• ALLEGRA KRSTARENJA
    Amsterdam
    Costa Magica – Septembarsko krstarenje oko Evrope
  • Costa Magica – Septembarsko krstarenje oko Evrope
  • Costa Magica – Septembarsko krstarenje oko Evrope

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Holandija, Amsterdam

Amsterdam Krstarenja, Costa Magica – Septembarsko krstarenje oko Evrope

15 dana
14 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

31.08. Crna Gora - Dubrovnik - Stokholm
Okupljanje grupe u Baru i transfer do aerodroma Čilipi u Dubrovniku.Let Norwegian Air DY4334 na relaciji Dubrovnik – Stokholm sa poletanjem u 10:10h. Nakon sletanja na Aerodrom Arlanda u 13:05h i obavljenih graničnih formalnosti, panoramsko razgledanje Stokholma, transfer do luke i ukrcaj na brod u popodnevnim satima. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u vaše kabine, možete večerati na 9-oj palubi u buffet restoranu Bellagio. Brod noći u luci.


01.09. Stokholm, Švedska
Stokholm se smestio na 14 ostrva povezanih sa 57 mostova, a vodene površine i zelenilo su na sve strane. Gamla Stan je srednjevekovni deo grada, sa krivudavim uličicama i lepim građevinama, a Muzej Vasa i čuveni brod sa početka XVII veka su najveće atrakcije grada. Kraljevska palata i Gradska kuća Stokholma su od posebne važnosti za Kraljevinu Švedsku. Isplovljavanje iz prestonice Švedske je vrhunski doživljaj za sva čula. Stokholmski arhipelag je sastavljen od 25.000 ostrvaca i ostrva između kojih mirno plovi naš brod u popodnevnim satima, pružajući nam nezaboravan zalazak sunca. Isplovljavanje u 16:00h.


02.09. Dan na moru
Costa Magica je brod porinut 2004. godine i dugačak je 273m, sa kapacitetom od 3470 putnika o kojima se brine posada od 1090 članova. Costa Magica nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: četiri restorana, četiri bazena (jedan sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretanu, sportske terene za košarku i odbojku... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 11 barova i salona, cigar bar i piano bar. Gostima na brodu je dostupno 13 od ukupno 17 paluba, sa ukupno 1358 kabina za smeštanje putnika.


03.09. Kopenhagen, Danska Dolazak 10:00h - Polazak 18:00h
Danci važe za najsrećniji narod u Evropi, a Kopenhagen je veoma živa prestonica njihove zemlje koja u korenu svog naziva nosi značenje "Trgovačka luka". Najposećenija mesta su dražesna Mala sirena koja je i simbol grada, i živopisna luka Nyhavn, sa divnim fasadama i brojnim brodićima. U srcu starog grada su se smestile palate Cristianborg koja je danas Parlament Kraljevine Danske, a Amalienborg je kraljevska rezidencija i prepoznatljiva je po kraljevskoj gardi. Nedaleko od Kopenhagena se nalazi i dvorac Kronborg, koji je bio inspiracija Šekspiru za dvorac Elsinor kraljevića danskog Hamleta. I dok je Kopenhagen jedan od najskupljih gradova na svetu, istovremeno, ovaj grad je i jedan od gradova sa najvišim standardom života i zajedno sa švedskim Malmeom, čini
jednu od najrazvijenijih oblasti u Evropskoj uniji (Oresund regija).


04.09. Dan na moru


05.09. Amsterdam, Holandija Dolazak 08:00h - Polazak 18:00h
Malo ribarsko selo iz XII veka podignuto na brani na reci Amstel po kojima je i dobio ime Amsterdam, svoj Zlatni period je doživelo tokom XVII veku kada postaje jedan od najznačajnijih gradova Evrope iz čije se Gradske kuće upravljalo dalekim kolonijama i trgovalo i ratovalo sa celim svetom. Današnji izgled grada sa nizovima kanala i zbijenim građanskim palatama bogatih trgovaca, oblikovan je upravo u tom Zlatnom periodu Holandije. Danas se Amsterdam ponosi sa bogatim kulturnim nasleđem i zanimljivim Rajks muzejom u kojem se izlaže Rembrantova "Noćna straža", kao i Muzejom Van Gog u kojem se čuva 200 njegovih slika. Amsterdam je i danas lučki grad koji odiše posebnom kosmopolitskom atmosferom koja se oseća u veoma raznolikom stanovništvu, a tu su i nezaobilazna četvrt "Crvenih fenjera" i brojni "coffee shop-ovi" u kojima se kafa zapravo i ne prodaje...


06.09. Harič, Velika Britanija Dolazak 08:00h - Polazak 18:00h
Harič je lučki grad sa oko 20 hiljada stanovnika na obali Severnog mora u oblasti Eseks. Posete kruzera ovom mestu postaju sve učestalije zbog blizine Londona i mogućnosti organizovanja izleta do te prestonice sveta. Ovaj mali grad veoma je bogat arhitekturom i veliki broj građevina se "krije" iza fasada iz XVIII veka, a veliki broj postojeće srednjevekovne stukture grada su privatne kuće. U Hariču se nalazi i Crkva Svetog Nikole koja je rađena u gotskom stilu, jedan od simbola grada čuveni svetionik iz 1818. godine, kao i bioskop iz 1911. godine koji je u potpunosti očuvan i još je u funkciji, kao i Pier Hotel koji, sa bogatom istorijom, datira još iz 1860. godine.

07.09. Avr, Francuska Dolazak 08:00h - Polazak 19:00h
Avr se nalazi u regiji Normandija na severozapadu zemlje i druga je najveća luka Francuske, posle Marseja. Grad je smešten na desnoj obali ušća reke Sene u kanal Lamanš i broji oko 180 hiljada stanovnika. Grad je teško stradao u bombardovanju i borbama pri iskrcavanju u Normandiju u finalnim danima Drugog svetskog rata. Centar grada je rekonstruisan posle rata, ali je veći deo ponovo sagrađen u stilu moderne arhitekture. Zbog svoje originalne betonske arhitekture, Avr je na listi UNESCO-a, a "Muzej Lepih Umetnosti Andre Malro" poseduje drugu najznačajniju kolekciju impresionističkog slikarstva u Francuskoj. Avr je često u programima kruzera jer je moguće organizovati izlet do Pariza.


08.09. Dan na moru


09.09. Vigo, Španija Dolazak 10:00h - Polazak 18:00h
Vigo se nalazi u estuaru Ria de Vigo na obali Atlantskog okeana u regiji Galicija i severozapadnom delu Kraljevine Španije. U svom širem području broji nešto manje od 500 hiljada stanovnika. Zbog čestih pomorskih napada Vikinga i Engleza, a čak je i turska flota jednom stigla do ovih obala, Vigo je sredinom XVII veka ograđen zidinama, a tada je sagrađena i Kastrova tvrđava čiji ostaci i danas stoje. "Kapija do Atlantika", kako se drugačije naziva ovaj grad, takođe je i grad snova za ljubitelje hrane iz mora jer u Galiciji more je život. Očuvano staro gradsko jezgro je stvoreno za šetnje i obilaske, a čuvena je ulica Rúa de Pescadería, što u prevodu značu Ulica Ribe, u kojoj se prodaju sveži morski proizvodi. Grad ima i popularnu peščanu plažu, Playa de Samil, koja je dugačka skoro dva
kilometra.


10.09. Lisabon, Portugal Dolazak 09:00h - Polazak 14:00h
Lisabon se smestio na estuaru reke Težo tako da je priroda podarila ovom gradu prirodnu luku uveliko zaštićenu od uticaja Atlantika. Zbog tako dobrih prirodnih uslova, bilo je predodređeno da na ovom mestu nastane jedan od najznačajnjih lučkih gradova u istoriji sveta. Čuvena je četvrt Alfama u kojoj je nastao fado, tradicionalna portugalska muzika. U četvrti Belem se nalaze neki od simbola Lisabona i celog Portugala: Belemski toranj, zatim Spomenik otkrićima sa velikom kartom sveta i Jeronimski manastir u kojem je sahranjen Vasko de Gama, najčuveniji Portugalac svih vremena. Baixa i Chiado su centralne zone Lisabona, uglavnom obnovljene posle velikog zemljotresa iz 1755. godine. Tu se nalaze najlepši trgovi Lisabona, palate i spomenici. Ne propustite isplovljavanje iz Lisabona i prolazak ispod Mosta 25. april, kao i trenutak isplovljavanja iz reke Težo i uplovljavanje u Atlantski okean.


11.09. Dan na moru


12.09. Barselona, Španija Dolazak 12:00h - Polazak 20:00h
Barselona važi za najprivlačniji grad Mediterana. Milioni turista dolaze u prestonicu Katalonije u potrazi za arhitektonskim delima jedinstvenog Gaudija, da se dive neverovatnim oblicima Crkve Sagrada Familia i zgrada Casa Batllo i La Pedrera. Zaljubljenici u fudbal dolaze u nadi da će sresti neku od zvezda FK Barselona ili samo da kupe neki Barsin suvenir. Prošetajte pešačkom ulicom Ramblas i kroz Gotičku četvrt i zaljubite se u posebnu kosmopolitsku atmosferu ove sredozemne prestonice.


13.09. Marsej, Francuska Dolazak 08:00h - Polazak 17:00h
Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom "Vrata Orijenta" zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem.


14.09. Savona - Milano - Tirana - Crna Gora
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i vožnja autobusom prema Milanu. U zavisnosti od vremena iskrcavanja i vremena leta, razgledanje i slobodno vreme u Milanu. Transfer do aerodroma. Let Blue Panorama BV2220 na relaciji Milano - Tirana sa poletanjem u 19:30h i očekivanim vremenom sletanja u 21:25h. Transfer do Crne Gore.
Kraj putovanja

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 140€ po osobi za čitavo krstarenje i 70€ za decu starosti od 4 do 12 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

U cenu je uključeno

Povratna avio karta, sa uključenim aerodromskim taksama | Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom | Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja | 15-dnevno krstarenje na brodu Costa Magica | Lučke takse u iznosu od 200 eura

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
1299 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete