• ALLEGRA KRSTARENJA
    Njujork
    MSC Meraviglia - Jesen u Njujorku, Kanada, Karibi
  • MSC Meraviglia - Jesen u Njujorku, Kanada, Karibi
  • MSC Meraviglia - Jesen u Njujorku, Kanada, Karibi

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ALLEGRA KRSTARENJA, Sjedinjene Američke Države, Njujork

Njujork Krstarenja, MSC Meraviglia - Jesen u Njujorku, Kanada, Karibi

29 dana
28 noći
Prevoz
Usluga
  • Pun pansion

Program putovanja

09.10. Beograd - Istanbul - Njujork
Okupljanje grupe na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u 07:15h kod šaltera OKI Air-a. Let Turkish Airlines TK1082 na relaciji Beograd - Istanbul sa poletanjem u 09:15h. Let Turkish Airlines TK 11 na relaciji Istanbul – Njujork sa poletanjem u 18:35h. Po sletanju na Aerodrom JFK u 22:30h i nakon obavljene pasoške i carinske kontrole, transfer do Njujorka. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10.10. Njujork, SAD
Njujork je najmnogoljudniji grad SAD, a njegov deo Menhetn je svetski centar zabave, finansija, politike i kulture. Tokom našeg boravka u ovom jedinstvenom gradu ćemo se prošetati Bruklinskim mostom, Central Parkom, Tajms skverom, Rokfeler centrom, Petom avenijom... Videćemo zgrade Empajer stejt i Krajsler, Vol strit, Brodvej, Kip slobode, Ujedinjene nacije, prebogate slavne muzeje... Posetićemo Brajant park u kojem je Tesla voleo da hrani golubove... "Velika jabuka" je grad koji nikada ne spava i u kojem ne može biti dosadno, to je prestonica sveta.

11.10. Njujork, SAD
Njujork nudi toliko mogućnosti za sjajan dan: Muzeji Gugenhajm, Metropoliten, Prirodnjački, Empajer stejt, krstarenje Hadsonom i Ist riverom, kupovina u sjajnim tržnim centrima ili jednostavno opuštanje u Central parku.

12.10. Njujork, SAD
Nakon doručka, napuštanje hotela i transfer do luke. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u buffet restoranu Marketplace na 15-oj palubi. Isplovljavanje broda je u 17:00h.

13.10. Dan na moru
MSC Meraviglia je prvi brod klase Meraviglia i u prevodu njeno ime znači "čudo". MSC Meraviglia je porinuta 2017. godine, sa cenom izgradnje od oko 700 miliona evra. Ovo veliko osmo svetsko čudo koje plovi morima je dugačko 316m, sa 15 paluba namenjenih putnicima i kapacitetom od 4500 putnika o kojima se brine posada od 1600 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Meraviglia nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni i vodeni park, teretana, sportski tereni za košarku, odbojku, tenis... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Cirque du Soleil i pozorište sa predstavama u stilu Broadway-a i Las Vegasa, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu. Unutrašnja promenada sa velikom LED kupolom je posebno spektakularna. Ova LED kupola prikazuje najlepša dela svetske umetnosti, zalaske sunca, prizore lepih predela... Uz promenadu se nalaze prodavnice, kafići, restorani, poslastičarnica sa najboljim italijanskim sladoledom i čokoladama.

14.10. Halifax - Nova Scotia, Kanada
Halifaks ima oko 400.000 stanovnika i nalazi se u severoistočnom delu Kanade na obali Atlantika i glavni je grad provincije Nova Škotska. Halifaks je bio poznat kao glavna ulazna luka u Kanadu za imigrante u periodu od 1930-ih do 1960-ih i danas se na mestu nekadašnjeg lučkog terminala nalazi Kanadski muzej imigracije Pier 21 koji je i Kanadski nacionalni spomenik. Zanimljivi su i Pomorski muzej sa značajnom kolekcijom predmeta sa Titanika, Citadela sa kraja XVIII veka i šetalište uz obalu dugačko 3km. Nedaleko od grada se nalazi i ribarsko selo Peggy's Cove poznato po svetioniku, prirodnim lepotama i svežoj morskoj hrani, to je najposećenije mesto u ovom delu Kanade.

15.10. Sydney - Nova Scotia, Kanada
Sidnej je najveći grad ostrva Cape Breton poznatog po predivnim pejzažima i prirodnim lepotama. Grad je osnovan 1785. godine kao utočište za britanske lojaliste koji su bežali od Američkog rata za nezavisnost. Jedno od obeležja grada je spomenik violini visok 18 metara, Crkva Svetog Patrika, Muzej rudarstva, a poznata je i drvena kuća Cossit sa kraja XVIII veka koja je danas muzej sa postavkom vezanom za život stanovništva u tom periodu. Nedaleko od Sidneja se nalazi i tvrđava Louisbourg iz prve polovine XVIII veka koja je zbog svog značaja za istoriju Kanade proglašena Kanadskim nacionalnim spomenikom.

