• ODEON WORLD TRAVEL
    Moskva
    KRSTARENJE VOLGOM | JUŽNA TURA
  • KRSTARENJE VOLGOM | JUŽNA TURA
  • KRSTARENJE VOLGOM | JUŽNA TURA

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ODEON WORLD TRAVEL, Rusija, Moskva

Moskva Krstarenja, KRSTARENJE VOLGOM | JUŽNA TURA

8 dana
7 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

1. dan (08.06. – ponedeljak)       BEOGRAD - SAMARA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd 07.06. u 22:45h, dva sata pre poletanja. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu 08.06 u 00:45h (let SU2093). Dolazak na moskovski aerodrom i presedanje na let za Samaru. U 09:10h po lokalnom vremenu, dolazak u Samaru, jedan od 15 milionskih gradova Rusije, kroz koji protiče najduža reka Evrope – Volga. Jedno od značajnijih znamenja Samare je muzej kosmonautike “Samara Kosmičeskaja”, ispred kojeg se nalazi prava raketa Sojuz, visoka 51 metar. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom muzeju “Staljinov Bunker” i degustacijom piva u pivari “Žiguljovskoje”. Ukrcavanje na brod i smeštaj u kabine. Isplovljavanje u 18:00h. Večera i noćenje na brodu.

 

 

 

2. dan (09.06. – utorak)              BOLGAR (08:00 – 11:00) I KAZANJ (17:00 – 21:00)

Doručak. Slobodno vreme. Dolazak u Bolgar, mesto od 8.000 stanovnika na levoj obali Volge. Nekada najveći trgovački centar, a u XIII veku jedan od najvažnijih gradova Zlatne Horde. Tokom pešačkog razgledanja videćemo džamiju, stari vodovod, drevne mostove, muzej istorije i arhitekture, muzej Kurana, kao i Državni istorijski i arheološki park Bolgar, koji je uključen u spisak svetske kulturne baštine UNESCO. Povratak na brod. Nakon isplovljavanja, ručak na brodu.

Uplovljavanje u Kazanj, glavni grad Republike Tatarstan, islamski centar Rusije, grad koji nosi naziv „treća Ruska prestonica“.  Panoramsko razgledanje grada autobusom: Kazanski Kremlj, Crkva Preobraženja, džamija Kul-Šarif, Kazanjski Univerzitet, ulica Bauman (pešačka zona), Trg Tukaja. Slobodno vreme. Povratak na brod. Večera. Isplovljavanje. Noćenje na brodu.

3. dan (10.06. – sreda)                ČEBOKSARI (10:00 – 13:00) I KOZMODЕMJANSK (16:00 – 19:00) 

Doručak. Slobodno. Nakon pristajanja u Čeboksari, razgledanje grada na Volgi sa nešto manje od pola miliona stanovnika. Čeboksari odlikuje veliki broj crkava, manastira i kulturnih objekata, zbog čega sa pravom nosi naziv „najlepši biser na ogrlici Volge“. Panoramsko razgledanje grada autobusom, zatim  isplovljavanje. Ručak na brodu. Uplovljavanje u Kozmodemjansk, grad sa oko 20.000 stanovnika, u autonomnoj republici Marij El. Pešačko razgledanje grada, poseta etnografskom muzeju pod otvorenim nebom. Isplovljavanje. Večera na brodu. Noćenje.  

4. dan (11.06. – četvrtak)           GORODEC (14:30 – 17:00)

Doručak, slobodno vreme i ručak na brodu. Pristajanje u Gorodec, jedan od najlepših drevnih ruskih gradova, star osam i po vekova, čiji je osnivač ruski knez Jurij Dolgorukij, osnivač Moskve. Gorodec je pravi grad-muzej, centar starih zanata i slikarstva. U njemu postoji turističko-muzejski kompleks „Grad Majstora“, posvećen domaćoj radinosti i starim zanatima. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Povratak nab rod, isplovljavanje. Večera i noćenje na brodu.

