• VIVA TRAVEL
    Barselona
    Barselona -Avion
  • Barselona -Avion
  • Barselona -Avion

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi VIVA TRAVEL, Španija, Barselona

Barselona Evropski gradovi, Barselona -Avion

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

VIVA OBILASCI: BARSELONA TIBIDABO – SJUTADELA PUEBLO ESPANJOL – ĐIRONA FIGERAS – MONTSERAT

 1.dan BEOGRAD – BARSELONA – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Direktan let za Barselonu sa kompanijom Air Serbia u 06:30h. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 09:10h. Odlazak na panoramski obilazak grada: katedrala Sagrada Familia, delo genijalnog arhitekte Antonija Gaudija, vožnja najdužom gradskom avenijom Diagonal, trg Espanja, Nacionalna palata, brdo Monžuik, odakle se pruža izvanredan pogled na grad, trg Katalunja odakle polazi jedan od najlepših bulevara u Barseloni - Paseo de Grasia u kome se nalazi čuvena Gaudijeva građevina La Pedrera i kasa Batljo, Porto Olimpiko, Barseloneta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture kroz istorijski centar grada: park Citadela, živopisni kvart el Born, Gotička četvrt sa Kraljevskim trgom, rimskim ostacima i katedralom Sv. Eulalije, zatim trg Sv. Jakov sa gradskom kućom, glavna ulica La Rambla, raskošna pijaca Bokerija i trg Katalunja. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan BARSELONA – ĐIRONA – FIGERAS – BARSELONA
Doručak
. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Đirona i Figeras uz obilazak muzeja Salvadora Dalija. Polazak za Đironu, grad koji se nalazi u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine koje su nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju iz rimskog perioda. Kule su pretvorene u vidikovac i sa njih se pruža predivan pogled na okolinu. Obilazak grada: šetnja starim gradskim jezgrom, obilazak jevrejske četvrti, gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa. Poseta muzeju Salvadora Dalija koji je jedinstven u svetu po svojoj neobičnoj postavci i fascinantnim eksponatima. Muzej je smešten u porodičnoj palati, a muzejsku postavku je postavio lično Dali. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan BARSELONA – MONTSERAT – FLAMENKO – BARSELONA
Doručak
. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Montserat. Čuveni manastir na visini od 1200 metara sa kojeg se pruža predivan pogled na Kataloniju. Muzej u sklopu manastira čuva izvanrednu zbirku dela Dalia, El Greca, Moneta. Ovaj manastir je ujedno i najveće katalonsko svetilište koje se smestilo u masivu koji katalonci nazivaju „nazubljene planine“. U benediktinskom manastiru nalazi se i poznati kip Crne Bogorodicce koju je papa Lav XIII proglasio zaštitnicom Katalonije, a legenda kaže da manastir čuva i neprocenjivu relikviju, Sveti Gral. Povratak u Barselonu. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na flamenko veče u. Flamenko šou Tablao Cordobes - fantastičan šou flamenko igrača i gitariste uz piće. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan BARSELONA – SJUTADELA – TIBIDABO – PUEBLO ESPANJOL – BARSELONA
Doručak
. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Sjutadela, Tibidabo i Pueblo Espanjol (špansko selo). Sjutadela je park nastao u XIX veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do vidikovca Tibidabo sa koga se pruža prelep pogled na Barselonu. Panoramski obilazak crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Nakon obilaska odlazak u špansko selo Pueblo Espanjol koje je nastalo 30-ih godina XX veka kao deo projekta koji je trebalo da prikaže raznolikost arhitekture sela Španije. Povratak u hotel. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom. Let za Beograd sa kompanijom Air Serbia u 20:25h. Dolazak u Beograd u 22:55h. (Kraj usluga)               

 

Smene

19.5 – 22.5.2022. 29.9 – 2.10.2022.

Napomene o ceni

Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, transfer, smeštaj i obilasci

U cenu je uključeno

• povratni avionski prevoz na relaciji Beograd - Barselona - Beograd kompanijom Air Serbia • aerodromske takse (na dan objave programa iznose 54 evra, podložne su promeni) • smeštaj u Barseloni (3 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* u 1/1, 1/2 i 1/2+1 sobama. • transfere na relacijama aerodrome - hotel - aerodrom u Barseloni prema programu • panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku • troškove organizacije putovanja • usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uključeno

• individualno međunarodno zdravstveno osiguranje: 5€ (osobe od 18 – 69,99 god), 3€ (deca od 0– 17,99 god), 10€ (osobe od 70 – 83,99 god) • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Barselonu i okolinu u iznosu od 0.70€ po osobi po noći • ulaznice i fakultativne izlete • individualne troškove putnika

Cena od
479 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?