• BELVI TRAVEL
    Moskva
    MOSKVA I ST.PETERBURG - RUSIJA PROLEĆE 2019.
  • MOSKVA I ST.PETERBURG - RUSIJA PROLEĆE 2019.
  • MOSKVA I ST.PETERBURG - RUSIJA PROLEĆE 2019.

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Rusija, Moskva

Moskva Evropski gradovi 2019

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (27.04.2019.) BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera informacija dva sata pre poletanja. Let za Moskvu SU2091 u 13:25h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Šeremetjevo u 17:15h. Po sletanju, odlazak na panoramsko razgledanje Moskve. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja…Polazak u hotel. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve.

2. dan (28.04.2019.) MOSKVA

Doručak. Odlazak na pričest u crkvu u blizini hotela za one koje žele da se pričeste. Do Kremlja ćemo ići metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ove ture besplatno povesti u njihov obilazak. Šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Kremlja. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz Oružanu palatu, Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Fakultativni odlazak na večeru na brodu krstarenje rekom Moskvom. Povratak u hotel i sobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Razgledanje Moskovskih metro stanica uz pratnju vodiča.

3. dan (29.04.2019.) MOSKVA - SERGIJEV POSAD - MOSKVA

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Povaratak u hotel. Noćenje.

4. dan (30.04.2019.) MOSKVA - SANKT PETERBURG

Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Slobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.

5. dan (01.05.2019.) SANKT PETERBURG - ERMITAŽ I KRSTARENJE NEVOM

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno posle pode ili fakultativni odlazak na krstarenje rekom Nevom i petrogradskim kanalima. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (02.05.2019.) SANKT PETERBURG - CARSKO SELO I PAVLOVSK

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u hotel. Noćenje. BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu).

7. dan (03.05.2019.) SANKT PETERBURG - PETERHOF

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti, a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (04.05.2019.) SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje u 14:15h po lokalnom vremenu. Let SU43+SU2096 perko Moskve do Beograda. Sletanje u Beograd 19:25h. Kraj programa.

Smene

27.04. – 04.05. 2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Međunarodni let Beograd – Moskva (direktan let, ekonomska klasa) i let Sankt Peterburg – Beograd, let sa presedanjem u Moskvi, ekonomska klasa) Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Sherston 3* u Moskvi na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama Smeštaj na bazi 4 noćenja u hotelu 365 SPB hotel 4* u Sankt Peterburgu na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama Kartu za super brzi lux voz Saspan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja Turu razgledanja metroa sa lokalnim vodičem Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu Obilazak Petropavlovske tvrđave * ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta Ručak po dolasku u Sankt Peterburg Troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: Avionske takse u zemlji i inostranstvu – 185 EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama) Međunarodno zdravstveno osiguranje Doplata za 1/1 – isključivo na uput Individualne troškove putnika Fakultativne izlete.

Cena od
590 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete