• FELIX TRAVEL
    Salzburg
    Putovanje Salzburg Bec 2023
  • Putovanje Salzburg Bec 2023
  • Putovanje Salzburg Bec 2023

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Austrija, Salzburg

Salzburg Evropski gradovi, Putovanje Salzburg Bec 2023

5 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak sa Sava centra u 23:00h. Skup putnika u 22:30h. Noćna vožnja preko Madjarske i Austrije, sa usputnim zadržavanjima zbog obavljanja graničnih formalnosti i pauza.

2. dan BEČ - SALZBURG
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Parlament, Gradska kuca, Nacionalno pozoriste, Opera, Kertner strasse, Karlova crkva. Nakog toga kratka šetnja sa vodiče. Slobodno vreme do polaska za Salzburg. Dolazak u Salzburg u popodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg , biskupska rezidencija, Katedrala, Univerzitetska crkva, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. (Jesen putovanje Salzburg Halštat 2023)

3. dan BAD ISCHL - HALSTATT

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada je na listi kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so, što znači „HAL“. Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje. (Jesen putovanje Salzburg Halštat 2023)

4. dan SALZBURG - JEZERO WOLFGANGSEE 
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru - St. Wolfgang. Jezero, kao I samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači turiste iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce i poznato turističko odredište. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. - St. Gilgen), gde se nalazi kuća Mocartove majke,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Slobodno vreme do povratka u Salzburg. Nastavak putovanja ka Srbiji. (Jesen putovanje Salzburg Halštat 2023)

5. dan NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Smene

19.10.-23.10.2023

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja - Smeštaj u Salzburgu hotelu Oekotel 2* (procena agencije 3*) u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom - Razgledanje prema programu - Usluge vodiča i pratioca grupe - Agencijske usluge

U cenu nije uključeno

- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za jednokrevetnu sobu 70 eura - Fakultativne izlete: - Fakultativni izlet- Hallstatt I Bad Ischl 30€ - Fakultativni izlet u Wolfgangsee - (mogućnost vožnje brodićem ) 25€

Cena od
179 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Salzburg Austrija putovanja ponuda Salzburg
Putovanje Salzburg Bec 2023

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?