• ODEON WORLD TRAVEL
    Rim
    RIM AVIONOM
  • RIM AVIONOM
  • RIM AVIONOM

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, RIM AVIONOM

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan  (5.mart 2020 - četvrtak)                            Beograd – Rim (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702), dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Air Serbia u 07.00h (let JU 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 08.35h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan  (6.mart 2020 - petak)                                Rim (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.dan (7.mart 2020 - subota)                               Rim (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan  (8.mart 2020 - nedelja)                              Rim (fakultativno Tivoli) – Beograd

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta „Tivoli” i poseta kompleksu „Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Air Serbia u 20.30h (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.05h. Kraj programa.

Smene

05.03.2020.

Napomene o ceni

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd kompanijom Air Serbia · Aerodromske takse 132€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela · Pešačko razgledanje grada · Usluge vodiča na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

· Gradsku taksu - hotel 3* - 4 eur po osobi po noći, hotel 4* - 6 eur po osobi po noći, hotel 5* - 7 eur po osobi po noći (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini) · Fakultativni izleti · Putno zdravstveno osiguranje * FAKULTATIVNI IZLETI: · Vatikan - 45 eur (U cenu je uračunata ulaznica i usluge lokalnog vodiča. Povratak je individualan.) · Forum i Koloseum - 40 eur (U cenu su uračunate usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i Koloseum) · Tivoli - 55 eur (Odlazak i povratak je autobusom) Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji, prilikom uplate aranžmana, a plaćanje u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta po navedenim cenama. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu realizovati uz korekciju cene. NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

Cena od
415 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?