• SUPERNOVA TRAVEL
    Lago di Como
    BERGAMO I JEZERO KOMO
  • BERGAMO I JEZERO KOMO
  • BERGAMO I JEZERO KOMO

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jezera SUPERNOVA TRAVEL, Italija, Lago di Como

Lago di Como Jezera, BERGAMO I JEZERO KOMO

7 dana
6 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan (sreda, 18.septembar 2019.) BEOGRAD

Sastanak grupe u 17:30 h, polazak u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.

2. dan (četvrtak, 19.septembar 2019.) BERGAMO

Dolazak u Bergamo u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (petak, 20.septembar 2019.) BERGAMO– JEZERO MAĐORE

Doručak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Mađore. Jezero je površine 212 km², drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima:  Isola Bella (Lepo ostrvo)  i Isola Dei Pescatori (Ribarsko ostvo), vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostrvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića.  Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak  do mondenskog mesta Stresa, poznatog  po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (subota, 21.septembar 2019.) BERGAMO –JEZERO KOMO – LEKO

Doručak. Posle doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Komo, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz 14 veka. Vožnja brodićem po jezeru. Nakon obilaska, odlazak do mesta Leko, koje se nalazi na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u tipičnom gradiću ove regije, poznatom po baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Leko je mesto poznato i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u 14 veku. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (nedelja, 22.septembar 2019.) BERGAMO – JEZERO GARDA – SIRMIONE

Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije,  koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu se nalazi zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke, Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan (ponedeljak, 23.septembar 2019.)

BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Krsaj programa.    

Smene

18.09.-23.09.2019

Napomene o ceni

CENA PO OSOBI

U cenu je uključeno

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: ● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ● Tri noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi, u hotelu kategorije četiri zvezdice ● Razgledanja prema programu ● Troškove organizacije putovanja ● Usluge vodiča

U cenu nije uključeno

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ● Fakultativni izleti i ulaznice ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje UMANJENJA ● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 5%. (isključivo na upit) ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)

Cena od
184 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?