• ODEON WORLD TRAVEL
    Rim
    USKRS U RIMU
  • USKRS U RIMU
  • USKRS U RIMU

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, USKRS U RIMU

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan  (18.april - subota)                   Beograd – Rim (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702), dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Alitalija u 11.35h (let AZ 591). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 13.10h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan  (19.april - nedelja)                  Rim (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.dan (20.april - ponedeljak)             Rim (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan  (21.april - utorak)                    Rim – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Alitalija u 16.15h (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 17.50h. Kraj programa.

Smene

18.04.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd kompanijom Alitalija Aerodromske takse 124€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela · Pešačko razgledanje grada · Usluge vodiča na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Gradsku taksu - hotel 3* - 4 eur po osobi po noći, hotel 4* - 6 eur po osobi po noći, hotel 5* - 7 eur po osobi po noći (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini) Fakultativni izleti Putno zdravstveno osiguranje · Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
459 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Rim putovanje Rim
RIM AVIONOM

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete