• SUPERNOVA TRAVEL
    Rim
    Bari - Pulja - polazak 23. oktobra - 5 dana / 4noći
  • Bari - Pulja - polazak 23. oktobra - 5 dana / 4noći
  • Bari - Pulja - polazak 23. oktobra - 5 dana / 4noći

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi SUPERNOVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, Bari - Pulja - polazak 23. oktobra - 5 dana / 4noći

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

. dan (sreda, 23. oktobar 2019.) BEOGRAD – RIM – BARI

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 09:30 sati. Poletanje za Rim u 11:35 sati, (let AZ591). Dolazak u Rim u 13:10 sati. Nastavak putovanja za Bari na liniji AZ1615 u 15:10h, dolazak u Bari u 16:15h. Po sletanju u Bari odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Svetog Sabinija, Bazilika Svetog Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (ulaznice nisu uključene u cenu). Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (četvrtak, 24. oktobar 2019.) BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Altamura i Castel del Monte. Altamura, čuveni grad hleba, se nalazi u srcu Pulje. S obzirom da je ovaj grad naseljen od davnina, ne čudi činjenica da je muzej arheologije sa impresivnom postavkom artefakata starih i do 2500 godina,jedna od nezaobilaznih tačaka prilikom obilaska. Tu je i katedrala posvećena Devici, koja datira iz 13 veka. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. U povratku ka Bariju, poseta dvorcu „Castel del Monte” iz 13. veka. Njegova svrha od početka nije bila vojna – njegov vlasnik Fridrik II izgradio ga je za uživanje. Kao kulturno dobro, Castel del Monte je 1996. godine uvršten na listu Svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Bari. Noćenje.

3. dan (petak, 25. oktobar 2019.) BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Matera i Alberobelo. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera poznatog po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere), koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. U povratku ka Bariju, poseta gradu Alberobelo, koji je poznat po tradicionalnim privremenim kućicama građenih od kamena (truli). Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Povratak u Bari. Noćenje.

4. dan (subota, 26. oktobar 2019.)  BARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Leće. Grad Leće, poznat i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. Dok budete šetali ulicama ovog grada videćete remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Poseta istorijskom centru, Rimskom amfiteatru iz II veka, crkvi Santa Maria na poznatom trgu Sant'Oronzo.. Povratak u Bari. Noćenje.

5. dan (nedelja, 27. oktobar 2019.)  BARI – RIM – BEOGRAD

Transfer na aerodrom. Let za Rim na liniji AZ1612 u 11:10 sati, dolazak u Rim u 12:15h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji AZ594 u 16:15 sati, dolazak u Beograd u 17:50 sati. Kraj programa.

Smene

Napomene o ceni

cena po osobi

U cenu je uključeno

• Aerodromske takse 98€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd–Rim–Bari–Rim-Beograd kompanijom Alitalia • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* • Panoramsko i pešačko razgledanje grada • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

• Fakultativni izleti • Putno zdravstveno osiguranje.

Cena od
497 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete