• HOLIDAY
    Krf
    K R F - 9 maj
  • K R F - 9 maj
  • K R F - 9 maj

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi HOLIDAY, Grčka, Krf

Krf Evropski gradovi 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1. dan 9.05. KRAGUJEVAC GRČKA

Polazak iz Kragujevca u 16:00. Putovanje preko Makedonije. Noćna vožnja sa pauzama za osveženje.

2. dan 10.05. KRF

Dolazak u jutarnjim satima u Igumenicu. Putovanje trajektom do ostrva Krf (oko 1,5 sat). Nakon pristajanja trajekta, polazak u turistički obilazak glavnog grada Krfa. Izgrađen u venecijanskom stilu, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica na kojima se vidi uticaj engleske i venecijanske arhitekture, kao i dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Nastavljamo razgledanje grada: trg Esplanada, Crkva Sv. Spiridona (zaštitnika Krfa), Krfsku katedralu koja čuva posmrtne ostatke Sv. Teodore. U slobodno vreme predlažemo da svakako prošetate Liston ulicom, koju krase mnogobrojni fenjeri. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Večera i noćenje.

3. dan 11.05. KRF

Doručak. Poseta i obilazak palate Ahilion, šetnja vrtovima odakle se pruža prelepa panorama Krfa. Palatu je podigla Austriska carica Elizabeta krajem XIX veka, zauzima 200.000 m, a delo je Italijanskog arhitekte Rafaela (fakultativno). Dolazak do centra Krfa, obilazak Srpske kuće i prisećanje na Srpske vojnike iz I svetskog rata. Dolazak do luke i ukrcavanje putnika na brodić koji žele da posete ostrvo Vido. Na Vidu ćete videti mauzolej srpskih vojnika, a nestvarna tišina na ostrvu kao da odaje minut ćutanja za pale srpske borce. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4.dan 12.05. KRF - KALAMBAKA - (METEORI) - PARALIJA

Nakon doručka nastavak putovanja. Dolazak u luku, ukrcavanje na trajekt, vožnja do Igumenice. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u manastir. Ručak kod Kalambake (fakultativno). Nastavak putovanja pored Larise. Uveče dolazak u Paraliju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

5.dan 13.05. PARALIA - SOLUN

Doručak. Polazak za Solun. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Sajam, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik kralju Konstantinu. Obilazak Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Slobodno vreme do 14,00h. kada je polazak za Srbiju. Dolazak oko ponoći.

Smene

09.05.

Napomene o ceni

FIRST MINUTE do 25.03.

U cenu je uključeno

- prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd... - 2 polupansiona na Krfu hotel 3* - 1 polupansion u Paraliji - vodičke usluge I troškove organizacije

U cenu nije uključeno

- takse za sve hotele oko 5 €, uplata na recepciji hotela - troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja - fakultativne programe i ulaznice - ostale nepomenute usluge.

Cena od
161 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete