• BELVI TRAVEL
    Istanbul
    ISTANBUL - TURSKA - PRVOMAJSKO PUTOVANJE 2019.
  • ISTANBUL - TURSKA - PRVOMAJSKO PUTOVANJE 2019.
  • ISTANBUL - TURSKA - PRVOMAJSKO PUTOVANJE 2019.

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Turska, Istanbul

Istanbul Evropski gradovi 2019

7 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1.dan (petak 26. april)

Polazak iz Novog Sada/Beograda oko 15h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (subota 27. april)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu… Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan(nedelja 28. april)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativnii obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan(ponedeljak 29. april)

Doručak. Fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

5.dan(utorak 30. april)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet do Prinčevskih ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

6.dan(sreda 1. maj)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka i Haremluka …. oko 18 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

7.dan(četvrtak 2. maj)

Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.

Smene

26. APRIL – 2. MAJ 2019.

Napomene o ceni

Cene aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po prodajnom kursu za efektivu Intesa banke na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, na tri mesečne rate. Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U cenu je uključeno

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz autobusom turističke klase (od 36-87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi Smeštaj u u Istanbulu u hotelu 1/2 i 1/2+1 sobama (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od standardnog kreveta, ubičajno je fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!) usluga u hotelu 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/“buffet“) u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu usluge vodiča (predstavnik agencije) Panoramski obilazak grada prema programu troškove vođstva i organizacije putovanja

U cenu nije uključeno

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno zdravstveno osiguranje Fakultativne izlete Individualne troškove i nepomenute usluge

Cena od
149 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete