• FELIX TRAVEL
    Pariz
    Pariz Prvi Maj 2023
  • Pariz Prvi Maj 2023
  • Pariz Prvi Maj 2023

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Francuska, Pariz

Pariz Evropski gradovi, Pariz Prvi Maj 2023

9 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD NOVI SAD – BEČ - Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 22:30. Polazak u 23:00. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2.dan BEČ - Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada, vožnja bečkim ringom gde ćemo imati priliku da vidimo čuvene građevine: zgradu državne Opere, Parlament, Rathaus, Burgteatar, Univerzitet... Tehnička pauza u Beču u trajanju od 9 h. Nakon panormaskog razgledanja grada, šetnja sa vodičem kroz Hofburg, Trg Marije Terezije, Kertner, katedrala Sv. Stefana... Slobodno vreme za individualne aktivnost do polaska za Pariz. Noćna vožnja kroz Austriju, Nemačku i Francusku.

 

3.dan PARIZ - Dolazak u Pariz, grad svetlosti, u podnevnim časovima. Jedan od najlepših gradova sveta, danas poseti preko 50 miliona turista godišnje, dok u njemu živi oko nešto više od 2,1 milion stanovnika. Prestonica Francuske, Pariz, važi za grad svetlosti, grad ljubavi i romantike, sedište visoke mode i tog posebnog francuskog šika. Atmosfera na ulicama Pariza, dovoljna je da se u Pariz zaljubite, a da ne radite ništa drugo. Ponosni francuzi čuvaju i štite lepotu svog grada, diče se starom arhitekturom, obnavljaju građevine u stilu u kom su sagrađene, donose zakone, koji štite kulturno istorijsko nasleđe, pa tako mi, danas, možemo u potpunosti uživati u ovom gradu – muzeju. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje Pariza, prestonice Francuske: Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe), taj simbol francuskog otpora, koji naručuje Napoleon lično, danas ponosno stoji na trgu Šarl de Gol, Jelisejska polja (Les Champs Elysees), najluksuznija, najgrandioznija i najelegantnija ulica na planeti Zemlji, reći će francuzi, te i mnogi turisti, rođena po naredbi Marije de Mediči, oduvek je plenila i bila mesto skupa intelektualaca, političara, pesnika, umetnika i to po šarmantnim kafeima, a njena slava, prenosi se i dan danas. Trg Trokadero (Place  Trocadero) sa fantastičnom Ajfelovom kulom (Eiffel tour), neizostavni su simbol ovog grada, a jedan od najlepših pogleda pruža se upravo odavde. Hotel des Invalides, koji natkriva jedna od najlepših baroknih kupola, danas je mesto gde se nalazi crveni sarkofag Napoleona, Narodna skupština Francuske (Assemblee nationale), Panteon (Pantheon) prelepi mauzolej, u kom su sahranjivani poznti francuski pisci, umetnici, političari, naučnici, te je grandioznost ovog zdanja, posebno iskazana fantastičnom arhitekturom, glavni gradski trg Konkord (Place du Concorde), Opera, čuveni muzej Louvr, gotička katedrala Notre Dame, samo su deo celokupnog panoramskog razgledanja Pariza. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor ili mogućnost fakultativne šetnje sa lokalnim vodičem “upoznajmo Pariz”.  Tokom ove šetnje, upoznaćete se sa tajnovitim ulicama Pariza, najznačajnijim lokalitetima, te pričama o njima i njihovim legendama, a tokom šetnje, saznaćete i ge je najbolje pojesti kvalitetan obrok u Latinskoj Četvrti ili gde najbolje šopingovati u La Rue Rivoli. Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

 

4.dan  PARIZ - VERSAJ - Doručak. Fakultativna poseta Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Od svog nastanka bila je jedna od najvažnijih znamenitosti francuske istorije. Od skromnog lovačkog doma do velelepne palate, razvila se i postala odraz kraljeve moći i jačine tadašnje monarhije. Uzvišena i očaravajuća, negovana je i oduvek je bila inspiracija mnogim dvorcima širom sveta. Planiran je obilazak palate i uživanje u versajskim vrtovima koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz, slobodno vreme i mogućnost