16.10. Charlottetown - Prince Edward Island, Kanada
Šarlotetaun je sa oko 40.000 stanovnika glavni i najveći grad najmanje kanadske provincije Ostrvo Princa Edvarda. Ostrvo je poznato pod nadimkom "Bašta zaliva" zbog lepih seoskih pejzaža i plodnog poljoprivrednog zemljišta. Ovaj gradić je veoma značajan za istoriju Kanade obzirom da je 1864. godine u zgradi Provincije održana čuvena konferencija koja je dovela do ujedinjenja Kanade, tako da se ponosi nadimkom "Mesto rođenja Konfederacije". Znamenitosti grada su brojne građevine iz viktorijanskog doba, a zanimljive su i Bazilika Svetog Dunstana i Centar umetnosti Konfederacije.

17.10. Dan na moru

18.10. Kvebek, Kanada
Kvebek je glavni grad kanadske provincije Kvebek i sa 500.000 stanovnika drugi je po veličini u toj provinciji. Kvebek je osnovan 1608. godine i jedan je od najstarijih evropskih gradova u Severnoj Americi i frankofonski je centar Kanade. Šarmantnu istorijsku četvrt Stari grad Kvebek okružuju zidine i to je jedini grad u Kanadi i SAD koji i danas ima očuvane zidine utvrđenja. Najpoznatija građevina i obeležje grada je hotel Château Frontenac, zatim Citadela Kvebeka, kaldrmisana pešačka ulica Petit-Champlain, Bazilika Notre-Dame, Place Royale... Spektakularni vodopadi Montmorency visoki 83m se nalaze veoma blizu centra grada i oni su najveća prirodna atrakcija grada.

19.10.
20.10. Dani na moru
21.10.

22.10. Njujork, SAD
Još jedan dan u Njujorku i prilika da posetimo ono što nismo prethodnih dana.

23.10.
24.10. Dani na moru
25.10.

26.10. Philipsburg, St. Maarten (Holandija)
Sveti Martin - jedno ostrvo sa dva identiteta još od 1648. godine: južni deo ostrva se zove Sint Maarten i pripada Kraljevini Holandiji, a severni deo se zove Saint-Martin i pripada Republici Francuskoj, sa ukupno 80.000 stanovnika u oba dela ostrva i sve to na površini od 87km2. Prema predanju, Kolumbo je pristao na ostrvo 11. novembra 1493. godine i to na dan svetog Martina i u njegovu čast nazvao ostrvo. Plaža Maho je jedna od najznamenitijih plaža Kariba, poznata po avionima koji veoma nisko nadleću plažu i sleću na aerodrom koji se nalazi odmah uz plažu. Na istoku ostrva se nalazi zaliv Simpson Bay i tu su usidrene neke od najinteresantnijih velikih jahti koje plove Karibima. Kao u raju ćete se osećati na plažama Grand Case ili Mullet Bay, poznatima po belom pesku i tirkiznom moru. U francuskom delu ostrva je plaža Orient Beach, nudistička plaža koja je najpoznatija i najcenjenija nudistička plaža na Karibima.

27.10. Fort-de-France, Martinique (Holandija)
Fort de Frans je glavni grad Francuskog prekomorskog departmana Martinik, sa površinom od 1128km2 i oko 400.000 stanovnika. Kolumbo je na svom četvrtom putovanju 1502. godine, stigao do ovog ostrva i nazvao ga je Martinica. Tek su ga Francuzi kolonizovali 1635. godine i Martinik je bio kolonija sve do 1946. godine. Na ostrvu se rodila Žozefina Bonaparta, prva supruga Napoleona Bonaparte, a ostrvo je poznato i po jednoj od najstrašnijih vulkanskih erupcija modernoga doba kada je 1902. godine eruptirao vulkan Mon Pele. Ovo ostrvo je jedinstveno jer se na veoma malim razdaljinama mogu naći plaže i sa belim i sa crnim peskom, i sa jedne strane plava boja mora, a sa druge strane raskošni zeleni raj različitih biljnih vrsta. Najpoznatije plaže Martinika su Las Salinas, Anse Mitan i Anse a l'Ane, sa belim peskom, kokosovim palmama i bujnom vegetacijom koja daje prijatnu hladovinu. Da bi šareno bilo još šarenije, Martinik se ponosi i sa 11 destilerija ruma.

28.10. St. George's, Grenada
Sent Džordž je glavni grad nezavisne države Grenada koja se prostire na 344km2, sa oko 90.000 stanovnika. Do Grenade je Kolumbo stigao 1498. godine, a od 1601. godine, pa sve do 1763. godine, Francuzi vladaju ostrvom. Nasledili su ih Britanci do 1974. godine, od kada je Grenada nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Na Grenadi su dobro očuvana vojna utvrđenja iz perioda vladavine Francuza, a poznato je utvrđenje Fort Matthew koje su Amerikanci bombardovali 1983. godine prilikom invazije na ovo karipsko ostrvo. Grenada je poznata po brdima vulkanskog porekla, gusto obraslim šumama i visokim vodopadima. Grenada sa ponosom nosi eptitet "ostrva začina". Miris muskatnog oraščića se oseća na celom ostrvu, a zastupljeni su i kakao, banane, đumbir, karanfilić i cimet. Grenada ima i predivne tropske plaže, a najpoznatije su Grand Anse i Morne Rouge.

29.10. Willemstad, Curaçao (Holandija)
Viljemstad je glavni grad ostrva Kurasao koje je deo Kraljevine Holandije, sa površinom od 444km2 i oko 160.000 stanovnika. Španci su 1499. godine prvi stigli do ostrva Kurasao i Aruba, a njih su 1636. godine nasledili Holanđani kojima od tada pripadaju ova ostrva. Mnogi holandski kolonisti su se obogatili zahvaljujući trgovini robovima, pa su i gradili impresivne kolonijalne građevine koje su danas glavno obeležje Viljemstada. Kurasao ima 35 peščanih plaža.

30.10. Oranjestad, Aruba (Holandija)
Oranjestad je glavni grad ostrva Aruba koje je deo Kraljevine Holandije, sa površinom od 180km2 i oko 100.000 stanovnika. Aruba se nalazi oko 25km severno od obale Venecuele i ima sušnu klimu sa malo padavina. Zbog toga, ovde nisu podizane plantaže šećerne trske ili neke druge biljne kulture i robovi iz Afrike nisu dovoženi, tako da je od svih karipskih ostrva, ovde najbolje očuvano nasleđe Aravak Indijanaca. Neke od najlepših karipskih plaža sa belim peskom i čistim tirkiznim morem se nalaze na Arubi, a najpoznatije su Eagle, Palm, Manchebo Beach i na mnogim plažama možete videti i flamingose.

31.10. Dani na moru
01.11.

02.11. Ocean Cay - MSC Marine Reserve, Bahami
Ocean Cay je MSC-ovo privatno ostrvo na kojem je ova kompanija sagradila rajsko mesto za zabavu, kupanje na divnim plažama, odmor i relaksaciju svojih putnika. Ovo malo peščano ostrvo sadrži sve što vam je potrebno za jedan savršen "dan u raju".

03.11. Majami, SAD
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer do hotela. Smeštaj u hotel posle 15:00h. Slobodno vreme. Noćenje.

Majami je grad smešten u jugoistočnom delu američke savezne države Floride. Širi okrug Majamija je mesto gde se susreću brojne kulture i nalazi se pod snažnim uticajem velike populacije etničkih Latinoamerikanaca i karipskih ostrvaca od kojih su mnogi izvorni govornici španskog i haićanskog jezika. Majami je bogat kulturom, bio je domaćin mnogim TV serijama, grad koji je dao veliki broj umetnika u svim sferama, kao i grad poznat po noćnom provodu. Na Floridi vlada topla i blaga tropska klima. Rečima je teško dočarati sve što može da pruži izazov ovog mesta sa jednom od najpoznatijih svetskih plaža, Majami bičom i Everglades-om, najvećim parkom divljeg tropskog života u SAD. To je ogromno područje močvara i šuma u kojem živi 36 zaštićenih i ugroženih
životinjskih vrsta, a najznamenitiji stanovnik je američki krokodil.

04.11. Majami, SAD
Slobodan dan u Majamiju za kupanje i uživanje na plažama sunčane Floride.

05.11. Majami - Istanbul
Nakon doručka, napuštanje hotela i transfer do tržnog centra Dolphin Mall. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let Turkish Airlines TK 78 na relaciji Majami - Istanbul sa poletanjem u 22:05h.

06.11. Istanbul - Beograd
Sletanje u 17:20h po lokalnom vremenu. Let TK 1083 na relaciji Istanbul - Beograd sa poletanjem u 19:50h i sletanjem u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Smene

Napomene o ceni

Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 220 eura po osobi za čitavo krstarenje i 110 eura za decu starosti od 2 do 13 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

U cenu je uključeno

Povratna avio karta, sa uključenim aerodromskim taksama | Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom | Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja | 29-dnevno krstarenje na brodu MSC Meraviglia | Lučke takse u iznosu od 210 eura

U cenu nije uključeno

Individualni troškovi | Fakultativni izleti | Lična potrošnja | Polisa putnog zdravstvenog osiguranja | Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

Cena od
3199 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Njujork putovanje Njujork
MSC Meraviglia - Jesen u Njujorku, Kanada, Karibi

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete