• BELVI TRAVEL
    Toskana
    ITALIJA TOSKANA 2020 - 6 dana (3 noćenja) - putovanje autobusom
  • ITALIJA TOSKANA 2020 - 6 dana (3 noćenja) - putovanje autobusom
  • ITALIJA TOSKANA 2020 - 6 dana (3 noćenja) - putovanje autobusom

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Italija, Toskana

Toskana Evropski gradovi, ITALIJA TOSKANA 2020 - 6 dana (3 noćenja) - putovanje autobusom

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Putovanje: ITALIJA TOSKANA 2020: PIZA – MONTEKATINI TERME – FIRENCA – SIENA – SAN ĐIMINJANO – BOLONJA 6 dana (3 noćenja) – autobusom

Toskana je regija centralne Italije sa Firencom kao najpoznatijim simbolom, čuvena je po svojim živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija… Osim po kulturno – istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti.

1. dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan ...PIZA - MONTEKATINI TERME

Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale… Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3. dan MONTEKATINI - FIRENCA - TRŽNI CENTAR - MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo… U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio… Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Odlazak u Trzni centar. Slobodno vreme za kupovinu i nakon toga povratak u Montekatini. Noćenje.

4. dan MONTEKATINI - SIENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Sijenu i San Gimignano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sijenske kontrade… U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Gimignano – mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.

5. dan MONTEKATINI - BOLONJA...

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romagna i dolazak u njen glavni grad – Bolonju. Po dolasku obilazak grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazzo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

6. dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu

Smene

13.02. - 18.02.2020. 04.03. - 09.03.2020. 16.04. - 21.04.2020. 29.04. - 04.05.2020. 13.05. - 18.05.2020. 23.06. - 28.06.2020.

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

- Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Montekatiniju, doručak – kontinentalni (samoposluživanje) - Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

- Obavezna boravisna taksa u Montekatiniju – oko 1.5€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela) - Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu - Doplata za polazak iz Novog Sada (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera, konačna potvrda o realizaciji transfera se dobija dva dana pred put).

Cena od
139 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Toskana Italija putovanja Toskana
ITALIJA TOSKANA 2020 - 6 dana (3 noćenja) - putovanje autobusom

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete