• ALLEGRA KRSTARENJA
    Lisabon
    Costa Favolosa - Gradovi Evrope
  • Costa Favolosa - Gradovi Evrope
  • Costa Favolosa - Gradovi Evrope

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Portugalija, Lisabon

Lisabon Krstarenja, Costa Favolosa - Gradovi Evrope

14 dana
13 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom
  • Pun pansion

Program putovanja

07.09. Beograd - Hamburg
Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 16:00h kod šaltera OKI Air-a. Let Air Serbia JU394 na relaciji Beograd - Hamburg sa poletanjem u 18:00h. Nakon sletanja u 20:10h i obavljenih graničnih formalnosti, transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.

08.09. Hamburg - Kiel
Posle doručka, napuštanje hotela i ukoliko satnica dopusti kraće panoramsko razgledanje Hamburga. Transfer do luke u Kielu. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštaja u vaše kabine, možete ručati na 9-oj palubi u buffet restoranu Ca' d'Oro. Isplovljavanje broda je u 17:00h.

09.09. Aarhus, Danska
Aarhus, odnosno Orhus kako ga mi zovemo, drugi je grad po veličini u Danskoj. Smešten je u kopnenom delu Danske na poluostrvu Jiland i najverovatnije su ga osnovali Vikinzi u VIII veku. Ovaj skandinavski grad ima dobro očuvano staro gradsko jezgro, sa malim trgovima sa bogatim crkvama, kaldrmisanim uličicama i lepom starom lukom. Katedrala je čuvena po svojim dimenzijama od 93m dužine i 96m visine (toranj), tako da je to najduža i najviša crkva u Danskoj. Dve velike atrakcije su AroS Muzej umetnosti sa zanimljivim šarenim krovom i panoramom. U Muzeju na otvorenom Den Gamle By se može videti stara arhitektura i osetiti način života kakav je nekada bio u Danskoj. Ovde ćete se osećati kao da je vreme stalo u XVIII i XIX veku.

10.09. Dan na moru
Costa Favolosa je brod porinut 2010. godine, uz cenu izgradnje od 510 miliona evra. Brod je dugačak 290m i ima kapacitet od 3780 putnika o kojima se brine posada od 1100 članova. Gostima na brodu je dostupno 13 od ukupno 17 paluba, sa ukupno 1508 kabina za smeštanje putnika. Costa Favolosa nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: pet restorana, četiri bazena (dva sa pokretnim krovom), pet đakuzija, teretanu, sportske tereni za košarku i odbojku... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 13 barova i salona, cigar bar i chocolate bar. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje: od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum.

11.09. IJmuiden - Amsterdam, Holandija
Malo ribarsko selo iz XII veka podignuto na brani na reci Amstel po kojima je i dobio ime Amsterdam, svoj Zlatni period je doživelo tokom XVII veka kada postaje jedan od najznačajnijih gradova Evrope, iz čije se Gradske kuće upravljalo dalekim kolonijama i trgovalo i ratovalo sa celim svetom. Današnji izgled grada sa nizovima kanala i zbijenim građanskim palatama bogatih trgovaca, oblikovan je upravo u tom Zlatnom periodu Holandije. Danas se Amsterdam ponosi bogatim kulturnim nasleđem i zanimljivim Rajks muzejom u kojem se izlaže Rembrantova "Noćna straža", kao i Muzejom Van Gog u kojem se čuva 200 njegovih slika. Amsterdam je i danas lučki grad koji odiše posebnom kosmopolitskom atmosferom koja se oseća u veoma raznolikom stanovništvu, a tu su i nezaobilazna četvrt "Crvenih fenjera" i brojni "coffee shop-ovi" u kojima se kafa zapravo i ne prodaje...

12.09. Dan na moru

13.09. La Coruna, Španija
La Korunja se smestila u estuaru Ria da Coruna na obali Atlantskog okeana u regiji Galicija i severozapadnom delu Kraljevine Španije. Ime grada je najverovatnije grčkog porekla i znači "kruna". U svom širem području broji nešto više od 250 hiljada stanovnika i grad je snova za ljubitelje hrane iz mora, jer u Galiciji more je život. Očuvano staro gradsko jezgro je stvoreno za šetnje i obilaske, sa zanimljivim muzejima i lepim parkovima. Simbol grada je svetionik Torre de Hércules iz rimskog perioda, navodno najstariji svetionik koji i danas radi i koji je pod zaštitom UNESCO-a.

