• VIVA TRAVEL
    Sankt Peterburg
    St. Paterburg - Avion
  • St. Paterburg - Avion
  • St. Paterburg - Avion

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi VIVA TRAVEL, Rusija, Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Evropski gradovi, St. Paterburg - Avion

6 dana
5 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

PROGRAM BROJ 1 – 6 dana/5 noćenja

VIVA OBILASCI: St. Peterburg–Petropavlovska tvr đava– Puškin – Peterhof-Ermitaž

VIVA PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – ST.PETERBURG
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 14.3 0 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan   ST. PETERBURG-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA-PODIZANJE MOSTOVA
Doručak. Panoramsko razgledanje
grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak B altičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stru čnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevs k asaborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativno :Petropavlovska tvrđava . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova ku ća“ gde su zatvorenici bili ispitivani. Pored „Koman dantovekuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra V elikog do pretposlednjeg Aleksandra III. Fakultativni izlet: Večernji St.Peterburg-podizanje mostova Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN-PETERHOF
Doručak.
Slobodno vreme ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija KatarineVelike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks sezona 2021..godine ISt. Peterburg, avion, 6 dana 1/5 I dvorca i park površine 34 km 2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenzij u. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivan ja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmato va. Nastavak puta prema PeterhofuRuskom Versaju, letnjoj carskoj rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Fin skog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je kao potreba Pe tra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g . Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju na d zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepši h fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan   ST. PETERBURG - ERMITAž      – VOŽNJA KANALIMA
Doručak. Fakultativni izlet:Ermitaž.
Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovaoga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim š irokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom . Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogledna grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski d ogađaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.

5. dan ST. PETERBURG – ISAKIJEVSKA SABORNA CRKVA
Doručak. Fakultativni izlet: Isakijevska saborna crkva,
najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših gra đevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvani čni naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatinskog a građena je od 1815. Do 1858. Godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana.Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak.
Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 10:45 časova (let JU 671). Predvidjeno vreme sletanja u Beograd u 12:35časova. (Kraj usluga)

 

Smene

16.09.-21.09.21.

Napomene o ceni

Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci

U cenu je uključeno

• Povratni avionski prevoz na relaciji naznačenoj u programu: Beograd –St. Peterburg - Beograd sa kompanijom AirSerbia • Avionske takse u zemlji i inostranstvu 66EUR-a (avionske takse su podložne promenama) • Transferi po programu: aerodrom-hotel-aerodrom • Smeštaj u St. Peterburgu (5 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama • Panoramsko razgledanje St. Peterburga • Licencirani vodi č na destinaciji • Troškove organizacije i vo đenja aranžamana

U cenu nije uključeno

• Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA • ulaznice i fakultativne izlete u St. Peterburgu • Individualne troškove

Cena od
579 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?