• ETA TOURS
    Baden Baden
    ALZAS I ŠVARCVALD 2020
  • ALZAS I ŠVARCVALD 2020
  • ALZAS I ŠVARCVALD 2020

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi ETA TOURS, Nemačka, Baden Baden

Baden Baden Evropski gradovi, ALZAS I ŠVARCVALD 2020

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak sa autobuske stanice BAS Beograd u 18h. Skup putnika na peronu u 17:30h. Noćna vožnja preko Madjarske i Austrije.


2.dan STRASBOURG - KEL
Dolazak u podnevnim časovima u Strasbourg, sedmi po veličini grad u Francuskoj i glavni grad pokrajine Alzas. Nalazi se na istoku Francuske, na levoj obali reke Rajne, koji danas broji oko 280000 stanovnika, i zaštićen je od strane UNESCO-a. Grad koji je u više navrata prelazio iz nemačkih u francuske ruke i obrnuto. Lokalni stanovnici će Vam na pitanje zašto je njihov sistem toliko efikasan odgovoriti: ” Zato što živimo francuski život po nemačkim zakonima” . Nemačko ime grada je Štrasburg. Alzašani svoj glavni grad na lokalnom dijalektu, zovu Šdrosburi. Po dolasku razgledanje grada : istorijski centar grada sa impozantnom gotičkom katedralom Notre Dame sa zvonikom visine 142 metra ( kažu da je Strazbur "grad hiljadu crkava"), Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” ( "Mala Francuska" – Petite France - deo starog grada koji presecaju reka i još tri kanala, a na obalama su bajkovite kuće iz 16. i 17. veka. Nekada je ovde bilo mnoštvo radionica za štavljenje kože, noću su se, kažu, unaokolo muvali sumnjivi tipovi, jer je tu bila smeštena i ulica crvenih fenjera.) Slobodno vreme. Smještaj u hotel. Noćenje.


3. dan KEL – HEIDELBERG –BADEN BADEN izlet
Doručak. Fakultativni izlet u Heidelberg, . Razgledanje istorijsko jezgra grada: crkva Sv. Duha, najpoznatiji gradski univerzitet, glavni Trg Marktplatz, glavna ulica Hauptstrasse. Koja je prepuna slatkih restorana i prodavnica, glavnog trga (Marktplatz) to je više popularnih zatim ćemo produžiti do Starog mosta (kameni most koji povezuje Stari grad sa istočnom obalom reke Neckar. Iako je ovaj kameni most izgrađen 1788. , ime Stari dobio je jer su na ovom mestu stari Rimljani izgradili prvi drveni most. Na zapadnoj strani mosta nalazi se i skulptura majmuna koji drži u ruci ogledalo (Heidelberg Bridge Monkey) On je simboličan prikaz kako smo svi isti, živeli mi u gradu ili sa druge obale reke, a ako ne verujemo u to, samo se moramo pogledati u ogledalo. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama , izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima. Slobodno vreme. Povratak u Kel.. Noćenje.


4. dan KEL – FREIBURG – COLMAR – KAJZERSBERG - RIQUEWIHR – izlet
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u pokrajinu Alzas . Prvi gradić koji ćemo obići, a sa ponosom nosi naziv “dragulj Švarcalda” je Freiburg. Poznat je po najvećem broju sunčanih dana u Nemačkoj, ali i po neobičnim, uskim vodenim kanalima, tik uz ulične pločnike, kao i po prelepim trgovima. Frajburg znači doslovno "slobodni zamak", ime je dobio jer je još u 13. veku imao status slobodnog grada. Starim jezgrom i glavnim trgom Munsterplacom, dominira gotska katedrala Munster i njen zvonik visok 116 metara, Istorijska trgovačka kuća iz 1532. godine sa tamno crvenom fasadom, Muzej istorije grada i Gradska kuća podignuta 1559. godine. Međutim, omiljeno mesto okupljanja stanovnika, ali i mnogobrojnih turista je trg Augustinaca sa istoimenim manastirom. Okružen je ostacima kamenih zidina na jednom kraju se nalazi veliko stepenište koje veoma podseća na čuvene Španske stepenice u Rimu. Slobodno vreme. Nastavak izleta prema živopisnom gradiću Colmar, smeštenom u podnožju planine Vogezi na reci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Colmar - poznati motivi kuća s drvenim gredama, a istorijsko jezgro je zanimljiva kombinacija nemačkog i francuskog uticaja. Razgledanje grada: glavni trg- Rue des Marchands i Rue Merciere- kuća stare carine , dominikanska crkva okružena kanalima , crkva sv. Martina. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, Kolmar nosi još jedno ime - “mala Venecija”. Slobodno vrijeme .Idemo dalje… svartićemo u živopisno srednjovekovno selo Kajzersberg sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavljamo prema selu Riquewihr, jedno od najljepših sela Francuske. Uske uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je tu već i snimano više filmova. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan KEL – JEZERO TITIZEE – DONAUEŠINGEN
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja podnožjem Švarcvalda kroz idilična planinska sela. U brdu, iznad sela Triberg, nalazi se istoimeni najviši vodopad u Nemačkoj sa padom od 163m. Pauza za obilazak vodopada (karta oko 4,50 eur) ili šetnju kroz selo, poznato po ručno rezbarenim drvenim satovima sa kukavicom. Put se nastavlja do mističnog, glečerskog jezera Titi, najvećeg u Švarcvaldu. Pauza za šetnju i ručak. Kraća vožnja do Donauešingena, sedišta prinčeva Furstenberg na čijem imanju, pored dvorca „zvanično“ izvire Dunav. Nastavka puta za Srbiju preko Bavarske, Austrije, Madjarske. Noćna vožnja.

 

6.dan NOVI SAD - BEOGRAD Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja - Smeštaj u Kelu hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 3 noćenja sa doručkom - razgledanje prema programu - Usluge vodiča i pratioca grupe - Agencijske usluge

U cenu nije uključeno

- stanični vaučer 50rsd po osobi (plaća se u agenciji) - Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za jednokrevetnu sobu na upit - Fakultativne izlete: - Hajdelberg i Baden Baden 30 € odrasli / 20€ deca do 12 god- (u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova) - Freiburg – Colmar – Kajszersbeg - Riquewihr 35 € odrasli / 20 € deca do 12 god – (u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova) Paket izleta : odrasli 60€/deca 30€

Cena od
189 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?