• FELIX TRAVEL
    Atina
    Atina i Lutraki 2020
  • Atina i Lutraki 2020
  • Atina i Lutraki 2020

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Grčka, Atina

Atina Evropski gradovi, Atina i Lutraki 2020

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika u 16:00 na BAS stanici, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Severne Makedonije i Grčke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN. – ATINA
Dolazak u prestonicu Grčke u jutarnjim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: trg SintagmaHelenski parlamentAkademija naukaUniverzitetNacionalna bibliotekaOlimpijski stadionZevsov hramHadrijanov slavoluk ... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Naša preporuka je atinska Skadarlija - PLAKA u kojoj su po mišljenju starih Grka voleli da dolaze i bogovi,a danas je zajedno sa trgom Monastiraki srce antičke i savremene Atine. Noćenje.

3. DAN. - ATINA – PIREJ - SUNION - LUTRAKI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do luke Pirej i Suniona ( Posejdonov hram). Pirej, obilazak najveće grčke luke i nastavak putovanja ka najjužnijem rtu Atičkog poluostrva, Sunionu, koji je i čuveni Homer opisivao u svojoj Odiseji. Obići ćemo hram koji je posvećen bogu mora, a ujedno ćemo i uživati u neverovatnom pogledu na Egejsko more i na ostrva u daljini. Povratak ka Atini i nastavak putovanja ka Lutrakiju. Dolazak u Lutraki, živopisni gradić na obali Korinskog zaliva. Smeštaj u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN. - LUTRAKI - PELOPONEZ
Doručak . Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet po Peloponezu, putevima antičke civilizacije i starih Grka. Odlazak do mesta gde se dva mora susreću i kuda su prolazili u davnoj prošlosti i Spartanci na putu ka Termopilima - Korintskog kanala. Nastavak putovanja ka drevnom religijskom centru, Epidaurusu i obilazak još uvek aktivnog starogrčkog pozorišta, najakustičnijeg pozorišta na svetu, koje svoje tajnu čuva 24 veka. Kuda su prošle stare civilizacije nastavljamo i mi njihovim stopama , ka Mikeni, prestonici kralja Agamnenona, koja je sačuvala bogate kraljevske grobnice, Atrejevu riznicu i poznatu Lavlju kapiju. Putovanje u Nafplion, Egejski Napulj u Argolidskom zalivu,svojevremeno glavni grad Grčke, gde ćemo istražiti njegove uske autentične uličice, koje podsećaju na grčku tradiciju i uživati u šarmantnom jezgru grada koje nesumnjivo podseća na Veneciju. Povratak u Lutraki u predvečernjim časovima. Noćenje.

5. DAN. - LUTRAKI

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u nekom od brojnih kafea. Pakovanje prtljaga u autobus i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.

6. DAN. – BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Smene

14.10. - 19.10.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, - Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* - Usluga predstavnika agencije/vodiča, - Troškove realizacije programa.

U cenu nije uključeno

- stanični vaučer 50 rsd po osobi - Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela) - Individualne troškove putnika - Doplata za 1/1 sobu 60 eura -isključivo na upit - Medjunarodno zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih) Fakultativne izlete: - izlet Pirej - Sunion * 20eura - izlet Peloponez ( sa uključenim svim obilascima lokaliteta I ulaznicama) *45 eura

Cena od
129 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Atina putovanje Atina
Atina i Lutraki 2020

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?