• ROBINSON
    Đerdapska klisura
    KRSTARENJE DUNAVOM - VIKEND
  • KRSTARENJE DUNAVOM - VIKEND
  • KRSTARENJE DUNAVOM - VIKEND

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja ROBINSON, Srbija, Đerdapska klisura

Đerdapska klisura Krstarenja, KRSTARENJE DUNAVOM - VIKEND

3 dana
2 noći
Prevoz
Usluga
  • Polupansion

Program putovanja

BRODOM I AUTOBUSOM

1.dan    BEOGRAD–SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC– ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 07:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 07:50h. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave,zatim prolazak pored ušćareke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije.Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kog se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjegdačanskogkraljaDecebala, azatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu ''Aquastar Danube''. Večera. Noćenje.

 

2.dan    KLADOVO – FAKULTATIVNI IZLETI

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna,... ) ili odlazak na neki od fakultativnih izleta:

IZLET I: KLADOVO –ARHEOLOŠKI MUZEJ–RIMSKA DIANA–HE ĐERDAP–TRAJANOV MOST– KLADOVO (3,5h)

Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.

IZLET II: KLADOVO – VRATNA–RAJAČKE PIMNICE–KLADOVO (7h)

Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3.dan    KLADOVO –LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREGGOLUBAČKA TVRĐAVA –SMEDEREVSKA TVRĐAVA -BEOGRAD

Doručak.Polazak u 09:15h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta, odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled naDunav i okolinu. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sa građene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i dolazak u Smederevo I razgledanje još jedne tvrđave na Dunavu.Građena u periodu  1428-1439 godine, za vreme Despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Smene

10.05/17.05/31.05/14.06/21.06./5.07/12.07/19.07/26.07/02.08/09.08/16.08/23.08/30.08/13.09/20.09/27.09/04.10/11.10.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

- Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije; - Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto) - Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada,...); - Transfer autobusom prvog dana od Tekije - Kladova i poslednjeg danaKladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – - Golubačka tvrđava-Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd); - Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe; - Ručak u etno selu Kapetan Mišin Breg; - Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir,Golubačka tvrđava i Smederevska tvrđava; - Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča; - Putarine i takse; - Boravišnutaksu i osiguranje u hotelu i na brodu; - Troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

- Piće tokom plovidbe - Individualne troškovi putnika - Fakultativneizletetokomboravka (minimum za realizacijuizleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu): Izlet I – 20 € -deca do 10 godina gratis, deca 10 i 11 godina - 10 € Izlet II – 30€-deca do 10 godina 10€, deca 10 i 11 godina-15 €. -Doplata za 1/1 – 40 e

Cena od
175 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje 2020 putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?Sve Yuta ankete