• HOLIDAY
    Minhen
    Dvorci BAVARSKE - 1. maj
  • Dvorci BAVARSKE - 1. maj
  • Dvorci BAVARSKE - 1. maj

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi HOLIDAY, Nemačka, Minhen

Minhen Evropski gradovi 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan KRAGUJEVAC - NEMAČKA

Polazak iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan. MINHEN – NIMFENBURG

Po dolasku odlazak u panoramsko razgledanje grada. Od Karlovih vrata, preko trgova Karolinin i Kraljevski do muzejske četrvti Stare i Nove Pinakoteka, Ludvigove i Maksimilijanove ulice, Izarskih vrata do Marien platza, Većnice i Bogorodičine crkve i dvorca Nimfenburg, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah. U dvorcu Nimfenburg 1845. godine rođen je Ludvig Drugi, kralj Nemačke. Dvorac je napravljen u šumi i prvobitno je služio kao letnjikovac, a u njemu je živeo kralj Ludvig Prvi, zapamćen po izrazitoj slabosti prema ženama. Imao ih je toliko da je zidove jedne od najvećih prostorije prekrio slikama metresa i nazvao je Odaja lepotica. Slobodno vreme za individualni obilazak. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan MINHEN - (LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN)

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejzažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazidan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Slobodno vreme. Predlog veče u pivnici (fakultativno). Noćenje.

4.dan MINHEN – KIEMSE – SALCBURG - BRATISLAVA

Posle doručka odlazak polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg, u blizini nemačko – austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Bratislavu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.dan BRATISLAVA – NOVI SAD – BEOGRAD – KRAGUJEVAC

Doručak. Razgledanje Bratislave: Slovačko nacionalno pozorište, Gradska kuća, Bratislavski zamak, katedrala Sv. Martina… Slobodno vreme u nekom od tržnih centara. Oko 14 h polazak za Srbiju. Dolazak u večernjim satima.

Smene

30.04.

Napomene o ceni

FIRST MINUTE do 25.03.

U cenu je uključeno

- prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd... - 2 noćenje u Minhenu hotel 3* - 1 noćenje sa doručkom u Bratislavi, hotel 3* - vodičke usluge I troškove organizacije

U cenu nije uključeno

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja 6 € - fakultativne programe i ulaznice - ostale nepomenute usluge

Cena od
179 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete