• BELVI TRAVEL
    Kapadokija
    Turska - Kapadokija avionom 5 dana / 4 noćenja
  • Turska - Kapadokija avionom 5 dana / 4 noćenja
  • Turska - Kapadokija avionom 5 dana / 4 noćenja

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Evropski gradovi BELVI TRAVEL, Turska, Kapadokija

Kapadokija Evropski gradovi 2019

5 dana
4 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1.dan BEOGRAD - ISTANBUL - NEVŠEHIR - GOREME)

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “NikolaTesla” ispred šaltera informacija u 07:00h. Poletanje za Istanbul u 09:15h (Let TK1082). Planirano sletanje u Istanbul u 12:00h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 17:20h (Let TK2008). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 18:40h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

2.dan KAPADOKIJA

Doručak. Posle doručka celodnevni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e. Obilazak doline golubova, poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših taćaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Prestavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom poseta crkvi device Marije. Poseta gradu Avanosa, antičko ime Venessa, poznat po proizvodnji keramike još od doba Hetita. Grad kroz koji tece Kızılırmak (crvena reka). Posle posete Avanosa povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču jos iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km. Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko 1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku poseta kraterskom jezeru Narligol. Pauza za slikanje i povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje.

4.dan KAPADOKIJA - KONJA - KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Konje. Posle doručka odlazak do staroturske prestonice Konja, sedište seldžučkog ikonijskog sultanata. Po dolazku obilazak muzeja Mevlana, poznat kao i Zeleni mauzolej, originalnog sedista Mevlana, “vrtecih derviša” mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Mevlane (Rumija) i dan danas je važno mesto hodocašća vernika. Nakon obilazka dolazak u okolini grada Aksaraja u kome se nalazi čuveni Sultanhan, najveći i najstariji karavansaraj u Anadoliji koji je izgradjen 1229. godine. Obilazak Karavansaraja i povratak u Kapadokiju. Večera. Noćenje.

5.dan NEVŠEHIR (KAPADOKIJA) - ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul (TK2005) u 14:50h. Planirano sletanje u Istanbul u 16:25h. Let za Beograd sa istog aerodroma (TK1083) u 18:45h. Planirano sletanje u Beograd u 19:25h. Kraj putovanja.

Smene

25.04. - 29.04.2019.; 15.05. - 19.05.2019.

Napomene o ceni

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

U cenu je uključeno

• Prevoz avionom na relaciji Beograd-Istanbul-Nevšehir (Kapadokija)-Istanbul-Beograd avio kompanijom Turkish Airlines • Transferi autobusom prema programu • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 4 polupansiona (doručak i večera – samoposluživanje) • Razgledanja prema programu • Troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge predstavnika agencije i lokalnih vodiča.

U cenu nije uključeno

• Dinarski deo aranžmana – 1990rsd po osobi • Avio-takse u zemlji i inostranstvu – 166€ (od kojih YR takse u iznosu 122€ ne podležu refundaciji, dok ostale takse, cene u eurima: 0.98RF, 16.94RS, 0.22RS, 4.48LG, 20TR, 1.6VQ podležu refundaciji, koje se plaćaju u agenciji – cena aerodromskih taksi je podložna promenama) • Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

Cena od
385 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete