• ODEON WORLD TRAVEL
    Drač
    ALBANIJA KROZ ISTORIJU I UKUSE
  • ALBANIJA KROZ ISTORIJU I UKUSE
  • ALBANIJA KROZ ISTORIJU I UKUSE

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Albanija, Drač

Drač Evropski gradovi, ALBANIJA KROZ ISTORIJU I UKUSE

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (30.april 2021.)                                         Beograd – Tirana – Drač (Golem)

Dolazak na aerodrom tri sata pre poletanja. Let za Tiranu (JU212) kompanijom Air Serbia u 13.20h. Po dolasku u Tiranu (14.20h) panoramsko razgledanje grada (autobusom i pešice): Nacionalni istorijski muzej, Sahat kula, Etem Bej džamija, Piramida (memorijalni centar Envera Hodže)…Ova prestonica se nakon pada komunizma, munjevitom brzinom modernizovala, a danas preostala osmanska, italijanska i komunistička zdanja samo podsećaju na istoriju i duh starog sveta. Transfer do hotela Albanian Star u Golemu (13km od Drača), na samoj obali. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (01.maj 2021.)                                        Drač (Golem) – Kroja – Drač (Golem)

Doručak. Polazak autobusom za Kroju, drevni simbol albanskog otpora. Uporište Skenderbegove kontinuirane odbrane i mesto brojnih pobeda protiv Osmanlija je upravo Kroja. Na svega sat vremena vožnje od Tirane, smešten je zamak presudan za albansku istoriju, jer je upravo na ovom mestu Skenderbeg prvi put podigao nacionalnu zastavu 28. Novembra 1443. godine. Zamak ponosno stoji na vrhu stenovite litice, središte nekadašnje Arbere (drevno albansko ime) visoko iznad grada već 15 vekova. Među ruševinama unutar zidina zamka dominira stara Sahat kula sa zvonom koje je oglasilo Skenderbegovu smrt. U blizini Sahat kule nalazi se Nacionalni muzej „Đerđ Kastriot Skenderbeg“. Južno od zamka je Etnografski muzej, smešten u tipičnu kuću iz XIX veka koji nam otkriva održive metode proizvodnje hrane, pića, alata i nameštaja, kao i običaje života u zamku. spomenik završen 1981. godine u vreme komunizma, poduprt je mermernim stubovima i predstavlja objekat velike istorijske i arhitektonske vrednosti. Nakon kraće pauze, sledi poseta vinariji Skenderbeg gde se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici.  Povratak u hotel. Noćenje. 

 

3.dan (02.maj 2021.)                     Drač (Golem) – Berat – Ardenica - Drač (Golem)

Doručak. U 09.00 sati polazak za Berat, jedan od najpoznatijih svetskih duhovnih destinacija, mali albanski grad koji je od 2008. godine na Unesco-voj listi svetske baštine, fascinantne arhitekture i zapanjujućeg pejzaža. Datira iz IV veka p.n.e. kada je podignut veliki zamak Berat, ponos grada iz čijeg se dvorišta pruža spektakularni pogled na grad i panorama na dolinu. Nastavak  putovanja  za  srednjovekovnu  crkvu  u  Ardenici  gde  se  Skenderbeg  venčao  sa  suprugom  Donkom. Povratak u Golem i fakultativni odlazak na večeru u restoran Flower & Spa, jedan od napoznatijih u okruženju. U prijatnom ambijentu restorana, uz degustaciju vina, sledi gastronomski užitak u vidu prave rapsodije boja i ukusa. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (03.maj 2021.)                      Drač - Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 10h. Odlazak u centar Drača na panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Danas je Drač preoznatljiv po ostacima srednjovekovne tvrđave i amfiteatra, za koji se smatra da je jedan od najstarijih na Balkanu…., Poletanje za Beograd u 15.05h (JU213). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 16.05h. Kraj programa.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Tirana – Beograd redovnim letom kompanije Air Serbia - Aerodromske takse 49€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti) - Transfere i obilaske prema programu, sve ulaznice za lokalitete predviđene programom. - 3 noćenja u hotelu Albanian Star 4* na bazi usluge noćenje sa doručkom - Usluge vodiča na srpskom jeziku. - Organizaciju putovanja.

U cenu nije uključeno

- Zdravstveno putno osiguranje - Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja. - fakultativni izleti

Cena od
399 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Drač letovanje ponuda Drač
ALBANIJA KROZ ISTORIJU I UKUSE

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?