• BELVI TRAVEL
    Đerdapska klisura
    PRVOMAJSKO KRSTARENJE DUNAVOM
  • PRVOMAJSKO KRSTARENJE DUNAVOM
  • PRVOMAJSKO KRSTARENJE DUNAVOM

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja BELVI TRAVEL, Srbija, Đerdapska klisura

Đerdapska klisura Krstarenja, PRVOMAJSKO KRSTARENJE DUNAVOM

3 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

PRVOMAJSKO KRSTARENJE DUNAVOM

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA – BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA – LEPENSKI VIR – HE ĐERDAP – TRAJANOVA TABLA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (petak) BEOGRAD - SMEDEREVO - RAM - VELIKO GRADIŠTE - GOLUBAC - ĐERDAPSKA KLISURA - DONJI MILANOVAC - TEKIJA - KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 07:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 07:50h. Krstarenje započinje od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni poznat kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu Aquastar Danube. Večera. Noćenje.

2. dan (subota) KLADOVO - VRATNA - RAJAČKE PIMNICE - KLADOVO

Doručak. Slobodno vreme u Kladovu ili fakultativni izlet za Vratnu i Rajačke pimnice. Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan (nedelja) KLADOVO - ARHEOLOŠKI MUZEJ ĐRRDAPA - HE ĐERDAP - LEPENSKI VIR - GOLUBAČKA TVRĐAVA - BEOGRAD


Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

Smene

Termin putovanja: 01. – 03. Maj 2020.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej – He Đerdap – Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana, ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka – 30 evra za odrasle / 15 evra za decu do 7 godina (Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu), individualni troškovi putnika.

Cena od
175 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete