• SUPERNOVA TRAVEL
    Kairo
    EGIPAT - KRSTARENJE NILOM
  • EGIPAT - KRSTARENJE NILOM
  • EGIPAT - KRSTARENJE NILOM

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja SUPERNOVA TRAVEL, Egipat, Kairo

Kairo Krstarenja 2019

9 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • Polupansion

Program putovanja

1. dan (11.10. petak)     BEOGRAD – KAIRO                                                                     

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu kod šaltera 702 u 21:10h. Poletanje aviona za Kairo u 23:10h (let JU876), let traje oko tri časa.

2. dan (12.10. subota)    KAIRO

Dolazak u Kairo u 02:05h. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela Ramzes Hilton 5*. Smeštaj, noćenje. Nakon doručka, razgledanje grada: Poseta Nacionalnom muzeju, gde je uz mnoge dragocenosti iz drevnog Egipta izloženo i neprocenjivo blago otkriveno u Tutankamonovoj grobnici. U nastavku, poseta platou Gize na kome se uzdižu Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa čuvenom statuom Velike Sfinge. Zatim panoramsko razgledanje Kaira autobusom: ulica Piramida, zoološki vrt, botanička bašta, Kairski univerzitet, najviša zgrada u Kairu - Kairska kula, Opera, Palata Arapske lige... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (13.10. nedelja)      KAIRO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, Sakkara i Dahšur; razgledanje arheoloških nalazišta i spomenika najstarije prestonice drevnog Egipta: alabasterna sfinga i velika statua Ramzesa II i njegovih velikih nekropola, gde se uz mnogobrojne grobnice velikodostojnika – mastabe, uzdižu prve džinovske kamene građevine na svetu, Zoserova Stepenasta piramida i Snofruove piramide - Oborena i Crvena. Povratak u Kairo. Slobodno vreme do transfera na železničku stanicu. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera i noćenje u vozu.

4. dan (14.10. ponedeljak) LUKSOR

Doručak u vozu. Po dolasku u Luksor, obilazak istočne obale: poseta hramovnom kompleksu u Karnaku, smeštaj na brod. Ručak. Kraći odmor i slobodno vreme. U popodnevnim časovima, poseta hramu u Luksoru i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Večera. Noćenje na brodu.

5. dan (15.10. utorak)        LUKSOR – EDFU

Doručak. Obilazak znamenitosti na zapadnoj obali: Memnonovi kolosi - džinovske statue faraona Amenofisa III, pogrebni hram kraljice Hatčepsut i poseta Dolini kraljevskih grobnica, gde je moguće posetiti tri faraonske grobnice sa izuzetno dobro sačuvanim zidnim slikarstvom u jarkim bojama starim preko 3000 godina!  Povratak na brod i isplovljavanje za Edfu. Ručak. Večera. Noćenje na brodu.

6. dan (16.10. sreda)  EDFU – KOMOMBO – ASUAN

Doručak. Dolazak u Edfu. Poseta najbolje očuvanom staroegipatskom hramu, koji je u drevna vremena bioposvećen sokologlavom bogu Horusu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak putovanja ka Komombu. Plovidba u smirujućoj atmosferi Nila i njegove plodne doline. Po dolasku u Kom Ombo poseta dvojnomHorusovom i Sobekovom hramu iz ptolemejskog perioda. Isplovljavanje za Asuan. Večera. Noćenje na brodu.

7. dan (17.10. četvrtak)      ASUAN

U toku noći dolazak u Asuan. Doručak ili doručak u kutiji, zatim slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Abu Simbel i poseta hramovnom kompleksu starom  preko 3000 godina, koji je duboko u Nubijskoj pustinji podigao faraon Ramzes II. Nakon povratka u Asuan, okupljanje grupe i odlazak autobusom na razgledanje Velike asuanske brane i kamenoloma ružičastog granita, gde se nalazi  džinovski nedovršeni obelisk. Ručak. Plovidba felukama po Nilu u poslepodnevnim časovima. Večera. Mogućnost odlaska na asuanski bazar, jedan od najinteresantnijih u Egiptu, koji pretstavlja zanimljivu mešavinu mirisa i prizoraseverne Afrike. Noćenje na brodu.

8. dan (18.10. petak)  ASUAN-KAIRO

Doručak. Poseta hramu na ostrvu File koji je bio posvećen boginji majci, Izidi. Iskrcavanje sa broda.  Slobodno vreme do transfera na asuanski aerodrom. Lokalni let za Kairo u ranim popodnevnim časovima. Po sletanju u Kairo, transfer do hotela, gde će putnicima biti obezbeđen popodnevni odmor. Slobodno vreme i mogućnost fakultativnog odlaska na plovidbu brodom po Nilu, kroz centralne oblasti Kaira, uz večeru i folklorni zabavni program. Zatim okupljanje grupe i transfer na kairski aerodrom.

9. dan (19.10. subota)        KAIRO – BEOGRAD

Smene

11.10.2019.

Napomene o ceni

osobe je izražena po osobi

U cenu je uključeno

- prevoz direktnim letovima Beograd-Kairo-Beograd kompanijom AirSerbia, - aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (116 € – plaća se uz aranžman), - prevoz spavaćim kolika na relaciji Kairo-Luksor, - let avionom Asuan – Kairo, - autobuski transferi prema programu, - smeštaj u hotelima: Kairo 5* - na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), spavaća kola - dvokrevetne kabine – na bazi polupansiona (večera i doručak); brod 5* - na bazi punog pansiona i popodnevni odmor u Kairu u hotelu sa 4*. - razgledanja i posete prema programu sa svim ulaznicama kao što je navedeno u programu, u pratnji profesionalnih vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i izvođenja programa

U cenu nije uključeno

- troškovi lokalne usluge i pribavljanja egipatske vize (30 USD), gosti plaćaju po sletanju na kairskom aerodromu. Putnici mogu samostalno pribaviti egipatske vize ako lično odu u ambasadu Egipta u Beogradu, minimum dve nedelje pred putovanje. Potrebna dokumentacija za vizu: pasos koji je važeći najmanje 6 meseci duže od datuma povratka sa putovanja i ima barem dve slobodne stranice; dve fotografije kao za pasoš (na svetloj pozadini); vaučer i print rezervacije avio karata (dobija se u agenciji na zahtev putnika); iznos od 12 USD po pasošu. - individualni troškovi tokom putovanja - fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem na srpskom jeziku - obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja. - napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 25 € po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji. - međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Cena od
920 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Kairo putovanje Kairo
Krstarenje „Putevima svetskih čuda“ 2019.
Kairo putovanje Kairo
KAIRO – KOLEVKA SVETA
Kairo putovanje Kairo
EGIPAT - KRSTARENJE NILOM

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete