• BELVI TRAVEL
    Lisabon
    PORTUGALIJA - PROLEĆE 2019.
  • PORTUGALIJA - PROLEĆE 2019.
  • PORTUGALIJA - PROLEĆE 2019.

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Portugalija, Lisabon

Lisabon Evropski gradovi, PORTUGALIJA - PROLEĆE 2019.

9 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (24.04.2019.) BEOGRAD - FRANKFURT - PORTO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ ispred šaltera za čekiranje u 04:30 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:30 (Let LH1411). Sletanje u Frankfurt u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Porto u 09:45 (Let LH1176). Sletanje u Porto u 11:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (25.04.2019.) PORTO

Doručak. Panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice “Sao Bento“ sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Noćenje.

3.dan (26.04.2019.) PORTO

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Gimaraeš i Bragu. Noćenje. Gimaraeš je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom grada i obilazak Palate vojvoda od Braganse. Nastavak izleta do Brage, najvažnijeg centra barokne umetnosti u Portugalu; poseta prelepoj katedrali započetoj u XII veku, panoramska vožnje kroz grad a potom odlazak na brdo iznad Brage, do svetilišta Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na grad osnovan u vreme Rimskog carstva, nazvan “portugalski Rim”. Povratak u Porto.

4.dan (27.04.2019.) PORTO - KOIMBRA - BATALJA - ALKOBASA - LISABON (oko 400km)

Doručak. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Nastavak putovanja do Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu–sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Vožnja do Alkobase i obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO). Nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

5.dan (28.04.2019.) LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala.Noćenje.

6.dan (29.04.2019.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

7.dan (30.04.2019.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

8.dan (01.05.2019.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a ’98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Noćenje.

9.dan (02.05.2019.) LISABON - MINHEN - BEOGRAD

Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 06:15 časova (Let LH1793). Sletanje u Minhen u 10:10 časova. Poletanje za Beograd u 15:00 (Let LH1728). Sletanje u Beograd u 16:25 časova. Kraj putovanja.

Smene

24.04. – 02.05.

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.

U cenu je uključeno

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na navedenim relacijama transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom u Portugaliji smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Lisabonu i 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Portu panoramsko razgledanje Lisabona i Porta u pratnji lokalnog vodiča usluge lokalnog vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: dinarski deo aranžmana – 1790 dinara po osobi avio-takse – 138,64€ (koje se sastoje od sledećih taksi: 68.00 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 9.72 RS, 4.48 LG, 9 DE, 40.33 RA, 3.47 PT, 11.44 YP koje se refundiraju), plaćaju se u agenciji dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose 1€ po osobi po noći u Lisabonu i od 1.03.2018. se plaćaju boravišne takse u Portu u iznosu od 2€ po osobi po danu međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti i posete.

Cena od
750 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?