14.09. Leixoes - Porto, Portugal
Porto se smestio u estuaru reke Duro na severu Portugala i drugi je grad po veličini u ovoj zemlji. Porto je jedan od najstarijih gradova Iberijskog poluostrva, a navodno je i Portugal dobio ime po njemu. U ovoj regiji se pravi slatko vino Porto koje je osvojilo svet svojim ukusom. Četvrt Ribeira je čuvena po šarenim kućama, smeštena na brdu sa kojeg se pruža divan pogled na reku i na dvospratni most Luiš, simbol grada.

15.09. Lisabon, Portugal
Lisabon se smestio u estuaru reke Težo tako da je priroda podarila ovom gradu prirodnu luku uveliko zaštićenu od uticaja Atlantika. Zbog tako dobrih prirodnih uslova, bilo je predodređeno da na ovom mestu nastane jedan od najznačajnjih lučkih gradova u istoriji sveta. U četvrti Alfama je nastao fado, tradicionalna portugalska muzika. Najprepoznatljiviji spomenici Portugala se nalaze u četvrti Belem: Belemski toranj, Spomenik otkrićima sa velikom kartom sveta i Jeronimski manastir u kojem je sahranjen Vasko de Gama, najčuveniji Portugalac svih vremena. Baixa i Chiado su centralne zone Lisabona i tu se nalaze najlepši trgovi, palate i spomenici Lisabona, a nedaleko se nalazi i čuvena žuta uspinjača.

16.09. Gibraltar, Velika Britanija
Gibraltar je deo Ujedinjenog Kraljevstva na Iberijskom poluostrvu, na površini od samo 6,5km2 i sa 32.000 stanovnika. Zbog svog važnog strateškog položaja na najužem mestu između Afrike i Evrope, kao i na mestu gde se spajaju Atlantski okean i Sredozemno more, oduvek je bilo u epicentru svetskih događanja. Od 1704. godine, pa do današnjih dana, Britanci vladaju ovim malim poluostrvom.

17.09. Malaga, Španija
Andaluzija se ponosi mnogim znamenitim gradovima, lokalitetima i slavnim ličnostima, a Malaga je jedan od najčuvenijh gradova južne Španije. Prvo što svaki posetilac sazna o ovom gradu jeste da je to rodno mesto jednog od najslavnijih umetnika XX veka – Pabla Pikasa, a njegova rodna kuća nalazi se u centru grada. Na veoma malom prostoru, pronalazimo dokaze istorije duge 28 vekova, sa uticajima sa svih strana Mediterana, od Rimskog teatra i arapske Alcazbe, do renesansne Katedrale. Malaga je najtopliji grad Evrope sa prosečnom godišnjom temperaturom vazduha od 18°C. Nedaleko od Malage se nalazi i Ronda, živopisno mesto čuveno po mostu iznad litica i borbama sa bikovima.

18.09. Dan na moru

19.09. Barselona, Španija
Barselona važi za najprivlačniji grad Mediterana. Milioni turista dolaze u prestonicu Katalonije u potrazi za arhitektonskim delima jedinstvenog Gaudija, da se dive neverovatnim oblicima Crkve Sagrada Familia i zgrada Casa Batllo i La Pedrera. Zaljubljenici u fudbal dolaze u nadi da će sresti neku od zvezda FK Barselona ili samo da kupe neki Barsin suvenir. Prošetajte pešačkom ulicom Ramblas i kroz Gotičku četvrt i zaljubite se u posebnu kosmopolitsku atmosferu ove sredozemne prestonice.

20.09. Savona - Milano - Beograd
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer do aerodroma. Let Air Serbia JU545 na relaciji Milano - Beograd sa poletanjem u 20:45h. Sletanje u Beograd u 22:25h. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 120 eura po osobi za čitavo krstarenje i 60 eura za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

U cenu je uključeno

Povratna avio karta, sa uključenim aerodromskim taksama | Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom | Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja | 14-dnevno krstarenje na brodu Costa Favolosa | Lučke takse u iznosu od 170 eura

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
1299 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Lisabon putovanje Lisabon
Costa Favolosa - Gradovi Evrope

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete