• ODEON WORLD TRAVEL
    Kairo
    KRSTARENJE NILOM
  • KRSTARENJE NILOM
  • KRSTARENJE NILOM

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ODEON WORLD TRAVEL, Egipat, Kairo

Kairo Krstarenja, KRSTARENJE NILOM

9 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

1. dan (17.04. petak)     BEOGRAD – KAIRO        

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu kod šaltera 702, Odeon World Travel u 21:10h. Poletanje aviona za Kairo u 23:10h (let JU876), let traje oko tri časa.

2. dan (18.04. subota)    KAIRO

Dolazak u Kairo u 02:05h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela Ramzes Hilton 5*. Smeštaj, noćenje. Nakon doručka, razgledanje grada: Poseta Nacionalnom muzeju, gde je uz mnoge dragocenosti iz drevnog Egipta izloženo i neprocenjivo blago otkriveno u Tutankamonovoj grobnici. U nastavku, poseta platou Gize na kome se uzdižu Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa čuvenom statuom Velike Sfinge. Zatim panoramsko razgledanje Kaira autobusom: ulica Piramida, zoološki vrt, botanička bašta, Kairski univerzitet, najviša zgrada u Kairu - Kairska kula, Opera, Palata Arapske lige... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 3. dan (19.04. nedelja)      KAIRO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, Sakkara i Dahšur; razgledanje arheoloških nalazišta i spomenika najstarije prestonice drevnog Egipta: alabasterna sfinga i velika statua Ramzesa II i njegovih velikih nekropola, gde se uz mnogobrojne grobnice velikodostojnika – mastabe, uzdižu prve džinovske kamene građevine na svetu, Zoserova Stepenasta piramida i Snofruove piramide - Oborena i Crvena. Povratak u Kairo. Slobodno vreme do transfera na železničku stanicu. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera i noćenje u vozu.

4. dan (20.04. ponedeljak) LUKSOR

Doručak u vozu. Po dolasku u Luksor, obilazak istočne obale: poseta hramovnom kompleksu u Karnaku, smeštaj na brod. Ručak. Kraći odmor i slobodno vreme. U popodnevnim časovima, poseta hramu u Luksoru i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Večera. Noćenje na brodu.

5. dan (21.04. utorak)        LUKSOR – EDFU

Doručak. Obilazak znamenitosti na zapadnoj obali: Memnonovi kolosi - džinovske statue faraona Amenofisa III, pogrebni hram kraljice Hatčepsut i poseta Dolini kraljevskih grobnica, gde je moguće posetiti tri faraonske grobnice sa izuzetno dobro sačuvanim zidnim slikarstvom u jarkim bojama starim preko 3000 godina!  Povratak na brod i isplovljavanje za Edfu. Ručak. Večera. Noćenje na brodu.

6. dan (22.04. sreda)  EDFU – KOMOMBO – ASUAN

Doručak. Dolazak u Edfu. Poseta najbolje očuvanom staroegipatskom hramu, koji je u drevna vremena bio posvećen sokologlavom bogu Horusu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak putovanja ka Komombu. Plovidba u smirujućoj atmosferi Nila i njegove plodne doline. Po dolasku u Kom Ombo poseta dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz ptolemejskog perioda. Isplovljavanje za Asuan. Večera. Noćenje na brodu.

7. dan (23.04. četvrtak)      ASUAN

U toku noći dolazak u Asuan. Doručak ili doručak u kutiji, zatim slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Abu Simbel i poseta hramovnom kompleksu starom  preko 3000 godina, koji je duboko u Nubijskoj pustinji podigao faraon Ramzes II. Nakon povratka u Asuan, okupljanje grupe i odlazak autobusom na razgledanje Velike asuanske brane i kamenoloma ružičastog granita, gde se nalazi  džinovski nedovršeni obelisk. Ručak. Plovidba felukama po Nilu u poslepodnevnim časovima. Večera. Mogućnost odlaska na  asuanski bazar, jedan od najinteresantnijih u Egiptu, koji pretstavlja zanimljivu mešavinu mirisa i prizora severne Afrike. Noćenje na brodu.

8. dan (24.04. petak)  ASUAN-KAIRO

Doručak. Poseta hramu na ostrvu File koji je bio posvećen boginji majci, Izidi. Iskrcavanje sa broda.  Slobodno vreme do transfera na asuanski aerodrom. Lokalni let za Kairo u ranim popodnevnim časovima. Po sletanju u Kairo, transfer do hotela, gde će putnicima biti obezbeđen popodnevni odmor u sobama. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na plovidbu brodom po Nilu, kroz centralne oblasti Kaira, uz večeru i folklorni zabavni program. Zatim okupljanje grupe i transfer na kairski aerodrom.

9. dan (25.04. subota)        KAIRO – BEOGRAD

Poletanje za Beograd u 02:50h (let JU877). Sletanje na beogradski aerodrom u 05:55h. Kraj usluga.

Smene

17.04.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- prevoz direktnim letovima Beograd-Kairo-Beograd kompanijom AirSerbia, - aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (116 € – plaća se uz aranžman), - prevoz spavaćim kolika na relaciji Kairo-Luksor, - let avionom Asuan – Kairo, - autobuski transferi prema programu, - smeštaj u hotelima: Kairo 5* - na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), spavaća kola - dvokrevetne kabine – na bazi polupansiona (večera i doručak); brod 5* - na bazi punog pansiona i popodnevni odmor u Kairu u hotelu sa 5*. - razgledanja i posete prema programu sa svim ulaznicama kao što je navedeno u programu, u pratnji profesionalnih vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i izvođenja programa

U cenu nije uključeno

- troškovi lokalne usluge i pribavljanja egipatske vize (30 USD), gosti plaćaju po sletanju na kairskom aerodromu. Putnici mogu samostalno pribaviti egipatske vize ako lično odu u ambasadu Egipta u Beogradu, minimum dve nedelje pred putovanje. Potrebna dokumentacija za vizu: pasos koji je važeći najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja i ima barem dve slobodne stranice; dve fotografije kao za pasoš (na svetloj pozadini); vaučer i print rezervacije avio karata (dobija se u agenciji na zahtev putnika); iznos od 12 USD po pasošu. - individualni troškovi tokom putovanja - fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem na srpskom jeziku - obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja. - napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 25 € po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji. - međunarodno zdravstveno osiguranje - osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
975 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?