• ODEON WORLD TRAVEL
    Pulja
    Pulja
  • Pulja
  • Pulja

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Pulja

Pulja Evropski gradovi, Pulja

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan     14.februar 2020                               Beograd – Bari

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Bari kompanijom Air Serbia. Planirano vreme poletanja iz Beograda u 08.00h. Planirano vreme sletanja u 09.10h. Po sletanju u Bari, transfer do hotela. Odlazak na pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Sv. Sabinija, Bazilika Sv. Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (bez ulaska u objekte). Povratak u hotel, smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan     15.februar 2020                                Bari (fakultativni izlet Alberobelo, Polinjano i Ostuni)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do primorskog gradića Polinjano koji je 2016. godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Nastavak putovanja do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem, a nakon toga slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Ostuni - slikoviti, srednjovekovni grad koji je prepoznatljiv kao beli grad, čuveni La Città Bianca, koji svoj nadimak duguje beloj arhitekturi. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u 15. veku, u stilu kasne gotike. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu. Povratak u Bari. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan     16.februar 2020                                Bari (fakultativni izlet Matera i Altamura)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja je bio Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sasi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme. U povratku ka Bariju kratka poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

4.dan     17.februar 2020                                Bari (fakultativni izlet Leće i Otranto)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Leće. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U  gradu dominiraju remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra - Rimski amfiteatar iz 2. veka, crkva Sv. Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz 12. veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

5.dan     18.februar 2020                                Bari (fakultativni izlet Trani i Pulja Otlet) – Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do romantičnog grada Trani. Njega krasi impozantna romanska katedrala koja je smeštena tik uz more i posvećena je Grku, Sv. Nikoli Hodočasniku i izgrađena je u stilu apulijske romanike, od čuvenog trani mermera na vizantijskoj crkvi čiji su ostaci sačuvani. Trani je nekada bio polazna luka za krstaške ratove i sedište masona južne Italije. Nakon obilaska slobodno vreme i polazak za jednan od najboljih italijanskih tržnih centara – Pulja outlet. Slobodno vreme za kupovinu... Povratak u Bari u popodnevnim časovima. Transfer na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia u 20.00h. Sletanje u Beograd u 21.15h. (Kraj usluga).

Smene

14.02.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Bari-Beograd kompanijom Air Serbia · Aerodromske takse 40,40€ (Beograd 22,40€, Bari 18€, plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 4 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima 3 i 4* · Usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku · Troškovi organizacije i vođenja aranžmana

U cenu nije uključeno

· Fakultativni izleti · Putno zdravstveno osiguranje · Individualni troškovi

Cena od
429 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete