• ODEON WORLD TRAVEL
    Rim
    RIM AVIONOM
  • RIM AVIONOM
  • RIM AVIONOM

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi 2019

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA za 06.10.2019:

1.dan  (6.oktobar - nedelja)                              Beograd – Rim (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702), dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Air Serbia u 07.00h (let JU 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 08.30h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan  (7.oktobar - ponedeljak)                        Rim (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.dan (8.oktobar - utorak  )                               Rim (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan  (09.oktobar - sreda )                               Rim (fakultativno Tivoli) – Beograd

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta „Tivoli” i poseta kompleksu „Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Air Serbia u 20.50h (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.25h. Kraj programa.

 

PROGRAM PUTOVANJA za 08.11.2019:

1.dan  (8.novembar - petak)                             Beograd – Rim (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702), dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Alitalija u 11.40h (let AZ 591). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 13.15h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan  (9.novembar - subota)                           Rim (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.dan (10.novembar - nedelja)                         Rim (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan  (11.novembar - ponedeljak)                 Rim – Beograd

Rani doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Alitalija u 09.15h (let AZ 592). Dolazak u Beograd u 10.50h. Kraj programa.

Smene

06.10. | 08.11.2019.

Napomene o ceni

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

U cenu je uključeno

- Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd kompanijom Air Serbia - Aerodromske takse 132€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) - Transfer aerodrom-hotel-aerodrom - 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela - Pešačko razgledanje grada - Usluge vodiča na srpskom jeziku - Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

- Gradska taksa - hotel 3* - 4 eur po osobi po noći, hotel 4* - 6 eur po osobi po noći, hotel 5* - 7 eur po osobi po noći (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini) - Fakultativni izleti - Putno zdravstveno osiguranje

Cena od
433 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Rim putovanje Rim
RIM AVIONOM

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete