• FELIX TRAVEL
    Sicilija
    LETOVANJE SICILIJA 2023
  • LETOVANJE SICILIJA 2023
  • LETOVANJE SICILIJA 2023

LETOVANJE GRCKA 2022

LETOVANJE GRCKA 2022

Letovanje FELIX TRAVEL, Italija, Sicilija

Sicilija Letovanje, LETOVANJE SICILIJA 2023

13 dana
8 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. dan / BEOGRAD - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra. Sastanak u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2. dan / RIM - Dolazak u prestonicu Italije - večni Rim star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku…Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia... Osetite grad ljubavi na poseban način. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


 3. dan / RIM - ANTIČKI RIM - Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Colosseumu i forumima. Sinonim za Colosseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe, ali Colosseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god.  sa njegovim sinovima je svakako mnogo više od toga…  Činjenica da je bio jedno od sedam svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju.  Noćna vožnja kroz Italiju.

 

 4. dan / SICILIJA /GIARDINI NAXOS / ST ALESSIO - U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni, i ukrcavanje na trajekt. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, odmor, individualne aktivnost...Noćenje.

 

5.dan / SICILIJA-SIRAKUZA - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, -SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Za vreme vožnje čućete od našeg vodiča lepe priče vezane za ovaj grad.  Dolazak u Sirakuzu, barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem:  Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.dan / Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti... Noćenje.

 

7.dan / SICILIJA-PALERMO-MONREALE - Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije-PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnim časovima poseta katedrali posvećenoj sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8.dan / SICILIJA-ETNA - KATANIJA - Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre100 god. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

9.dan / SICILIJA- TAORMINA - Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.  U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta “princezi Sicilije”. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima predivan pogled na Jonsko more kao i na vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

 

10.dan / SICILIJA-SICILIJANSKA SELA-NAPULJ - Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta autentičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu gde ćete od našeg vodiča čuti zanimljivu priču zašto je režiser Kopola odlučio da baš u ovim mestima snima svoj čuveni film. Obilazak crkve S. Lućije i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene u filmu Kum. Nastavak putovanja ka Messini, gradu koji zovu vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

 

11.dan / -NAPULJ - Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima, grad koji svi vole, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Panoramsko razgledanje grada: Piazza Garibaldi, Piazza Municipio, Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak u Napulj. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

12.dan / NAPULJ-KAPRI - Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Proverite zašto je sa nama poseban užitak provesti vreme na ovom divnom ostrvu. Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke, ukrcavanje na trajekt, i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište, prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

 

13. dan / BEOGRAD - Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

Smene

07.07.-13.07.; 15.07.-27.07.; 29.07.-10.08.; 06.08.-08.09.

Napomene o ceni

U cenu je uključeno

-Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima TV, DVD, audio oprema,) -Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, -Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu La Riva 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Giardini Naxosu I u hotelu Capo dei Grace 4* u 1/2 i 1/3 sobama u St. Alessiu) -Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, -Obilaske prema programu putovanja, -Usluge licenciranog vodiča grupe, -Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera, -Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

U cenu nije uključeno

-Fakultativne izlete i ulaznice. -Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –zaboravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju; -gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4* - gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessio za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi. - Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja - Individualne troškove putnika - Doplata za 1/1 sobu Hotel La Riva 3* 150 eur Hotel Capo Dei Greci 4* 250 eur

Cena od
439 eur
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

Izdvojeno
Sicilija putovanje Sicilija
Putovanje Sicilija Uskrs 2023

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?