• BELVI TRAVEL
    Bratislava
    SLOVAČKA 3B - BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - BEČ - MART i APRIL 2020
  • SLOVAČKA 3B - BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - BEČ - MART i APRIL 2020
  • SLOVAČKA 3B - BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - BEČ - MART i APRIL 2020

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Slovačka, Bratislava

Bratislava Evropski gradovi, SLOVAČKA 3B - BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - BEČ - MART i APRIL 2020

4 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

Posetite 3 bisera na lepom plavom Dunavu... Bratislava - glavni grad Slovačke, razvio se na obalama Dunava. Šetnja romantičnim ulicama starog grada, dok uživate u pogledu na palate različitih stilova i na Bratislavski zamak svakako će Vam ostati u lepoj uspomeni. Budimpešta - glavni grad Madjarske, nalazi se na srednjem toku Dunava. Verovatno ste čuli priču o dva grada, Budimu i Pešti koji su se spojili u jedan grad. Osim divnih kulturno-istorijskih zdanja sa obe strane Dunava, ne propustite posetiti bogatu Nacionalnu galeriju, a svakako razgledajte Kraljevski dvor sagradjen u 13. veku i katedralu Sv. Matije, kao i mnogobrojne mostove. Ljudi koji dolaze u ovaj grad na Dunavu očekujući da će ovde naći cigansku muziku, ljutu hranu, čardaš i zlatno vino tokajac neće se razočarati. Beč - glavni grad Austrije, a nekada prestonica moćne Austrougarske imperije. Grad izuzetne arhitekture, sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bogate umetničke kolekcije, muzičko nasledje, mnogobrojni restorani sa odličnim specijalitetima, kafom i kolačima Vas neće ostaviti ravnodušnim.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda oko 23.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica.

2. dan ... BRATISLAVA - TVRDJAVA DEVIN (FAKULTATIVNO)

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Sledi šetnja ulicama starog grada uz obilazak Trga Ljudevita Štura na kome se nalazi sedište Slovačke filharmonije - palata Reduta. Dalje nastavljamo pokraj Slovačkog narodnog pozorišta sve do srca starog grada - Glavni gradski trg sa palatama različitih arhitektonskih stilova i fontanom iz XVI veka. Na kraju šetnje videćemo Katedralu Sv. Martina, koja nam je poznata kao krunidbena katedrala ugarskih kraljeva. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do tvrdjave Devin. Nekadašnji dvorac Devin je od svog nastanka imao izuzetan strateški značaj - u njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Sloveni i Madjari. Pod udarom Napoleona dvorac je nastradao i nikada više nije povratio nekadašnji sjaj. Ostaci nekadašnjeg dvorca danas predstavljaju idealno mesto za šetnju i odmor, sa predivnim pogledom na ušće reke Morave u Dunav. Obilazak utvrđenja Devin i nakon toga slobodno vreme za šetnju i fotografisanje.  Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan BRATISLAVA - BEČ - ŠENBRUN (FAKULTATIVNO) -  BRATISLAVA

Doručаk. Nakon doručka polazak prema Beču, glavnom gradu Republike Austrije. Po dolasku panoramsko razgledanje grada ꓽ novi deo grada sa Praterom i zgradom UN, Ring - mesto koje čuva mnogobrojne monumentalne gradjevine carskog Beča… Opera, Trg Marije Terezije, muzej Istorije umetnosti, Prirodnjački muzej, Parlament, Burgteatar, Gradska kuća, Hofburg, katedrala Sv. Stefana… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - Šenbrun.  Šenbrun, nekadašnja letnja rezidencija carske porodice, smatra se jednom od najlepših baroknih palata u Evropi u kojoj su boravili moćni vladari Austrougarskog carstva. Stanovnici ovog zamka bili su Marija Terezija, Mocart (kao gost), Franc Jozef… Danas je, zbog svog istorijskog značaja, jedinstvene gradnje i veličanstvenog nameštaja, Šenbrun deo UNESCO kulturne baštine. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Bratislavi. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA - BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu sledi panoramsko razgledanje grada: Trg Heroja, bulevar Andraši sa trgom Oktogon, Baletski institut, Opera, lančani most Sečenji, Ribarske kule, crkva kralja Matije, kraljevski dvorac, Citadela, most Eržebet, ulica Rakoci, ulica Vaci... Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima okupljanje i polazak prema Srbiji. Dolazak u Novi Sad oko 23h, a u Beograd oko ponoći. Kraj putovanja.

FAKULTATIVNI IZLET:

·  Tvrdjava Devin - 10€ (prevoz + ulaznica)

·  Dvorac Schönbrunn (Grand tour) - odrasli 30€ / deca do 12g. 20€

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

·  Hotel Baronka 3* - http://www.baronka.sk/en/about-the-hotel

Hotel Baronka ima smeštaj kategorizacije 3* i 4*, i  nalazi se u istočnom delu Bratislave, koji nosi naziv Rača u podnožju Malih Karpata. Ova lokacija se smatra najlepšom i najbezbednijom u Bratislavi, vekovima unazad je poznata po vinskoj tradiciji. Hotel nudi smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

·  Hotel Plus 3* - http://en.hotelyplus.sk/

Hotel Plus se nalazi u delu Bratislave, koji nosi naziv Ružinov-Trnavka, samo 2km od aerodroma M.R. Štefanika i oko 700m od tržnog centra Avion i Ikea. Kapacitet hotela je 220 kreveta. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

Smene

Termini putovanja: 05.-08. Mart i 16.-19. April 2020.

Napomene o ceni

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje - gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA: • Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu • Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Bratislavi ili u okolini Bratislave, doručak - kontinentalni (samoposluživanje) • Obilazak gradova prema programu putovanja, usluge vodiča - pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: • Obaveznu boravišnu taksu u Bratislavi - 1,70€ po osobi po noći za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela) • Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu.

Cena od
109 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete