• ETA TOURS
    Baden Baden
    ALZAS I ŠVARCVALD KOLMAR PUTOVANJE 2023
  • ALZAS I ŠVARCVALD KOLMAR PUTOVANJE 2023
  • ALZAS I ŠVARCVALD KOLMAR PUTOVANJE 2023

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Evropski gradovi ETA TOURS, Nemačka, Baden Baden

Baden Baden Evropski gradovi, ALZAS I ŠVARCVALD KOLMAR PUTOVANJE 2023

6 dana
3 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD (Alzas Švarcvald Putovanje 2023) - Polazak sa Sava centra ( savska strana). Skup putnika u 17:30h. Polazak u 18:00h. Noćna vožnja preko Madjarske i Austrije.

2.dan STRASBOURG-KEHL Dolazak u podnevnim časovima u Strasbourg, sedmi po veličini grad u Francuskoj i glavni grad pokrajine Alzas. Nalazi se na istoku Francuske, na levoj obali reke Rajne, koji danas broji oko 280000 stanovnika i zaštićen je od strane UNESCO-a. Grad koji je u više navrata prelazio iz nemačkih u francuske ruke i obrnuto. Lokalni stanovnici će Vam na pitanje zašto je njihov sistem toliko efikasan odgovoriti: ”Zato što živimo francuski život po nemačkim zakonima”. Nemačko ime grada je Štrasburg. Alzašani svoj glavni grad na lokalnom dijalektu, zovu Šdrosburi. Po dolasku razgledanje grada: istorijski centar grada sa impozantnom gotičkom katedralom Notre Damesa zvonikom visine 142 metra ( kažu da je Strazbur "grad hiljadu crkava"), Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” -Petite France - deo starog grada koji presecaju reka i još tri kanala, a na obalama su bajkovite kuće iz 16. i 17. veka. Nekada je ovde bilo mnoštvo radionica za štavljenje kože, noću su se, kažu, unaokolo šetali sumnjivi tipovi, jer je tu bila smeštena i ulica crvenih fenjera.) Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan KEHL – HEIDELBERG –BADEN BADEN (Alzas Švarcvald Putovanje 2023) - Doručak. Fakultativni izlet u Heidelberg barokni grad, jedan od najromatičnijih u Nemačkoj smešten u dolini reke Neckar. Veoma slikoviti grad prepun vekovne tradicije. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: crkva Sv. Duha, najpoznatiji gradski univerzitet, glavni Trg Marktplatz, glavna ulica Hauptstrasse koja je prepuna slatkih restorana i prodavnica, zatim ćemo produžiti do Starog mosta (kameni most koji povezuje Stari grad sa istočnom obalom reke Neckar. Iako je ovaj kameni most izgrađen u 18.veku. ime” Stari” dobio je jer su na ovom mestu stari Rimljani izgradili prvi drveni most. Na zapadnoj strani mosta nalazi se i skulptura majmuna koji drži u ruci ogledalo (Heidelberg Bridge Monkey). On je simboličan prikaz kako smo svi isti, živeli mi u gradu ili na drugoj obali reke, a ako ne verujemo u to samo se moramo pogledati u ogledalo. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, specijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto kako za odmor tako i za oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče prelepe palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa prelepim vrtovima. Slobodno vreme. Povratak u Kehl. Noćenje.

4. dan KEHL – FREIBURG – COLMAR –KAYZERSBERG- RIQUEWIHR (Alzas Švarcvald Putovanje 2023) - Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u pokrajinu Alzas. Prvi gradić koji ćemo obići, a sa ponosom nosi naziv “dragulj Švarcalda” je Freiburg in Breisgau. Poznat je po najvećem broju sunčanih dana u Nemačkoj, ali i po neobičnim, uskim vodenim kanalima, koji se protežu uz ulične pločnike. Frajburg u prevodu znači slobodni zamak. U ovom gradu vam treba samo malo mašte da bi se osetili kao da se nalazite u najlepšoj bajci. Starim istorijskim jezgrom i glavnim trgom Munsterplacom, dominira gotska katedrala Munster i njen zvonik koji je visok 116 metara, trgovačka kuća iz 16.veka sa neobičnom tamnocrvenom fasadom, Gradska kuća iz 16.veka. Najomiljenije mesto okupljanja stanovnika, ali i mnogobrojnih turista je trg Augustinaca sa manastirom. Oko njega su ostaci kamenih zidina sa velikim stepeništem koje podseća na Španske stepenice u Rimu. Slobodno vreme. Nastavak izleta prema živopisnom gradiću Colmar, smeštenom u podnožju planine Vogezi na reci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Postoji mnogo razloga zašto treba posetiti ovaj bajkoviti grad kojeg krase poznati motivi šarenih kuća s drvenim gredama, a istorijsko jezgro je zanimljiva simbioza nemačkog i francuskog uticaja. Razgledanje grada: glavni trg- Rue des Marchands i Rue Merciere-kuća stare carine ,dominikanska crkva okružena kanalima , crkva sv.Martina. Sa svojim mnogobrojnim mostovima i kanalima Kolmar ćete doživeti kao bajku u Alzasu I ne bi ga trebalo propustiti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo dalje…svartićemo u živopisno srednjovekovno selo Kajzersberg sa neobičnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavljamo prema seocetu Riquewihr, kažu jedno od najljepših sela Francuske. Uske uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je to I razlog što je upravo u njemu i snimano više filmova. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan KEL–JEZERO TITIZEE – DONAUEŠINGEN Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja podnožjem Švarcvalda kroz idilična I autentična planinska sela. U brdu, iznad sela Triberg, nalazi se istoimeni najviši vodopad u Nemačkoj sa padom od 163m. Pauza. Mogućnost obilaska vodopada (karta za vodopad je oko 6 eur) ili šetnju kroz selo, poznato po ručno rezbarenim drvenim satovima sa kukavicom. Put se nastavlja do mističnog, glečerskog jezera Titi, najvećeg u Švarcvaldu. Pauza za šetnju i ručak. Kraća vožnja do Donauešingena, sedišta prinčeva Furstenberg na čijem imanju, pored dvorca „zvanično“ izvire Dunav. Nastavak puta za Srbiju preko Bavarske, Austrije, Madjarske. Noćna vožnja.

 6.dan NOVI SAD-BEOGRAD Dolazak u podnevnim časovima. Kraj putovanja.

Smene

01.03.2023 - 06.03.2023

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: - Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja - Smeštaj u Kehlu hotelu 3* u 1/2 sobama, usluga na bazi 3 noćenja sa doručkom - Razgledanje prema programu - Usluge vodiča i pratioca grupe - Agencijske usluge

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: - Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za jednokrevetnu sobu - na upit - FAKULTATIVNI IZLETI: - Hajdelberg i Baden Baden 35€ odrasli / 25€ deca do 12 god- (u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova) - Freiburg – Colmar – Kajszersbeg - Riquewihr 35 € odrasli / 25 € deca do 12 god –(u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova)

Cena od
279 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?