• FELIX TRAVEL
    Rim
    Rim Napulj
  • Rim Napulj
  • Rim Napulj

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi FELIX TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, Rim Napulj

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan 07.10.2020. BEOGRAD
Sastanak grupe u 14:00h na BAS stanici, polazak u 14:30h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi granične kontrole i odmora kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan 08.10.2020. RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Rima sa lokalnim vodičem. Pešačko razgledanje RimaPiazza del PopoloPiazza di SpagnaFontana di TreviPantheonPiazza NavonaCampo de’ FioriCastel San Angelo  ... slobodno vreme i individualni povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 09.10.2020. RIM – KOLOSEUM - NAPULJ
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma u okviru izleta „ Antički Rim“- poseta Koloseumu i Rimskim forumima. Sinonim za Koloseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe ali Koloseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga… činjenica da je bio jedno od svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italijii glavnog grada pokrajine Kampania. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva... Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I ... Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.dan 10.10.2020. NAPULJ – POMPEJA –SORENTO - NAPULJ
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompeje i Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao upotrebni i ukrasni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta : pešačka ulica Corso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova... Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.

5. dan 11.10.2020. NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet i obilazak najlepšeg ostrva Italije - Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi , a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak mesta Kapri: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratak u Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan 12.10.2020. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.(Kraj usluga)

Smene

07.10. - 12.10.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- prevoz autobusom turističke klase prema programu putovanja - smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama - smeštaj u Napulju ili okolini (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama - obilaske prema programu - troškove organizacije i vođenja aranžmana

U cenu nije uključeno

- Stanični vaučer 50 rsd – plaća se u agenciji - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih) - Ulaznice, fakultativne izlete,karte za javni prevoz - Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,50 € po noćenju /po osobi,2,50 € za boravak u hotelima sa 4* - Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju /po osobi 4*- 6€ po osobi - karte za metro,bus - Doplata za 1/1 sobu 65€- isključivo na upit Fakultativni izleti: - Upoznajmo Rim – 15 evra odrasli/ deca do 12 god. 10 evra , (cena uključuje uslugu lokalnog vodiča i slušalice) - Rim noću „Trastevere“ – 10 evra odrasli / 7 eura deca do 12god., (cena uključuje uslugu vodiča) - Koloseum – 35 evra odrasli / 25 evra deca do 12 god., (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča) - Pompeja i Sorento – 35 evra/ 25 evra deca do 12 god. (cena uključuje prevoz, uslugu lokalnog vodiča) - Ostrvo Kapri – 60evra/ deca do 12god. 30evra (cena uključuje prevoz , uslugu vodiča)-prijave prilikom rezervacije

Cena od
149 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Rim putovanje Rim
Rim Napulj
Izdvojeno
Rim putovanje Rim
Rim 2 noćenja

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?