• FELIX TRAVEL
    Cinque Terre
    Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 1. MAJ 2024
  • Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 1. MAJ 2024
  • Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 1. MAJ 2024

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Italija, Cinque Terre

Cinque Terre Evropski gradovi, Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 1. MAJ 2024

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika u Beogradu, na parkingu Sava Centra, (savska strana), u 16:00h, polazak za Lido di Camaiore u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN – LIDO DI CAMAIORE
Dolazak u Lido di Camaiore u prepodnevnim satima. Lido di Camaiore, grad koji se nalazi na obali Tirenskog mora, na samo 6 kilometara od poznatog italijanskog letovališta Viareggio. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, upoznavanje ovog gradića sa turističkim vodičem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

3. DAN – LIDO DI CAMAIORE – CINQUE TERRE – LIDO DI CAMAIORE (fakultativno)
Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet Cinque Terre, Nacionalni park u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO - a. Polazak autobusom za La Speziu, odakle kreće voz koji povezuje svih pet mesta. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme. Obilazak sela, u kasnim poslepodnevnim satima povratak vozom u La Speziu, a zatim povratak u Lido di Camaiore. Noćenje. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

4. DAN – LIDO DI CAMAIORE – OSTRVO ELBA – LIDO DI CAMAIORE (fakultativno)
Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni izlet do ostrva Elba, jedno od najvećih ostrva u Italiji, posle Sicilije i Sardinije. Pripada toskanskom arhipelagu, koji je proglašen za Nacionalni park. Ovo ostrvo se prostire na površini od 223 kvadratnih kilometara i poseduje svoju obalu dužine od 150 kilometara. Na ostrvu živi oko 32. 000 stanovnika. Nalazi se 50 kilometara istočno od Korzike, rodnog mesta Napoleona Bonaparte. Samo ostrvo Elba poznato je i kao Napoleonovo ostrvo, jer je čuveni vojskovođa na ovom ostrvu proveo trista dana svog izgnanstva. Po dolasku u Piombino, ukrcavanje na trajekt i vožnja od sat vremena do Elbe. Poseta gradu Portoferraio-u i obilazak administrativnih zgrada, koje je lično Napoleon uredio, a koje se nalaze između Forte Stele i Forte Falcone, gradske kuće, koja je po dolasku Napoleona postala njegova prva rezidencija. Nakon toga ćemo videti i njegovu drugu rezidenciju, vilu Mulini, koja je danas muzej. Ostrvo Elba je poznato i po svojim mondenskim letovalištima kao što su: Marciana Marina, Porto Azzurro i Rio Marina. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. U dogovoreno vreme polazak za Piombino i Lido di Camaiore. Noćenje. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

5. DAN – LIDO DI CAMAIORE – LIVORNO – BEOGRAD (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje kofera u autobus, slobodno vreme do planiranog polaska za Srbiju ili mogućnost fakultativnog izleta do Livorna, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada: Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka, Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon izleta polazak za Srbiju. Sledi noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. (Putovanje Cinque Terre Autobusom)

6. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Smene

29.04.2024. - 04.05.2024.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, - Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u Lido di Camaiore u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama - Razgledanje prema programu putovanja - Usluga predstavnika agencije -licenciranog vodiča - Troškove realizacije programa

U cenu nije uključeno

- Međunarodno zdravstveno osiguranje, - Individualne troškove putnika, - Doplata za 1/1 sobu- 80 evra - Fakultativne izlete: - Cinque Terre 45 € / deca do 12 godina 25 € - Ostrvo Elba 60€ / deca do 12 godina 35 € - Livorno 15 € / deca do 12 godina 10 € Paket izleta 110€

Cena od
199 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Cinque Terre putovanja Cinque Terre
Putovanje Lido di Camaiore i Cinque Terre 1. MAJ 2024

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?