U predvečernjim časovima fakultativni odlazak na Monmartr. Ova umetnička i boemska četvrt Pariza, neizostavna je ukoliko želite da uživate u pravom šarmu parižana i njenih umetnika. Slikari sa svojim štafelajima, minijaturni kafići, prošarani brojnim saksijama sa muškatlama, uske i kaldrmisane ulice, zelene i cvetne bašte, čine da se ovde za godinu dana skupi više od 15 miliona turista. Tokom naše romantične šetnje, posetićemo baziliku Sakr Ker, a ljubitelji visine i vidikovaca, moći će da uživaju u pogledu sa vrha. Pauzu od šetnje, napravićemo na trgu Place du Tertre, gde su svakodnevno kafu pili i ozbiljne priče razmenjivali, kao i iskustvo i inspiraciju, najbolji od najboljih, umetnici Pikaso, Renoar, Modlijani, Van Gog, Žak Prever, Salvador Dali, Henri Miler, Žorž Klemenso. Ovog dana imaćemo priliku i da se upoznamo sa savršenim metro sistemom, koji ima 14 linija i koji odlično funkcioniše i lako povezuje sve delove grada. Noćenje.

 

5.dan PARIZ - LUVR - KRSTARENJE SENOM - Doručak. Moguć je fakultativni obilazak jednog od najlepših i najvećih muzeja na svetu – Luvra. Kako danas muzej broji preko 350000 eksponata, nije ni čudo što turisti iz celog sveta hrle da uživaju u njegovim postavkama. Ovde se kriju najbogatije zbirke egipatske umetnosti, antičke umetnosti te etrurske, grčke, rimske, tu su i islamska i orijentalna zbirka, kao i zbirka predmeta i pokućstva svih evropskih naroda do kraja XIX veka. Od 2008. godine, kolekcije su podeljene u 8 odeljenja. Odeljenje slikarstva zauzima najveći deo zgrade i prikazuje umetnost od srednjeg veka do XIX veka, dok odeljenje skulpture prikazuje predmete od ranog srednjeg veka do XIX veka. Najpoznatija dela sačuvana ovde su Mona Liza, Venčanje u Kani, Sloboda vodi narod, Miloska venera, Nika sa samotrake, Umirući rob.

U predvečernjim časovima fakultativno krstarenje Senom, te upoznavanje sa Parizom, iz potpuno nove perspektive. Romantično krstarenje, idealno je da vam čitav grad još bolje približi i učini da dobijete jednu kompletnu sliku o njemu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

6.dan PARIZ - DIZNILEND - Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Mogućnost celodnevne fakultativne posete Disneyland-u, udaljenom od Pariza 30 km. Diznilend u Parizu, jedan od pet zabavnih parkova na svetu, a jedini je Diznijev park u Evropi. Iako nije najstariji na tlu Evrope, ovaj zabavni par s razlogom nosi titulu najposećenijeg zabavnog parka na kontinentu. Posećuju ga i u njegovim atrakcijama uživaju turisti svih uzrasta, budući da poseta Diznilendu predstavlja svojevrsno ostvarenje dečijeg sna. Vraćanje u detinjstvo kroz Diznijeve junake, kao i vožnja brojnim atrakcijama i šetnja kroz tematske parkove, iskustvo je koje se ne propušta. Povratak u Pariz. Polazak za Minhen u večernjim časovima. Noćna vožnja.

 

7.dan MINHEN - Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa vodičem: Nacionalna opera i pozorište, Pinakoteka, Trg Marienplace, Glogenšpil… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

8.dan MINHEN – BERCHTESGADEN - Doručak. Napuštanje hotel ai pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Berchtesgaden, gradić, poznat kao biser Alpa. Sa prelepim kućicama pastelnih boja. Razgledanje ovog šarmantnog gradića sa vodičem. Slobodno vreme do povratka za Minhen, a nakon toga nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

 

9. dan NOVI SAD - BEOGRAD - Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Smene

23.04.2023. – 01.05.2023.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja(klima, TV, DVD, audio oprema) - Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Ibis Paris la Defense Centre 3* u Parizu u 1/2, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Minhenu u 1/2 i 1/3 sobama. - Obilaske prema programu - Usluga predstavnika agencije - Troškove realizacije programa.

U cenu nije uključeno

- Individualne troškove putnika. - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje - Boravišna taksa u Parizu 1.5 euro po osobi po noćenju - Karte za metro (osim onih uključenih u neke od fakultativnih izleta) - Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte - Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana

Cena od
349 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?