5. dan (12.06. – petak)                JAROSLAVLJ (09:00 – 13:00) I KOSTROMA (17:30 – 21:00)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj, grad sa preko 600.000 stanovnika, jedan od najznačajnijih u Centralnom Federalnom Okrugu, kome pripada i Moskva. Jaroslavlj odlikuje veoma lepo sređeno priobalje Volge, blizu ušća reke Kotoroslj u nju. Panoramsko razgledanje grada autobusom: poseta Spaso -Preobraženskom Manastiru, sa crkvom Svetog Spasitelja, najstarijom u gradu. Sa kula i zidina pruža se fantastičan panoramski pogled na grad. Isplovljavanje. Ručak na brodu. Uplovljavanje u Kostromu, grad star osam vekova. U Kostromi se nalazi Ipatijevski Manastir Svete Trojice, prvobitno osnovan u XIV veku, od strane Tatarskog kneza Četa, osnivača dinastije Godunovih. Manastir se prema predanjima, smatra kolevkom ruske vladarske dinastije Romanov, jer se tu skrivao Mihail Romanov, zajedno sa svojom majkom Martom, dok mu je život bio u opasnosti. U manastiru se nalazi i veoma vredna kolekcija ikona, koje su „preživele“ oktobarsku revoluciju. Tokom razgledanja, videćemo spomenik Ivanu Susanjinu, ruskom seljaku – heroju, koji je žrtvujući svoj život, utopio odred poljskih vojnika poslat da ubiju Mihaila Romanova, odvevši ih na neprohodno močvarno tle. Obilazak Požarne Kule, visoke 35m. Povratak na brod. Isplovljavanje. Večera i noćenje.

6. dan (13.06. – subota)             NJIŽNJI NOVGOROD (15:00 – 19:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Njižnji Novgorod, peti grad u Rusiji po broju stanovnika. Grad koji je do 1990. godine nosio naziv Gorki, po ruskom pesniku Maksimu Gorkom, koji je u njemu rođen. Nalazi se na ušću reke Oke u reku Volgu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: ulica Boljšaja Pokrovskaja (glavna pešačka ulica), gradska tvrđava (Kremlj), zgrada Državne banke.  Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

7. dan (14.06. – nedelja)             PLOVIDBA

Slobodno vreme na brodu za odmor i druge aktivnosti, uz sve obroke. Noćenje.

8.dan (15.06. - ponedeljak)        SAMARA – BEOGRAD

Doručak. Uplovljavanje u Samaru oko 11h. Transfer do aerodroma, let za Moskvu u 17:25h po lokalnom vremenu (let SU1213). Sletanje u Moskvu u 18:25h po lokalnom vremenu. Let za Beograd u 20:15h (let SU2092). Dolazak u Beograd u 22:20h. Kraj usluge.

Smene

08.06.2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

• avioprevoz letovima kompanije Aeroflot na relaciji Beograd - Moskva - Samara / Samara - Moskva - Beograd; • troškove avio-taksi (220 EUR, podložne su promeni); • smeštaj na brodu u odgovarajućim kabinama (7 noćenja), na bazi šest punih pansiona i jednog polupansiona; • prtljag (čekirano do 23kg + ručni prtljag do 10kg); • transfere prema programu; • obilaske prema programu; • usluge lokalnih vodiča i usluge pratioca grupe; • zabavni program na brodu; • gala kapetansku večeru; • troškove organizacije aranžmana;

U cenu nije uključeno

• napojnice za posadu broda; • međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja; • NAPOMENE: • red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta; • prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije; • putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da sami, kod nadležnog konzulata, provere uslove ulaska na teritoriju Rusije. Državljanima Republike Srbije viza za ulazak na teritoriju Ruske Federacije nije potrebna; • svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa; • WI-FI signala na brodu postoji samo u barovima! • organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje najkasnije 7 dana pre početka putovanja. • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

Cena od
1349 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Moskva putovanje Moskva
KRSTARENJE VOLGOM | JUŽNA TURA

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete