• SUPERNOVA TRAVEL
  Sankt Peterburg
  Krstarenje - Sankt Peterburg - Moskva
 • Krstarenje - Sankt Peterburg - Moskva
 • Krstarenje - Sankt Peterburg - Moskva

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja SUPERNOVA TRAVEL, Rusija, Sankt Peterburg

Sankt Peterburg Krstarenja, Krstarenje - Sankt Peterburg - Moskva

11 dana
10 noći
Prevoz
Usluga
 • Pun pansion

Program putovanja

Polasci:  20.07.2020. (povratak 30.07.) - 29.08.2020. (povratak 08.09.)

11 dana / 10 noći

Brod: Andrej RUBLJOV/Vasilij SURIKOV

 

1.dan  BEOGRAD – (MOSKVA) ST. PETERBURG

 

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let za St. Peterburg:
za polazak 20.07 – 30.07: SU 2091 u 13:10 časova, sa presedanjem u Moskvi;
za polazak 29.08 – 08.09: Let JU 674 u 17:00 časova.
Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.

2.dan  SANKT PETERBURG

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte).
Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

3.dan  SANKT PETERBURG  -  Isplovljavanje  17.00h - 19.00h

Doručak.
Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Slobodno vreme. Ručak na brodu. Večera. Noćenje.

4.dan  VERHNJIJE MANDROGI  (13.30h-17.00h)

Doručak u nezagađenoj prirodnoj oazi sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Šetnja u prirodi, slobodne aktivnosti. Ručak na obali - „šašljik“ (roštilj). Večera. Noćenje.

5.dan  OSTRVO KIŽI  (08.00h-11.00h)

Doručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

6.dan  GORICI - Zelena oaza  (13.00h-17.00h)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Posle ručka uplovljavanje u Gorici - tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Poseta Kirilo-Belozerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona.

7.dan  JAROSLAVLJ  (15.00h-19.00h)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

8.dan UGLIČ  (08.00h-12.00h)

Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak – lanč paket ili na brodu. Kapetanska večera na brodu. Noćenje.

9.dan  MOSKVA (dolazak u Moskvu od 13.00-15.00h)

Doručak. Program na brodu. Ručak. Uplovljavanje u moskovsku luku.
Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku - Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).Povratak na brod. Večera. Noćenje.

10.dan  MOSKVA

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Fakultativno: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono I Car topa.
Fakultativno: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama i mozaicima.
Večera. Noćenje.

11.dan  MOSKVA

Doručak.
Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika.
Transfer do aerodroma.  Let za Beograd:
za polazak 20.07 – 30.07: SU 2092 u 20:15 časova. Dolazak u Beograd u 22:20 časova;
za polazak 29.08 – 08.09: JU 655 u 21:35 časova. Dolazak u Beograd u 23:25 časova.
Kraj usluge.     

NAPOMENE:

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
 • WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vremen boravka na brodu je 20 EUR po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu
aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže
putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Brod „Andrej RUBLJOV“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet
paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu
se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim
donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje.
Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2.
Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.
Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica.
U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.
Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.

Brod „Vasilij SURIKOV“

Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube.
Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika.
Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima...
Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.
Dimenzije kabina:Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2
Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.

Smene

20.07.2020. (povratak 30.07.) / 29.08.2020. (povratak 08.09.)

Napomene o ceni

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: · Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. GOTOVINSKI: · Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja. NA RATE: · Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima; · Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate; Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

U cenu je uključeno

- Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-(Moskva)- St. Peterburg / Moskva-Beograd; - Troškove avio-taksi (podložno je promeni); - Obroke prema programu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni); - Prtljag - besplatno 23kg (1 komad); - Smeštaj u odgovarajućim kabinama; - Transfere prema programu; - Razgledanje grada; - Usluge lokalnog vodiča i pratioca. DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU: - Welcome cokctail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca; - Gala Kapetanska večera; - za ručak i večeru - mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana; - zabavni program na brodu – igre i filmovi; - živa muzika u baru svako veče; - tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

U cenu nije uključeno

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: - Fakultativne programe; - Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mesta); - Putno osiguranje.

Cena od
1299 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?