• ODEON WORLD TRAVEL
    Malaga
    NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE
  • NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Španija, Malaga

Malaga Evropski gradovi, NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (15.oktobar)                       Beograd – Cirih – Malaga - Benalmadena

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Cirih u 09:20h, kompanijom Swiss na liniji LX 1413, dolazak u Cirih u 11:15h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LX 2114 u 12:00h., dolazak u Malagu u 14:35h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova... U ranim večernjim časovima sledi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (16.oktobar)                         Benalmadena – Ronda - Benalmadena                         

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (17.oktobar)                         Benalmadena – Marbelja – Puerto Banus – Benalmadena                          

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi Naranžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Belnalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (18.oktobar)                        Benalmadena – Granada (Alhambra) - Kordoba       

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (19.oktobar)                         Kordoba – Sevilja                

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 

6.dan (20.oktobar)                         Sevilja       

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.

7.dan  (21.oktobar)                        Sevilja         

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

8.dan  (22.oktobar)                        Sevilja – Minhen - Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Minhen na liniji LH1823 u 13:40h, dolazak u Minhen u 16:30h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1738 u 21:25h, dolazak u Beograd u 22:55h. Kraj programa.

Smene

15.10.2020.

Napomene o ceni

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Cirih-Malaga / Sevilja-Minhen-Beograd kompanijama Swiss i Lufthansa · Aerodromske takse 184 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni) · 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 3* u Benalmadeni, 1 noćenje u hotelu kategorije 2* u Kordobi i 3 noćenja u hotelu kategorije 3* u Sevilji) · Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu · Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi) · Vodič na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

· Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
1099 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Malaga letovanje Malaga
NAJLEPŠI GRADOVI ANDALUZIJE

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?