• ALLEGRA KRSTARENJA
    Valeta
    Costa Pacifica - Zapadni Mediteran za Prvi maj iz Rima
  • Costa Pacifica - Zapadni Mediteran za Prvi maj iz Rima
  • Costa Pacifica - Zapadni Mediteran za Prvi maj iz Rima

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Malta, Valeta

Valeta Krstarenja, Costa Pacifica - Zapadni Mediteran za Prvi maj iz Rima

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

29.04. Beograd - Rim
Okupljanje grupe na Aerodromu "Nikola Tesla" u 09:30h kod OKI Air šaltera. Let Alitalia AZ599 na relaciji Beograd - Rim sa poletanjem u 11:35h. Nakon sletanja na Aerodrom "Leonardo da Vinci" u 13:10h i obavljenih graničnih formalnosti, transfer autobusom do Rima i panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

30.04. Rim, Italija
Nakon doručka, transfer autobusom do Luke Civitavecchia. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u Paloma Buffet restoranu na devetoj ili desetoj palubi. Isplovljavanje broda je u 19:00h.

01.05. Đenova, Italija
Đenova je jedna od najvažnijih luka Mediterana, a ne samo Italije. Tradicija plovidbe Mediteranom je ovde hiljadugodišnja i pomorstvo i trgovina su utkani u svakom mestu i građevini ovog predivnog grada. Lanterna, odnosno svetionik visok 117m i Katedrala Svetog Lorenca su prepoznatljivi simboli Đenove, zatim su tu i akvarijum, Duždeva palata i Trg Ferrari sa veličanstvenom fontanom i Operom Carlo Felice. Nedaleko od Đenove se nalazi i Portofino.

02.05. Barselona, Španija
Glavni grad španske regije Katalonija je jedan od najposećenijih gradova Mediterana. Neodoljiva privlačnost Gaudijevih arhitektonskih dela je i dalje neprevaziđena. Sagrada Familia, Casa Mila i Casa Batllo se moraju videti, a gužva i užurbanost Ramblasa i Gotske četvrti doživeti. Posebna atmosfera grada će vam se urezati u pamćenje i srce.

03.05. Palma de Majorka, Španija
Majorka je najveće ostrvo Balearskog arhipelaga i poznata je po lepim plažama i letovalištima koje posećuju milioni turista. Uz sve to, grad Palma je iznenađujuće lep, sa prijatnim ambijentom velikog grada koji je zadržao svoj ostrvski šarm, uprkos velikom broju turista. Staro gradsko jezgro Palme je veoma očuvano, sa divnim palatama i znamenitostima. Almudaina je jedna od kraljevskih palata španskih monarha iz dinastije Burbona, a odmah uz palatu se nalazi i veličanstvena gotička Katedrala iz XIII veka ispred koje je jezerce sa vodoskokom, najprepoznatljivije mesto u Palmi.

04.05. Dan na moru
Costa Pacifica je brod porinut 2009. godine, uz cenu izgradnje od 500 miliona evra. Brod je dugačak 290m i ima kapacitet od 3780 putnika o kojima se brine posada od 1100 članova. Gostima na brodu je dostupno 14 od ukupno 17 paluba, sa ukupno 1504 kabina za smeštanje putnika. Costa Pacifica nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: pet restorana, četiri bazena (dva sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretanu, sportske terene za košarku i odbojku... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 13 barova i salona, cigar bar i chocolate bar. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva
nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje: od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum.

05.05. Valeta, Malta
Malta spada u najmanje i najbogatije države Evropske unije. To je ostrvski arhipelag smešten u sredini Sredozemnog mora, između Italije i Tunisa, pa mu je i takva istorija, mešavina Istoka i Zapada. La Valeta je dobila ime po Velikom Majstoru Malteških vitezova Jeanu de Valetti koji je uspešno odbranio grad od Turaka 1565. godine. Istorija je ovde na svakom koraku, Malta je bila jedan od bedema odbrane hrišćanstva na Mediteranu. Medina je nekada bila glavni grad Malte, a danas je poznata pod nadimkom "Grad tišine" i tu živi malteško plemstvo i najbogatiji ostrvljani.

06.05. Katanija - Sicilija, Italija
Kataniju su osnovali stari Grci još u VIII veku pre nove ere i njeno stanovništvo je sudbinski vezano za vulkan Etnu i "raspoloženje" gorostasa u čijoj senci stoji. Boje koje dominiraju arhitekturom Katanije su tamne i sive zbog građevinskog materijala vulkanskog porekla kojim su popločane ulice grada i sagrađene najlepše palate, crkve i spomenici. Iz Katanije se veoma brzo stiže i do Etne, aktivnog vulkana koji privlači milione posetilaca.

07.05. Rim - Beograd
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer autobusom do Aerodroma "Leonardo da Vinci". Let Alitalia AZ594 na relaciji Rim - Beograd sa poletanjem u 16:15h. Sletanje u Beograd u 17:50h. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 70 eura po osobi za čitavo krstarenje i 35 eura za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

U cenu je uključeno

Povratna avio karta, sa uključenim aerodromskim taksama | Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom | Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja | 8-dnevno krstarenje na brodu MSC Divina | Lučke takse u iznosu od 150 eura

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
999 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?