• ALLEGRA KRSTARENJA
    Dubrovnik
    Istočni Mediteran - Costa Deliziosa
  • Istočni Mediteran - Costa Deliziosa
  • Istočni Mediteran - Costa Deliziosa

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Hrvatska, Dubrovnik

Dubrovnik Krstarenja 2019

9 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

25. 05. Beograd - Venecija
Okupljanje grupe na dogovorenom mestu i polazak u večernjim satima iz Beograda prema Italiji. Usputna stajanja zbog graničnih kontrola i pauza po potrebama grupe.

26. 05. Venecija, Italija
Dolazak u Veneciju u jutarnjim satima. Ukrcaj na brod Costa Deliziosa u podnevnim satima. Po ukrcaju i smeštanju u kabine, možete večerati u buffet restoranu Muscadins na devetoj palubi. Costa Deliziosa je brod sagrađen u brodogradilištu Fincantieri u mestu Marghera uz cenu izgradnje od oko 450 miliona evra. Brod je porinut 2010. godine, a kršten je u Dubaiju i to je bilo prvi put da je neki kruzer kršten u arapskoj zemlji i to sa sokom od urmi kao zamenom za penušavo vino. Brod je dugačak 293m i širok 33m, sa bruto tonažom od 92.600 tona i maksimalnom brzinom od 23 čvorova. Brod ima ukupno 16 paluba, od kojih je 14 dostupno putnicima, sa ukupno 1130 kabina u kojima se može maksimalno smestiti 2826 putnika o kojima brine posada od 950 članova. Costa Deliziosa nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: Albatros Restaurant na drugoj i trećoj palubi i Muscadins Buffet Restaurant na devetoj palubi, četiri bazena (dva sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretanu, sportske terene za košarku i odbojku... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište Duse na tri nivoa sa 800 sedišta, diskoteka Sharazad na dva nivoa, kazino Gaius na drugoj palubi, Excite Piano Bar i još 13 barova i salona. Recepcija radi od 0 do 24 sata i nalazi se na drugoj palubi. Na brodu su dostupni bežični internet, medicinski centar, usluga pranja i peglanja veša (uz doplatu). Zabranjeno je unošenje pegle, pegle za kosu i sličnih elektronskih aparata. Peškiri za plažu i bazen će nas dočekati na brodu. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje (uz doplatu): od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum. Što se tiče načina odevanja, za brod možete pripremiti elegantniju odeću za formalnu gala večeru i kapetanovu večeru. Od tematski večeri koje prati i stil odevanja, zanimljivo je veče u belom, kad su putnici i posada odeveni u belu odeću; za italijansko veče su svi odeveni u bojama italijanske zastave (crveno, belo, zeleno), a često bude i disko veče, tropsko veče…

27. 05. Bari, Italija
Glavni grad u istomenoj regiji u jugoistočnoj Italiji, Bari je jedno od najznačajnijih privrednih sedišta u državi i drugo po redu u južnoj regiji. Bari ima oko 330 hiljada stanovnika i poznat je kao grad Svetog Nikole, jer se u gradskoj katedrali nalaze mošti sveca, što privlači veliki broj hodočasnika. Bari se nalazi blizu Otrantskih vrata, ulaza u Jadransko more, što ga oduvek čini značajnim strateškim mestom i značajnom lukom ka Istoku, Balkanu i Maloj Aziji. Šarmantan stari grad, koji krase uličice, prolazi, mali trgovi sa brojnim crkvama i starim zdanjima je ono što karakteriše Bari. U starom gradu se nalaze Crkva svetog Nikole, Katedrala svetog Sabinija, Normanski zamak Svevo i pozorište Petrućeli.

28. 05. Krf, Grčka
Krf je jedno od najlepših grčkih ostrva i drugo po veličini od sedam Jonskih. Zeleno ostrvo, kako ga Grci drugačije zovu, zbog bujne vegetacije koja je posledica klimatskih uslova, ima razuđenu obalu koja stvara brojne male zalive i poluostrva, kao i posebno značajno za privredu brojne male i čiste plaže. Obzirom da je ostrvo kroz istoriju prošlo više kulturnih promena, Krf je spoj kosmopolitskog i tradicionalnog i ostrvo umetničke inspiracije. Zbog svog položaja ostrvo je bilo povezano sa bogatijim Zapadom, čiji se uticaj vidi u starom gradu. Krf se ubraja među najrazvijenije regione u Grčkoj, sa aerodromom, univerzitetom, kao i turizmom koji se razvija još od kraja 19. veka. Ostrvo ima upečatljivosti za sva razdoblja kroz koje je prošlo, od mitologije do današnjeg modernog doba.

29. 05. Santorini, Grčka
Jedno od najslikovitijih, najpoznatijih i najposećenijih ostrva u Grčkoj jeste upravo Santorini. Turizam visokog nivoa je ono po čemu se izdvaja ovo krasno ostrvo, na kom su tradicionalno razvijeni pomorstvo i poljoprivreda, a pored toga i noćni život je takođe popularan. Sinonim za Santorini su belo-plave kuće, ostrvo romantike, nestvarnih pejzaža i zalaska sunca, koji se može posmatrati prilikom isplovljavanja. Jedan od simbola tradicionalnog Santorinija jesu magarci i jahanje na kom turisti mogu da se zabave. Kao i svi delovi Grčke, tako i Santorini obiluje brojnim istorijskim tragovima iz svih perioda.

30. 05. Mikonos, Grčka
Mikonos je oličenje kosmopolitkog karaktera i burnog noćnog života, zato je danas jedno od napoznatijih turističkih odredišta. Tradicionalni simbol ostrva su mlinovi-vetrenjače. Mikonos ima oko 10 hiljada stanovnika. U 20. veku ostrvo je beležilo veliki broj iseljenika, dok se ta situacija sa razvojem turizma promenila u poslednjih nekoliko decenija, pa je tako između dva poslednja popisa broj stanovnika porastao 50 procenata. Na Mikonosu vlada topla klima, žarka leta i blage zime, stoga je i biljni i životinjski svet osoben, a od gajenih kultura dominira maslina. Privreda ovog ostrva zasniva se na turizmu i pomorstvu, a manje na tradicionalnoj poljoprivredi.

31. 05. Dan na moru

01. 06. Dubrovnik - Beograd
Po iskrcaju sa broda, slobodno vreme u Dubrovniku. Polazak za Srbiju u 14:00h. Usputna stajanja zbog graničnih kontrola i pauza po potrebama grupe. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu

U cenu je uključeno

Povratni transfer na relaciji Beograd - Venecija - Dubrovnik - Beograd | 7-dnevno krstarenje na brodu Costa Deliziosa | Lučke takse u iznosu od 150 eura

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Turistički vodič | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
499 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Dubrovnik putovanje Dubrovnik
Costa Deliziosa - Istočni Mediteran

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2019 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete