• SUPERNOVA TRAVEL
    Sicilija
    Sicilijanska tura - polazak 11. oktobra - 7 dana / 6 noći
  • Sicilijanska tura - polazak 11. oktobra - 7 dana / 6 noći
  • Sicilijanska tura - polazak 11. oktobra - 7 dana / 6 noći

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi SUPERNOVA TRAVEL, Italija, Sicilija

Sicilija Evropski gradovi, Sicilijanska tura - polazak 11. oktobra - 7 dana / 6 noći

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (petak, 11. oktobar 2019) BEOGRAD – RIM – PALERMO

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera agencije u 09.34 sati. Polazak za Rim u 11.35 sati (let AZ 591). Dolazak u Rim u 13.10 sati. Nastavak putovanja za Palermo u 17.40 sati (let AZ 1795). Dolazak u Palermo u 18.45 sati. Transfer do hotela u Palermu, smeštaj. Noćenje.

2. dan (subota, 12. oktobar 2019) PALERMO – MONREALE – KORLEONE – PALERMO

Doručak. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“ , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Po obilasku, odlazak u  Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici nasurovije mafije koja je vladala 80- tih godina. Fakultativna poseta Antimafijskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan (nedelja, 13. oktobar 2019) PALERMO – SEĐESTA – ERIĆE – MAZARA DEL VALO – AGRIĐENTO

Doručak. Polazak za Seđestu, lokalitet koji se nalazi na severo-zapadu Sicilije na oko 80 kilometara od Palerma. Obilazak grčkog hrama koji datira iz 5. veka pre nove ere. Polazak za srednjovekovni grad Eriće, koga su po legendi osnovali Trojanci. Nalazi  se  na 750 metara nadmorske visine na obroncima istoimene planine. Šetnja uskim ulicama do  Venerinog hrama i utvrdjenja Pepoli. Nastavak putovanja zapadnom obalom ostrva do mesta Mazara del Valo, čija arhitektura predstavlja svojevrstan miks kulture, istorije i umetnosti naročito vidljivom u samom centru mesta -arapske četvrti koje izgleda kao severno – afrička kazba. Putovanje do Agriđenta, nekadašnjeg grčkog grada Akragosa, sedišta „Magna Grecie“, koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Smeštaj. 

4. dan (ponedeljak, 14. oktobar 2019) AGRIĐENTO – PJACA ARMERINA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak “Doline hramova” iz 5. i 6. veka, hramova Konkordia, Herinog hrama, hrama Kastora i Poluksa čiji su stubovi simbol grada. Odlazak do Pjaca Armerine, gradića koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2. Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do mesta Đardini Naksos na zapadnoj obali ostrva. Smeštaj.

5. dan (utorak, 15. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS (SIRAKUZA)

Doručak. Doručak. Slobodno vreme za individualne posete i obilaske ili mogudnost poludnevnog fakultativnog izleta u Sirakuzu. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najvede grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Sledi obilazak starog dela grada Ortagija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (sreda, 16. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ETNA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (četvrtak, 17. oktobar 2019) ĐARDINI NAKSOS – KATANIJA – RIM – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Rim u 12.55 sati (let AZ 1730). Dolazak u Rim u 14.15 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 16.20 sati (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 17.55 sati.

Smene

Napomene o ceni

cena je po osobi

U cenu je uključeno

Aerodromske takse (oko 131 eur na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Palermo i Katanija - Rim - Beograd (prevoznik Alitalia), smeštaj u hotelima kategorije 3* (2 noćenja u hotelu Palermu, 1 noćenje u hotelu Agriđentu i 3 noćenja u hotelu u Đardini Naksosu) na bazi 6 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Palermu i Kataniji prema programu, panoramska razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu nije uključeno

Fakultativni izleti, ulaznice za Antimafijski muzej (oko 8 evra) i Teatar u Taormini (oko 10 evra), boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Cena od
710 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete