• ODEON WORLD TRAVEL
    Rim
    USKRS U RIMU
  • USKRS U RIMU
  • USKRS U RIMU

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ODEON WORLD TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, USKRS U RIMU

4 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan  (18.april - subota)                   Beograd – Rim (pešačka tura uključena u cenu!)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije ODEON World Travel (broj 702), dva sata pre poletanja. Let za Rim aviokompanijom Alitalija u 11.35h (let AZ 591). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ u 13.10h. Transfer do hotela i smeštaj. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

2.dan  (19.april - nedelja)                  Rim (fakultativno Forum i Koloseum)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.dan (20.april - ponedeljak)             Rim (fakultativno Vatikan)

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.

4.dan  (21.april - utorak)                    Rim – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd aviokompanijom Alitalija u 16.15h (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 17.50h. Kraj programa.

Smene

18.04.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

· Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd kompanijom Alitalija Aerodromske takse 124€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom · 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* iz lanca RAELI hotela · Pešačko razgledanje grada · Usluge vodiča na srpskom jeziku · Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

Gradsku taksu - hotel 3* - 4 eur po osobi po noći, hotel 4* - 6 eur po osobi po noći, hotel 5* - 7 eur po osobi po noći (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini) Fakultativni izleti Putno zdravstveno osiguranje · Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
459 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete