• ODEON WORLD TRAVEL
    Stokholm
    SKANDINAVSKA TURA
  • SKANDINAVSKA TURA
  • SKANDINAVSKA TURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Švedska, Stokholm

Stokholm Evropski gradovi, SKANDINAVSKA TURA

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan   (01. maj - petak)                           BEOGRAD - STOKHOLM

Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Odeon World Travel-a (702) dva sata pre poletanja, u 15:00h. Let za Stokholm u 17:00h (JU414). Sletanje u Stokholm u 19:40h Nakon aerodromskih formalnosti, transfer turističkim autobusom do hotela. Švedska prestonica prostire se na 14 ostrva koja su povezana sa više od 50 mostova, na mestu gde se veliko jezero Melaren sastaje sa Baltičkim morem. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

2. dan   (02. maj – subota)                        STOKHOLM

Doručak. Razgledanje grada. Stokholm je osnovan kao tvrđava i trgovačka luka u XIII veku. Danas se smatra jednom od najmodernijih prestonica Evrope, metropolom modernog dizajna, nauke I centrom svetske inteligencije  svake godine tokom ceremonije dodele Nobelovih nagrada. Panoramska vožnja autobusom i šetnja da bi se videle sledeće znamenitosti grada: Gradska kuća, najznačajnija zgrada XX veka, u čijoj se zlatnoj dvorani svake godine odvija banket tokom dodele Nobelove nagrade, zatim umetnička četvrt, Nobelova kuća, moderani deo grada Normalm, ostrvo Jurgarden... Nakon razgledanja, moguća je fakultativna poseta muzeju Vasa (cena ulaznice 13€, preporučujemo), gde je izložen kraljevski ratni brod iz XVII veku. Kraljevski brod je fantastično očuvan, sa više od 98% originalne strukture i predstavlja kulturno i umetničko blago

Švedske. Jedna je od najposećenijih atrakcija u Evropi. Povratak u hotel. Predveče je moguća šetnja Gamlastanom - najstarijim delom Stokholma, u čijem se središtu uzdiže luteranska crkva Storkirken, kao i velelepna zgrada Kraljevske palate iz XIV veka. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan   (03. maj – nedelja)                         STOKHOLM – OSLO

Doručak. Napuštanje hotela i vožnja turističkim autobusom do Osla (oko 500 km), kroz zanimljive pejzaže Švedske i Norveške, region jezera i četinarske šume, pored malih nordijskih sela uglavnom napravljenih od drveta. Povremeno zaustavljanje i odmor za ručak po želji u Karlstadu, živopisnom gradu smeštenom uz jedno od najvećih švedskih jezera, Vanern. Nastavak putovanja za Oslo. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, mogućnost večernje šetnje po centru grada. Noćenje.   

 4. dan   (04. maj – ponedeljak)            OSLO – NOĆNA PLOVIDBA ZA KOPENHAGEN

Doručak. Razgledanje glavnog grada Norveške, poznatog po visokom standardu i kvalitetu života. Oslo je smešten na severnom kraju istoimenog fjorda, dugog više od 100 kilometara, koji se "otvara" prema Baltičkom moru. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada "Karl Johansgate" tvrđava Akershus, katedrale iz XVII veka, Kraljevske palate, Univerziteta i Gradske kuće u čijim se velikim salama dodeljuje Nobelova nagrada za mir. Zatim posetita Muzeju Vikinških brodova i Muzeju Fram - gde se može videti najveći drveni brod ikada izgrađen, u koji posetioci mogu da se ukrcaju i vide kako je posada uspela da opstane na najhladnijim i najopasnijim mestima na Zemlji - Arktiku i Antarktiku. Popodne poseta Vigeland Parku, ako vreme odlaska iz Osla dozvoli, gde je izloženo stotinak skulptura poznatog umetnika Gustava Vigelanda. Zatim vožnja do luke i ukrcavanje na brod. Smeštaj u unutrašnjim kabinama.  Isplovljavanje iz Osla. Mogućnost večere na brodu (cena: 31€, preporučujemo). Noćenje na brodu.

5. dan   (05. maj – utorak)                                     KOPENHAGEN                          

Doručak na brodu. Nakon iskrcavanja, polazak autobusom na panoramsku razgledanje grada. Kopenhagen – “Luka trgovaca”, grad star više od 850 godina, danas je jedan od najlepših gradova Evrope, sa mnogim crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, kafićima i restoranima. Centar grada prepun je biciklista i pešaka koji su odatle „izbacili“ vozače i njihova vozila. Panoramski obilazak uključuje vožnju pored parka Tivoli, palate Kristijansborg iz XVIII veka u kojoj se sada nalazi danski parlament, gradska kuća - Radhuset, Karlsbergova gliptoteka, Nacionalni muzej, Stara berza, dansko Kraljevsko pozorište, prelepa palata Amelienborg - zimska rezidencija kraljevske porodice, čuvena skulptura "Mala sirena", lučki okrug Nuhavn sa starim šarenim zgradama i jedrenjacima… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

6. dan   (06. maj – sreda)                               KOPENHAGEN –  BEOGRAD                   

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Mogućnost organizovane jednosatne plovidbe brodićima po kanalima I zalivima Kopenhagena, ili  poseta zabavnom parku Tivoli, zatim mogućnost posete nekog od bogatih muzeja grada ili kupovine u čuvenoj pešačkoj zoni  Stroget… U kasnim popodnevnim satima okupljanje grupe i transfer do aerodroma. Let za Beograd u 21: 00h (JU405). Sletanje u Beograd u 23:00h. Kraj programa.

Smene

01.05.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- direktni letovi Air Serbia na relacijama: Beograd-Stokholm / Kopenhagen-Beograd, sa uključenim aerodromskim taksama - aerodromske takse 45€ - četiri noćenja u hotelima 4* Stokholm i 3* Oslo i Kopenhagen, na bazi noćenja sa doručkom i jedno noćenje na brodu (feribotu) u unutrašnjim kabinama na bazi noćenja sa doručkom - transferi na destinaciji turističkim autobusom, razgledanja i obilasci kao što je navedeno u programu - sve obilaske sa ulaznicama navedene u programu (osim ulaznica za muzej Vasa, Kopenhagen i večere na brodu 4.maja) - usluge lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda - organizaciju putovanja i usluge predstavnika

U cenu nije uključeno

- individualni troškovi tokom putovanja - obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja - poseta muzeju Vasa (13 € po osobi) i večera na brodu 4. maja (31€ po osobi); rezervacije i laćanje u agenciji prilikom rezervacije - međunarodno zdravstveno osiguranje - osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
990 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?