• ODEON WORLD TRAVEL
    Atina
    PROLEĆE U ATINI
  • PROLEĆE U ATINI
  • PROLEĆE U ATINI

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Grčka, Atina

Atina Evropski gradovi, PROLEĆE U ATINI

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan  (21. Mart 2023.)  BEOGRAD – ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla  u 08.00h. Poletanje za Atinu u 10.35h (Let A3-977). Sletanje u Atinu u 13.20h. Panoramsko razgledanje grada neponovljive antičke lepote:  trgovi Omonija i Sintagma, Spomenik Kolokotronisu, stari Parlament (istorijski muzej), Kraljevska bašta, novi Parlament, Univerzitet, Akademija, Nacionalna biblioteka, Evzoni – smena straže, Hadrijanov trijumfalni slavoluk, stadion Kalimarmaro, na kom su održane prve moderne Olimpijske igre 1896. godine), Zevsov hram na Marsovom polju, spomenik lordu Bajronu i Melini Merkuri... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan  (22. Mart 2023.)    ATINA

Doručak. U 11:00 sati polazak metro-om do Akropolja u pratnji vodiča, spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba“ Periklove Atine – Propileji, hramovi Partenon i Erehtejon, hram Nike Apteros. Nakon obilasla slobodno posle podne. Noćenje.

 

3. dan  (23. Mart 2023.)   ATINA – ARGOLIDA (PELOPONEZ) - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na Argolidu. Vožnja pored legendarne Eleusine i Megare prema Mikeni, najstarijem gradu „kopnene Evrope” koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje najveće atrakcije - Atrejeve riznice, čuda tehnike XIV veka p.n.e.  za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, ostataka Megarona – kraljevske palate, kruga kraljevskih grobnica (gde je Šliman pronašao zlatne maske)  i monumentalnih kiklopskih zidina. Odlazak u Epidaurus, svetilište boga Asklepija i poseta čuvenom pozorištu sa magičnom akustikom, čije je gledalište uklesano u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53. reda, svaku izgovorenu reč čuju istim intezitetom. Tajna njegove akustike i danas je nepoznanica, a najčešće se povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha.  Povratak u Atinu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4. dan (24. Mart 2023.)    ATINA – PIREJ i SUNION

Doručak.  Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja, koji je vremenom srastao sa Atinom, ali je administrativno zaseban grad i predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se ističe Mikrolimano. U nastavku vožnja  Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Tamo su i danas ostaci hrama boga  Posejdona,  sagrađenog 444. godine p.n.e. Uzvišenje na kom se nalazi hram je poznato i kao mesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Negov potpis je ugraviran na jednom od stubova hrama. Povratak u Atinu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan (25. Mart 2023.)   ATINA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 13.10 h (Let A3-976).  Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 13.50h. Kraj programa.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Atina-Beograd kompanijom Aegean Airlines. · Aerodromske takse u iznosu od EUR 61,80 (na dan objavljivanja programa, podložno promeni) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* · Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku · Obilazak Akropolja sa uključenom ulaznicom, metro karte gosti kupuju na licu mesta · Troškovi organizacije putovanja i usluga turističkog vodiča.

U cenu nije uključeno

· Fakultativni izleti · Obavezna boravišna taksa u Grčkoj, na recepciji hotela. Iznos po sobi/po noći: hoteli 3* - 1,5€, hoteli 4* - 3€. · Zdravstveno putno osiguranje sa pokrićem Covid, okvirno 1000RSD po osobi · Osiguranje od otkaza aranžmana Sve dodatne informacije o osiguranju putnici mogu dobiti u turističkoj agenciji Odeon World Travel. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
495 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Atina putovanje Atina
KRSTARENJE - BOŽANSKI EGEJ 2023
Atina putovanje Atina
Krstarenje Mediteranom „Idilični Egej“
Atina putovanje Atina
Krstarenje Egejem „TRI KONTINENTA“
Atina putovanje Atina
Krstarenje Mediteranom „Božanski Egej“

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?