06:50h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1411, dolazak u Frankfurt u 09:00h. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH1114 u 12:50h, dolazak u Madrid u 15:20h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan    (09.novembar 2019.)                        Madrid – San Lorenco de El Escorial - Madrid

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do gradića San Lorenco de El Escorial, udaljenom od Madrida oko 45 km. Ovaj impozantni kompleks predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, ali je svojevremeno služio i kao manastir, muzej i škola. Sagradio ga je Filip II tokom svoje vladavine, sredinom XVI veka, zahvaljujući ogromnim zalihama zlata iz tek osvojenih teritorija Novog sveta, tj. Amerike. UNESCO ga je uvrstio na listu Svetske kulturne baštine 1984. Godine. U podnožju krsta je Frankov grob. Povratak u Madrid. Noćenje.

3.dan     (10.novembar 2019.)                       Madrid

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u kupovinu ili posetu nekom od muzeja (Museo delPradoMuseo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen-Bornemisza…). Noćenje.

4.dan    (11.novembar 2019.)                      Madrid – Toledo - Madrid

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje.

5.dan     (12.novembar 2019.)                       Madrid – Frankfurt – Beograd

Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt na liniji LH1121 u 06:15h, dolazak u Frankfurt u 08:55h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1406 u 11:05h, dolazak u Beograd u 12:50h. Kraj programa.

Smene

08.11.2019.

Napomene o ceni

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa · Aerodromske takse (154 eur, čiji je iznos podložan promeni) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu kategorije 4* · Panoramsko razgledanje grada · Usluge vodiča na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

· Fakultativni izleti · Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
489 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Madrid putovanje Madrid
NOVOGODIŠNJI PRAZNICI U MADRIDU

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete