• SUPERNOVA TRAVEL
    Rim
    Rim i Napulj
  • Rim i Napulj
  • Rim i Napulj

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi SUPERNOVA TRAVEL, Italija, Rim

Rim Evropski gradovi, Rim i Napulj

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan                      BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 14h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan RIM   (Trastevere)                                                                                                                                                        

Dolazak u RIM u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA u pratnji vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. U večernjim satima fakultativni izlet RIM NOĆU koji obuhvata panoramsko razgledanje grada: Antički i hrišćanski Rim, vatikanski grad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina, trg Venecija, Kapitol, via Veneto, park vila Borgeze, trg naroda… zatim odlazak u boemsku četvrt Rima – Trastevere i šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini, suvenirnice, galerije, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Slobodno vreme na Trastevere za šetnju i večeru. Povratak u hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

3. dan RIM  - Vatikan – NAPULJ                                                                                                                                            

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno prepodne u Rimu. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta VATIKANSKI MUZEJI. Odlazak do Vatikana gradskim prevozom ( bus, metro). Obilazak Vatikanskih muzeja, u pratnji lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafael, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima (oko 14h) polazak iz Rima za Napulj. Vožnja kroz italijanske regije Lacio i Kampanja do Napulja koji predstavlja treći po veličini grad u Italiji. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Smešten je na obali Tirenskog mora, u srcu Napolitanskog zaliva. Rodno je mesto  Berninija i nekadašnja prestonica velikogSicilijanskog kraljevstva. Po dolasku u NAPULJ panoramsko i pešačko razgledanje grada: Turistička luka,srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebišito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, trgovačka ulica Via Toledo, najstarija i zvanično prva picerija na svetu Brandi. Smeštaj u hotel. Noćenje.      

4. dan (Pompeja – Sorento)                                                                                                                                                  

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta POMPEJA I SORENTO. Vožnja autobusom do Pompeje, jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g. n. e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni iukrasni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti unekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica,foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Po dolasku u Pompeju razgledanje lokaliteta u pratnji vodiča. Nakon razgledanja nastavak putovanja do Sorenta. Po dolasku razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trgTaso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, gradski park i vidikovac sa prelepim pogledom na Napolitanski zaliv, vulkan Vezuv i ostrvo Kapri. Sorento ima izuzetno šarmantne ulice starog grada sa prodavnicama lokalnih specijaliteta ( proizvodi na bazi limuna: likeri, čokolade, bombone...), butici čuvenih svetskih brendova, restorani poznate nacionalnekuhinje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.                                                                                                                                                                                                                                       

5. dan NAPULJ – (Ostrvo Kapri)                                                                                                                                             

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme u Napulju. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta na ostrvo KAPRI. Mondensko letovalište Kapri se nalazi u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkihdestinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije, bajkovitih pejzaža i luksuznih hotela danas je najpoznatije mondenskoletovalište Italije, gde uživaju sva čula. Vožnja brodom iz Napulja do ostrva Kapri. Dolazak na ostrvo Kapri u luku Marina Grande. Vožnja žičarom do glavnog grada ostrva – Kapri i razgledanje: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone ( neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva.  Slobodno vreme za uživanje i šetnju. Povratak brodom u Napulj. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti iodmora.                                                                                                                 

6. dan BEOGRAD                                                                                                                                   

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.    (Kraj programa)

Smene

12.09., 07.11.,

Napomene o ceni

Cene su po osobi.

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu Smeštaj hotelu prema programu (Rim i okolina) u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom Smeštaj u hotelu prema programu (Napulj i okolina) u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom Razgledanje Napulja u pratnji vodiča Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: DINARSKI DEO ARANŽMANA – PO OSOBI 1 500 RSD Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4€ po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 6€ po noćenju / po osobi. Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3,5€ po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 5€ po noćenju / po osobi Fakultativne izlete i individualne troškove Ostale usluge i sadržaje u hotelima

Cena od
158 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete